Nikon p520 gépen hogyan lehet videofelvétel készítése esetén a fényerőt változtatni??
A fotózásnál használt módszerrel nem megy.
Ha fotónál beállítom és ráadok egy kis fényt, ha megnyomom a videofelvétel gombot a kép vissza sötétedik az eredeti állapotra és sötét lesz a felvétel.
Coolpix 520-as gépem van. Próbálok panoráma képet csinálni. Minden alkalommal "a panoráma kép nem hozható össze" felirat jelenik meg. Ahogy a használati utasításban le van írva, úgy tettem. Azzal a különbséggel, hogy van ott egy megjegyzés, hogy a képméret 4800x920 legyen, akkor lehetséges. Ezt a méretet sehol sem tudom beállítani. Van egy lehetőség erre?? És hogyan tudom ezt így beállítani. Már kívülről tudom a használati utasítást, de erre nem találtam sehol utasítást, tanácsot. Kérem, segítsetek!!! Köszönöm.
Én a Sony HX 300V-t ajánlom a felsoroltak közül. Ez 50*es optikai zoommal működik, kézi beállításokra is van lehető ség, zársebesség, ISO, stb, mindent állíthatsz manuálisan is. Manuális fókusz gyűrűje is van. Gyönyörű videófelvételeket csinál, gyönyörű képek mellett. Az ára most nagyon kedvező, én jóval drágábban vettem, amikor először megjelent, de kellett a nyaraláshoz. És Carl Zeiss objektívvel rendelkezik, ami nem megvetendő dolog. Kiváló gép nyaraláshoz, én csak tudom:), nem kell külön objektíveket cipelni. 0-ás a makrója. Csináltam vele csodás panorámaképeket, és 3D-s képeket is, bár ez utóbbiakat még nem láttam 3D-ben:). De ha össze akarod hasonlítani, mit tudnak, az olcsobbat.hu oldalán ezt megteheted. Írd be a feltételeket és jelöld ki a gépeket. Én egyébként a felsoroltak mellett megnézném a Canon szintén 50x-es zoomos gépét is.
Szintén fényképezőgép vásárlás előtt állok, és a kiszemelteim: Nikon P520, Pana-Lumix FZ150, vagy FZ200 (bár ez még nagyon húzós), Sony HS200V, vagy HS300V.
Hogy mi lesz a végén, még nem tudom, de ha valakinek van valamelyik, és tudna véleményt mondani róla, vagy tanácsot adni, azt megköszönném.
Megnéztem a gépedet, nagyon jó kis masinát vettél. Én nem is gondolkoztam Fujiban, és nem is néztem őket, de amit vettél, tényleg jó. Sok mindent tud. Összehasonlítva is láttam a Canon 50-sel, semmivel nem tud kevesebbet és az ára is jobb. És gondolom most már olcsóbban is sikerült hozzájutnod, mint a kiadás idején. Gratula, jó vásárt csináltál. Majd tegyél fel egy két képet, jó?
A Sony oldalán az sincs benne, hogy a videókat lassítva is meg lehet nézni, és az sincs, sőt pont az ellenkezője van, ugyanis ez tud 3D-s képeket is csinálni. Tökéletes a full automatája, de gyönyörű képeket csináltam teljesen kézi beállításokkal is. De nem akarlak rábeszélni, csak most nagyon örülök neki. Viszont ha olcsóbbat akarsz, nagy zoommal, nézd meg a Canon sx50-et, majdnem ugyanennyit tud, és nagyon dícsérik, magasabb értékelést kapott, mint a nikon p520as. Köszi, majd nyaralás után teszek fel képeket. Írd meg majd, mit vettél.
