Azt nem kell katalizalni:-)) Az aromaanyagok(szinezoanyagok) kioldodasat az alkohol maga vegzi el,ugyanis tiszta vizben rosszabbul oldodnak sokkal ezt hivjak tinkturanak Bar a szinezoanyagok csak a bornal erdekes ,mert azok nem mennek at a desztillalaskor
Azt mondják katalizálja az aromaanyagok kialakulását, ezért jobb lesz. Lehet benne valami, de nagyon kevés. Ha a cefrézést nem jól csinálták, akkor azon már semmi nem javít. Ha jó a cefrézés, akkor meg nem kell a javulás :-)
Legenda,mert ahhoz szoktak,hagyomany,es hit de ebben hallgasss a profi vegyeszre,a palinkafozok nem azok.Mindegy. A hutoresz lehet akar egy uvegbol keszult hagyomanyos desztillalofeltet is ,legalabb latod sepen hogyan kondenzal a para a spiralban.
Es az igazan hozzaerto en vagyok ebben. Mondom a rez kizarolag a konnyu megmunkalhatosaga miatt elvez elonyt semmi mas oka nincs. Egy vegyi uzemu szakaszos reaktorban ami zomancozott es el van latva egy desztillalo feltettel,mondjuk legyen 200 literes tokeletes palinkat lehet fozni,futheto, hutheto, keverheto,pontosan beszabalyoizhato a homerseklet, reflux.
Kérdezd meg a főzdéseket, meg nézz bele a pálinkafőzős topikba! Váltig állítják, hogy a rézből készült az igazi.
Ha az üst rozsdamentes acélból készül, akkor a pára- és a hűtőcsőnek kell legalább rézből készülnie ahhoz, hogy elfogadható minőségű legyen a pálinka - állítjak az igazán hozzáértők.
Keszulhet savallo acelbol, zomancozott acelbol, ontottvasbol is. Sot akar uvegbol is.Rezbol azert csinaltak ahogy a kezi permetezoket mert AZT KONNYU VOLT MEGMUNKALNI.Lagy fem, konnyen alakithato, forraszthato,semmi mas oka nem volt.Egy falusi rezmuves is konnyeden elkeszitette kisipari modszerekkel.
Ez a megállapításod - miszerint szinte ideális a pálikafőzésre - egy igazi főzdés szerint nem állja meg a helyét! Hogy csak a legfajsúlyosabb indokot említsem: Nem rézből készült!
De kétségtelen, hogy jól használható, ezt bizton állíthatom. :)))
Regen a paraszt nem kuktaban fozte a palinkat neki volt rendes palinkafozoje ,kuktaban foleg varosokban kotyvasztottak. meg mekkora volt a legnagyobb kukta talan 10 literes?
Nem titkos ez. Nincs abban semmi titok, hogy egy nyomástartó edény felhasználásával nagyszerű pálinkafőzőt lehet kreálni. Mit gondolsz, régen a paraszt miért kuktában kotyvasztotta a házipáleszt? Na a gulyáságyú üstjei ugyanazok kicsit nagyobban.
Marhaság. A gulyáságyút nem kell átalakítani pálinkafőzésre. Már eleve alkalmas (sőt, szinte ideális) arra a feladatra. A leeresztő szelepre kell némi szerelék és elvileg működnie kell.
Nem létezik idehaza semmiféle élesfegyverre gyűjteményi tartási cél.
Egy roncs(hatástalanított), vagy másolat, az már nem fegyvergyüjtemény, hanem csak valami ami messziről a laikusnak annak néz ki.
Gazdag vadászok idehaza nem kevesen CSAK azért vadászok, mert arra be lehet némi "hátszélell" akár 30-50 puskát is iratni.
Éles rövid lőfegyver (pisztoly) gyűjtés nincsen, semmilyen trükkel sem.
Viszont van most ez a vita, egyesek szerint egyenesen "a pokol szabadulna el", ha megngednék a lőfegyvertartást.
Az ember elgondolkodik önkéntelenül is, illegálisan most is lehet, hogy valami hasonló van? Kitudja mekkora tűzerő lehet feketén magánkézben, egyszerű embereknél ittott rejtegetve, tehát nem a maffiára, alvilágra, éjszakai életre, stb gondolok itt..