Keresés

Részletes keresés

Herold Creative Commons License 2011.08.01 0 0 109

Azt kellene kideríteni mérésekkel, hogy az üzletben kapható "asztali só" nevű termék, amelynek a pontos összetétele nincs feltüntetve, mennyi KaCl-t tartalmaz. A Magyar Szabvány (MSZ 01-10007-82)  előírja, hogy az asztali sónak a NaCl tartalma min. 97 %-osnak kell lennie.

Ha ennél kevesebb, illetve 2-3 %-nál több a KaCl tartalom, akkor gondok vannak. Bár nem tudom milyen szankciója van annak, ha egy termék nem felel meg a szabványnak.

tukorko Creative Commons License 2011.07.24 0 0 108
Előzmény: Ati356 (105)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.04.01 0 0 107

Tehát már 2004. óta így kellett volna eljárniuk!

 

 

Előzmény: Berlusz Móni (106)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.04.01 0 0 106

No itt van az ÁNTSZ levél!

 

http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1743&c_start=50&y=2011&m=9

 

 

Tök igaza van az országos tisztifőgyógyszerésznek! A gyógyszertár nem élelmiszerbolt.

 

 

Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 105

Nem is értem mire felhoztátok fel a káliumos sót, egyáltalán mit takar ez?! Vagy pl a NaCl-t meg nátriumos sónak hívjátok...?


Egy biztos, hogy normális, ésszerű magyarázatot senki nem tudott adni a topicnyitóban feltett kérdésekre.


Minden esetre örömmel tölt el az intelligensebbnél intelligensebb "építő jellegű" hozzászólások, és a megfogalmazott kérdésekre adott "válaszok".

Előzmény: int21h (102)
3x Creative Commons License 2011.03.31 0 0 104

A káliumos só hatására egyesek két l-lel írják a kállium szót, viszont egy l-lel, azt, hogy álamfő

Előzmény: int21h (102)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 103

Nagyon jóóóó! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

 

Előzmény: int21h (102)
int21h Creative Commons License 2011.03.31 0 0 102

A Káliumos só mellékhatása:

 

-csökkenti az érzelmeket: kevesebb magyar születik

-a káliumos sót fogyasztók több hitelt vesznek fel a bankoktól, mint a 100% NaCl-t fogyasztók

ez a külföldnek jó, a káliumos sót is külföldről küldik

 

megint másoknál:

-cserző hatása miatt megbarnulnak, lusták lesznek tőle az emberek és elhíznak, nem művelik a kertjeiket, beköltöznek a városba és magas áron bérelnek maguknak egy sötét kis albérletet

-ha mégis vidéken maradnak, megbarnulnak és eljárnak lopni, vagy segélyért, de a kertjeiket ugyanúgy nem művelik

-csökkenti a polifónikus kontraszthormon szintjét a vérben, ami miatt kulturálisan degradálódik hosszútávon a szociális motorizációt szabályzó talamusz mirigy az agyban.

 

Előzmény: Ati356 (-)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 101

Aki nem akarja eladni es csak sajat fogyasztasra termel bort annak miert kene bevizsgaltatni. Nekunk sok evig volt szolonk de sose vizsgaltattuk be a bort ,igaz eladni se akartuk, par szaz liter volt csak.

Előzmény: Ati356 (98)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 100

Most hogy mondod..... :_)

 

2 in 1... :-D

 

 

Előzmény: Derek (94)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 99

Amennyiben azokból  is gyógyszertári tisztaságút szeretnék venni - akkor úgy jártam! :-)

 

 

Előzmény: Ati356 (95)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 98

Viszont ha ezzel a szerrel kezelik, akkor egy hordóból akár 5x is be kell vizsgáltatni fél liter bort! Aztán még mielőtt értékesíti, az más tészta, mert akkor is be kell!

 

De mindennek persze jó oka van!

Előzmény: Derek (93)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 97

Kívánom neked, hogy ez legyen a legnagyobb problémád! :-)

 

Könnyű életed lehet, ha ezen egész nap el tudsz problémázni.... :-DDDDD

 

 

Előzmény: Ati356 (95)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 96

a pacsoban levo nitrit so antioxidans,es megakadalyozza,hogy a hus elveszitse a piros szinet.A nem pacolt sonkak egy ido utan elvesztik piros szinuket. Kolbaszba persze felesleges mert az ugy is a paprikatol szines, de lehet helyettesiteni a nitritet aszkorbinsavval is.

Előzmény: Ati356 (92)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 95

Pusztán annyi, hogy eddig csak beugrottam a patikába, hogy a nekem megfelelő sót megvegyem, most meg mehetek a dokihoz előtte, hogy kiirassam... Nagyon fasza!

 

Te mit szólnál hozzá, hogy a neked bevált pl himalájai sót (és akár az összes sót) csak úgy kaphatnád meg, he előtte feliratnád a dokival?

Előzmény: Berlusz Móni (89)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 94

"Olvastam (talán vmelyik konyhás topikon.....????), hogy az illető feloldja vízben, kiülepszik a kosz, és ott van neki aztán - némi szárítás után a tiszta só."