Az LCD-je lehajtható, csak oldalra ki nem hajtható, de én a keresőt használom, mert én bár szemüveges vagyok, beállítás után szemüveg nélkül is éles, sokkal valódibb képet látok, mint az LCD-n. Azt csak visszanézésre használom. És elárulom, kaptam, mert kértem kedvezményt, és most már láttam több helyen is adnak valami pluszt mellé, memóriakártya, stb. Ez a gép nagy mértékben pótolja azt, hogy nincs pénzem egy igazán jó DSRL gépre. Csodás felvételeket sikerült már készítenem, jópár házzal arrébb éneklő rigó tökéletes közelségben, élességgel és hanggal, a hold kráterei, apró kis virágok, tájképek, nekem eddig nagyon bevált. És nemsokára megyek nyaralni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (egy hét alatt nem volt elég egy 4GB-os kártya:):):):), most rendeltem egy 16 GB-s 95MBs-os SanDisket:):), az talán elég lesz a 8GB-s mellé, hihihihihi)
Én megvettem a HX300-ast:) Most tanulom, de szuper. 50x zoom, 20megapixel, rengeteg beállítás és főleg mindent állíthatsz manuálisan is, rekesz, záridő, fókusz, stb.,külön tekerhető gyűrű az elején, aminek kettős szerepe van, zoom, illetve manuális beállításoknál fókusz. Egyetlen bajom van vele, ha filmezni akarok és keresőn keresztül nézem, nem kijelzőn, akkor a felvétel gomb nagyon közel van a keresőhöz, ami főleg lekapcsolásnál zavaró, de majd megszokom.
Én is ezt a két gépet néztem ki magamnak, mármint a Sony HX300-ast és a Nikon P520-ast, és nem tudok közöttük dönteni. Mindegyik mellett szól valami, és mindegyik ellen szól valami. Rengeteg tesztet végignéztem, és a legrosszabb, amit írtak róluk a súly és a méret. Én karácsonykor kipróbáltam az ez előtti sorozat gépeit és nekem akkor az tünt fel, hogy a Nikon zoomja lassabban áll rá a képre, mint a Sonyé. De azok nem ezek a gépek voltak. A sony annyival azért nem drágább, ha azt vesszük, hogy Carl Zeiss optikával rendelkezik. De még én sem tudom, melyiket vegyem meg. És nem találok használati utasítást a P520-hoz.
Megszeretnélek kérni titeket , hogy amennyiben lehetséges küldjön át valamelyiketek egy nikon coolpix p 5OO -as teljes használati utasítást (amennyiben módja van rá), ugyanis én erdélyi vagyok és habár az ugymond román konyhanyelvet megértem, a szakszavakkal rosszul állok és nem igazán vált hasznomra az itteni román használati utasítása a Nikonomnak . Angollal is szintén ugyanez a helyzet. Igaz egy ideje megvan már a gépem és nagyjából könnyen használható, de néha úgyérzem bizonyos elképzeléseim megvalósításához szükségem volna átnyalni az utasítást saját anyanyelvemen. Neten sehol nem kaptam meg az egész könyvecskét lefordítva. NEM TIPPEKRE VAN SZÜKSÉGEM HANEM EGY MAGYAR KÖNYVECSKÉRE. Nagyon szépen megköszönném ha valaki segítene. :)
Nem azt mondtam , hogy nem 36 x. Hanem azt , hogy nem 35mm-röl indul. Tehát pl a nem 22,5-röl induló hasonló bridge gépek bár kisebb "szoros" mégis ugyan akkora nagyítást ad a végén.
Ez a torzítás igen érdekes dolog sok embert nem zavar. Mert: nem fényképez alap zoom-on vagy mert nem fényképez embereket alap zoom-on vagy mert figyelmetlen.Volt itt egy kolléga akit egyáltalán nem zavart mert szinte kizárólag természet fotókat csinált és azt sem közelről. Egyébként mint tényt a Nikon is elismerte, de ez tényleg nem hiba, mert minden gépnek meg kell ismerni a jó és rossz tulajdonságait és úgy hozni ki a legtöbbet.
A megapixel-ben pedig teljesen egyetértek, a mostani gépem is csak ennyi.
