Nyilván arra az átlagos 90-100000 forintra gondolsz, ugyi?"
Arra, hogy mire gondolok az szerintem nyilvánvaló.
Az, hogy te a valóságot nem veszed figyelembe arról én nem tehetek.
Ennyit fizetnek érte, ma.
Ennyiért megcsinálják.
Akkor miről beszélünk???
Senki sem kötelezi a rendőrt, hogy rendőr legyen.
Senki nem áll mögé egy pisztollyal, hogy márpedig belépsz a testületbe, vagy lelőlek.
Te ismersz ilyet?
Egyébként mint mindenkinek nekem is vannak rendőr ismerőseim, rokonaim.
Én nem láttam még sanyargó rendőrt...
Sőt...
Szal eléggé álságos duma ez a "népért teszem" szöveg.
Természetesen könnyű kinyilatkoztatni, majd a fensőbbséged tudatában gyak az egész topicot (szándékod szerint) lealázni, majd mint aki jól végezte a dolgát nagyképűen elvonulni innen.
Újabb rendőr írt nyílt levelet a miniszterelnöknek és a belügyminiszternek, hangsúlyozva, hogy a rendőrségnél kialakult helyzet tarthatatlan, és hogy a korkedvezményes nyugdíj elvételével a rendőrök utolsó kedvezményét veszi el a kormányzat. Mivel ezzel szétzüllesztik és lefokozzák az ország erőszakszervezetét, a kormány semmi jóra nem számíthat, különösen arra nem, hogy erős lesz a rendvédelme. Hortobágyi István levele is igazolja azt, hogy nem egy ember véleményét fogalmazta meg korábban Bajusz Ferenc őrnagy.
...
Hortobágyi István 1984 októberében szerelt fel és 2007. december 31-én vonult nyugállományba „a Nemzeti Nagycirkuszból”. Az őrnagy visszaemlékezése szerint a rendszerváltás előtt még egy garzonban élt. Hogy családot alapíthasson, és ezt egy nagyobb lakásban tehesse, munkahelyi kölcsönt kapott. „Tették mindezt azért, hogy teljes bedobással a munkámra koncentrálhassak.” Megjegyezte, ennek érdekében vallották azt az elöljárói, hogy ha a rendőr túl van a maszek ügyein, akkor bármikor és bármeddig dolgozik. „S igazuk volt! Dolgoztam éjjel, szabadnapon és ünnepnapokon, betegen, de még a szabadságomról is képes voltam önként bemenni, ha szükségét láttam. Nem kellett parancs, mert a hivatásom egyben a hobbim is volt.”
Aztán jött a rendszerváltás. „Nem vagyok egyedül a véleményemmel, amikor azt állítom, hogy a rendszerváltó kormányok egyikének sem volt igazi érdeke a közrendre, és a közbiztonságra, mert ha lett volna, akkor nem lenne most miről írnom. Nem kéne demonstrálnunk a jogainkért, a megélhetésünkért!”
„2006 őszét követően jöttem rá, hogy nem érek annyit sem, mint egy kóbor kutya. Ugyanis az is gerinces. A politika és a semmiségi törvény – már korábban utaltam rá –, a becsületünkkel együtt ezt is elvette.” Hortobágyi felhívta Orbán Viktor miniszterelnök és Pintér Sándor belügyminiszter figyelmét, hogy a politika „minden erőszak, zsarolás, vagy kérés nélkül” ígért különböző kedvezményeket, amelyeket aztán – a 13. havi bérrel együtt – elvettek.
„Közben a munkafeltételek beszűkülnek. A technikai és anyagi háttér éppen, hogy elég a működésre, vagy sokszor elégtelen. Idén már lefelezték a testület éves költségvetését. Fizetésemelés? Üdülési csekk? Beiskolázási pótlék a gyereknek? Ugyan kérem! Itt parancsuralmi rendszer van. S a rendőrt megtanítják félelemből dolgozni. Mint amikor Önök nemrégiben meghatározták, hogy mindenki írja alá, hogy beleegyezik a megbízhatósági ellenőrzésekkel járó új hátrányokba. Aki nem ír alá, azt leszerelik…” A nyugdíjas rendőr az eltelt évekre visszatekintve közölte, ha előre tudja, hogy „még a nyugdíjban sem érzem majd magam biztonságban, hogy a Borkai-törvénnyel ott is korlátoznak, vagy elvehetik a nyugdíjamat visszamenőleg, és visszaterelhetnek a munkaerőpiacra valami jelentéktelen munkakörbe, kisebb jövedelemért, akkor sosem leszek rendőr!”
Ezek alapján tette fel a kérdést Hortobágyi István, Pintér Sándor vajon szégyelli-e magát, hogy 48 évesen a rendőrségtől nyugdíjba vonult. „Tudják, én 47 évesen döntöttem el, hogy elhagyom a pályát. A fenti zűrzavar mind belejátszott. Szolgálati éveim alatt több akut betegséget sikerült összeszednem. Ezért kérem Önöket, hogy jól gondolják át, mit terveznek! A rendőrségen ma a fiatalok pár év elteltével egymásnak adják a kilincset. Ma egy multinacionális cégnél egy áruházi kirakó is megkeres annyit, mint egy kezdő rendőr!”… „Summa summarum: az a kormányzat, amelyik szétzülleszti és ledegradálja az erőszakszervezetét, az ne számítson semmi jóra! Ne számítson arra, hogy erős lesz a rendvédelme. Hogy erős lesz a közrend és a közbiztonság! Egy erős közbiztonsághoz életerős, egészséges munkaerőre, kiszámítható életpályára, határozott és a testületet támogató jogi hátérre, kielégítő eszköz- és anyagi támogatásra van szükség.”