 

Meg lehet csinalni, de szerintem felesleges, az a is homok es agyag csak jot tesz az emesztesnek:-))

Előzmény: Berlusz Móni (77)
Derek Creative Commons License 2011.03.31 0 0 93

"Majd akkor mond meg a borászoknak, hogy innentől kezdve nem kell szigorú laborvizsgálatokra vinni a nedűt, ha sárgavérlúgsóval derítenek! ;-)"

 

Minden bort bevizsgalnak amit valaki kereskedelmi forgalomba akar hozni.Ha kezelik,ha nem

Előzmény: Ati356 (79)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 92

Én sosem tettem sonkához még pácsót... Nagyapám recepje alapján csináltam mindig és tökéletes volt.

Az biztos, hogy fél év után pl egy kolbász vagy egy sonka úgy összeszárad, hogy elég izgalmas vágni is!

Viszont isteni íze van egy kis bablevesbe belefőzve (vissza dagad...).

 

Előzmény: Berlusz Móni (87)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 91

Ott van a 87-ben!

 

 

Előzmény: Ati356 (90)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 90

Nagyapámnak füstölője volt. A szalonnát sonkát pl sima kősóban (konyhasóban) pácolták hetekig, amit előtte jól összetörtek.

A húskészítményekben (pl kolbászban) csak hús, szalonna, fűszerek és só volt, semmi más, és mégis akár 1 évig is lehetett tárolni akár a padláson is!

 

Mire gondoltál konkrétan?

Előzmény: Berlusz Móni (84)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 89

akkor meg mi is a rinyálás tárgya...???

 

 

Előzmény: Ati356 (86)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 88

Bármilyen kiszerelésben kapható. 100 g-os csilivili üvegestől az 1000 g-os zacskóig.

 

http://biostore.hu/spd/bst_983659/HIMALAYA_SO_FEHER_1000_G_NATURGANIK

 

http://biostore.hu/spd/bst_294139/HIMALAYA_SO_ROZSASZIN_1000_G_NATURGANIK

 

Itt meg olvashatsz az összetételéről:

http://www.reformso.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=68

 

 

Előzmény: Ati356 (85)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 87

 

 

http://www.foszakacs.hu/felvagott-10.pdf

 

 

Egyetlen, E-számmal is rendelkező, adalékanyagra lesz feltétlenül szükségünk, ez pedig a pácsó. A pácsó a sonkakészítésnél évszázadok óta használatos salétrom „modern kivitele”

 

 

Továbbá:

 

 

A pácsót egyébként – mértékkel adagolva – biotermékekben is alkalmazni lehet.

 

 

 

Előzmény: Ati356 (82)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 86

Tévedésben vagy! Egy fillér támogatás sem volt rajta! 400 Ft volt kilója. Most vénnyel is ugyanennyi!

Előzmény: Berlusz Móni (80)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 85

Igaza van az illetőnek, de nagyon pepecs...

 

A himalájait még nem próbáltam, majd megnézem.

Hipermarketekben lehet kapni? Milyen kiszerelésben van?

Előzmény: Berlusz Móni (77)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 84

Javaslom, nézz utána, mit használtak a nagyapáink....

El fogsz borzadni!  Azokat a cuccokat már rég tiltólistára tették.

 

Egyébként én 2000 ft alatti felvágottat nem veszek, csaxólok....

Min. 80% hústartalom kell legyen benne!

 

 

Előzmény: Ati356 (82)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 83

Én is azt vettem és azt is venném, ha lenne adalékanyag mentes...

Előzmény: Derek (76)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 82

Rugózol egy szón amit szerintem te is értessz!

 

A betiltást arra értettem, hogy szabadon nem vásárolható meg mostantól, csak vényre...

 

Vannak olyan felvágottak (biokészítmények), amibe nem raknak nitrites pácsót, és mégis tökéletes! Csak ennek az az alapfeltétele, hogy első osztályú húsból készítsék és ne pakolják tele szójával és minden féle hulladékkal.

 

Egyébként kb7-8 éve nem vettem nagyipari felvágottat multikból...

 

Aki elhiszi, hogy 200-800 Ft/kg áron olyan felvágottat kap, ami csak húsból készül, az egye nyugodtan... Megnéztem a debreceni húsgyárban hogy lesz ipari inszallagból egy rakás szójából jégdarából és egy vagon ismeretlen fehér porból párizsi és virsli... Na akkor a maradék étvágyam is elment tőle...

 

Szerinted nagyapáink is nitrites pácsót használhattak!!! :-D

Előzmény: Berlusz Móni (75)
Berlusz Móni Creative Commons License 2011.03.31 0 0 80

Kérdezd meg orvosodat, gyógyszerészedet...!

 

:-))))

 

Amúgy meg hogyan is gondolod, hogy az adófizetők pénzéből finanszírozzuk a te szir-sz.r halaidnak a sót.....??????

 

Mert gondolom, támogatott ára volt eddig is, csak vény nélkül adták.

 

 

Előzmény: Ati356 (78)
Ati356 Creative Commons License 2011.03.31 0 0 79

Nem vegyészként dolgozok. De konyítok hozzá. Viszont két vegyész barátommal beszélgettünk erről, ill vizsgálnak be nekem dolgokat...

 

Majd akkor mond meg a borászoknak, hogy innentől kezdve nem kell szigorú laborvizsgálatokra vinni a nedűt, ha sárgavérlúgsóval derítenek! ;-)

Sőt, szerintem szólhatsz a hatóságoknak is, hogy teljesen felesleges vizsgálat, mert a mandulás sütiből úgy is több hidrogéncianid szabadul fel... :-D

 

Látom vicces kedvedben vagy! :-D

Előzmény: Derek (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!