A másik kérdésben teljesen igazad van: mióta tükrösre váltottam kellet vennem egy nagyobb táskát , hogy beleférjen minden és egy másik állványt , hogy elbírja :) és igen volt olyan kép amiről azért maradtam le mert két olcsó obi-val dolgozom és nem volt időm átcserélni őket. És itt jön be a képbe a pénz : már kinéztem magamnak azt az obi-t amivel nem maradok le csak az 110 000 Ft-t :(
Most már, hogy ennyit költöttem a tükrösre én is úgy érzem kicsit elhamarkodottan ítéltem el a Nikon P500-at. Az árához képest egészen jó gép volt. A torzítás pedig kiküszöbölhető odafigyeléssel.
T_szerel- Minden tiszteletem a tied de matekozzunk egy kicsit!
Zoomot ugy számolunk /én igy tanultam/ hogy legkisebb mm osztva legnagyobb mm. Jelen esetben 144mm/4mm na most nálam ez 36 ezért a gép zoomátfogása 36x.
Nekem ilyen gépem van tavaly november óta.
Hátrány sztem: 3 akksit használok igy kapok ugy 700 képet ez csak ilyen :) , az AF gyenge fényben sokat gondolkozik de sztem még nem vészes. Ezalatt az idő alatt más nem zavart, tetszik h abszolút testreszabható a nagy zoomátfogás, és nekem a 12megapixel bőven elég volt.
Szerintem nem kellene lehuzni ennyire ezt a gépet. Van itthon tükrös is bár nem az enyém, probálgattam...objektivcserebere, súly!!!(ez csak fél kg) ár !!!100ezres vs minimum 200 ezer szóval én igy látom bár ez szubjektiv...
Ja még valami rengeteg beltéri képem van és a nagylátószöget imádom és nem torzit nekem semmit!!!
Biztos végig olvastad ezt a forumot? Én cupa olyan embert ismerek aki már eladta.
Félre téve a szarkazmust:
Nem igaz , hogy akkora a ZOOM értéke! Ugyanis a gépen ( mint minden hasonlómn ) azt írják hányszoros. Na itt a bibi. Ez a gép ugyanis nem 1 szeresről indul. Az egyszeres azt jelenti: ekvivalens 35mm. Ez viszont sokkal rövidebb kezdéssel rendelkezik. A gyakorlatban ez azt jelenti, ha nem akarsz erőteljes torzulást a közeli képeken akkor bekapcsolás után rögtön kicsit rá kell pöccinteni a ZOOM gombra. Igy ( kb1,5 szörös) álláson nem torzit. Ez a jelenség igazándiból akkor zavaró ha sokat fényképezel pl. embereket belső térben.
Hello,szeretném felvenni Nikon P500 tulajdonosokkal a kapcsolatot! Persze azért, hogy segítsenek. Még nem vettem meg a gépet,egy kicsit vacilálok a negatív tulajdonságaik miatt,de akkor is ez a szimpatikusabb.
Na, most már csak az a baj valakinek meg kéne mutatnia hogy is működik :(
Gondolom ebben a pentax topikban töbet tudnának segiteni, én mindenesetre levenném a kitobit és feltenném a helyére első körben. De nem ilyenre gondoltam egyébként, modern obikban is van 60e-ért vadiuj 300as tele, meg lehet ilyen kittel venni rendszereket. Értelemszerően nagyobb lesz a cucc mint egy egybegép, de nem is azt a szolgáltatást nyujtja.
A Pentax K-x kb 5* gyorsabb egy Class(10) kártyával.
Ennyire nem lehet gyenge egy pentax, egy tükrösön kb 0 a várakozási idő két kép között ha nem lőtted tele a puffert sorozattal. Ha a fokuszzal eltöltött időre gondoltál, az persze már lehet reális.
plussz nem kellet még hozzá tanulnom.
pedig pont te irtad nem sokkal lentebb, hogy nem árt a tanulás:
( és megtanulom, hogy embert tilos alapzoom-on fényképezni )