Eddig csak sejtettem, hogy Orbán – vagy valaki más? – az 1942-ben alapított Államvédelmi Központ mintájára hozta létre a Terrorelhárító Központot, most már tudom...
"1942. június végén megalakult az Államvédelmi Központ (ÁVK) elnevezésű állambiztonsági csúcsszerv, és vezetőjének a kormányzó július 1-jei hatállyal Újszászy Istvánt nevezte ki. Az új intézmény feladata a katonai, rendőri és csendőri nyomozó hatóságok munkájának koordinálása volt."
"A TEK első embere fogja vezetni a Terrorellenes Koordinációs Bizottságot, amely a kormánytagokból álló Nemzetbiztonsági Kabinetnek dolgozik alá. A bizottságban helyet kapnak a polgári és katonai titkosszolgálatok, az ORFK, az APEH-hel összevonandó Vám- és Pénzügyőrség, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselői."
Persze, Orbán csak magának köszönheti az egészet. Nem csoda, hogy a szemkilövők vérszemet kaptak.
Az új kormány első és legfontosabb feladata lett volna a 2006-os rendőri atrocitások minden részletre terjedő kivizsgálása, a bűnösök szigorú megbüntetése, a rendőrség megtisztítása mindenkitől, akinek a kezéhez vér tapad.
Ehelyett, szánalmas maszatolás kezdődött, aminek nincs más célja, mint elfedni Orbánék valódi szándékát, ami nem más, mint megvédeni véreskezű pribékeket a felelősségre vonástól, és megtartani őket a rendőrség és a büntetés végrehajtás szervezetében. Szerintem, ennek okára az a legvalószínűbb magyarázat, hogy P. Sándor, manipulációval vagy zsarolással rákényszerítette akaratát Orbán Viktorra...
A Hiradóban hallottam, s vártam, hogy ismétlésnél mégegyszer meghallgassam, de többet nem játszották a 10 másodperces bevágást. A hirolvasó mondta be, a hírfolyamban.
Azt hittem rosszul hallok, felkaptam a fejem. Ez aznap volt talán mikor este interjuholták a Konyát a készenlétisek szakszervezetisét.
Kis híján a rendőrökre szakadt a plafon Józsefvárosban
2011. április 07., csütörtök, 09:42 • Utolsó frissítés: 2011. április 07., csütörtök, 09:44
Leszakadt a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság egyik földszinti helyiségének mennyezete csütörtök reggel - értesült a Független Hírügynökség. Úgy tudni, az érintett irodában a térfigyelő szolgálat működik.
A hírügynökség információi szerint több négyzetméternyi területről van szó. A bent lévő rendőrök még időben félre tudtak ugrani, így senki sem sérült meg. Azt, hogy mekkora a kár, nem tudni, az irodát ellepte a por és a törmelék. A BRFK az esetről későbbre ígért tájékoztatást.
Megtörtént ez a kirohanás és a beszólás hogy a terroros fiúk csak lébecolnak, majd kicsivel után máris sikeres akció: véletlenül pont fegyverarzenált találtak Isaszegen, amivel nagyon nagy szolgáltatot tettek az uniónak, hiszen Gödöllő közelében van, s így jelentősen csökkentették az uniós rendezvények terror-kockázatát...
Lám-lám, milyen a sors... milyen igazságos a hamarosan alkotmányban rögzített Jóisten. Nem? Azonnan bebizonyította a csúnya fanyalgó libsiknek, hogy a terroros fiúkra nagy szükség van, kell nekik minden szép és jó, a luxus, hogy strammak legyenek, kondiban legyenek, ügyesek, vidámak legyenek és nem baj ha heréskednek nap mint nap, mert egy-egy ritka akciójuk is annyira hiper-értékes, hogy megéri így is...
Ehh ezek a csodálatos isteni véletlenek, ezektől szép az élet...
Melyik volt, mert az a csaj aki, jobbik EP képvíselő jelöltje volt azt találta üzenni Orbánnak, hogy jobb, ha visszahuzza csápját, mert a fegyver náluk van. Az híszem ezek a Tettrekészek szervezeténél van.
Konya a volt rebiszeseknél, akik 2006.-ban a brutalitások főszereplője, s utánna a prémium felvevője, majd a birósági tárgyalásoknál a hamis tanuzok csapatát képvíseli.
Na azért lenne ott értelme egy kicsit körbenézni az állománynál is, hogy kik a felbújtók. Állítúlag sokan voltak a szervnél akik jobbikkal tartotta és tartanak kapcsolatot a mai napig.
Tudod ez azért van, mert a médiákok nem mindig a valóságot ismertetik a nagyérdemüvel amiről a topicok nyítódnak. Így mikor a sajtószabadság égisze alatt hazudozó médiákok lebuknak, akkor jőn az ellenvélemény és az olvtársak egymásnak ugranak és már senki nem is emlékszik, hogy ki tette ezt velük.
De hát a piac az piac, az ovasottságot meg csak szenzáció hoz az igazság és valóság közlése az nem kifizetendő.
Azóta Hajdú János cáfolta az igazmondó orgánumot, és jelezte, hogy lejárató akció indúlt ellenük. A terepjáró autokat a kommandosok kapták bevetésekre munkaeszközként és nem a vezetöség furikázik vele. Bajusz őrnagyurat is megemlitette aki véleményét a cikk után alakitotta ki, ami természetesen hamis vádak alapján történt.