Néha az embernek lehet sikere. Mégha tiszta véletlenül is.
Ma kerékcserén voltam és volt fél órám kávézni egyet az Aréna Plázában. A kávézó tök üres volt de egyszer csak egy ismerős arc állt mellettem. Kósa Lajos a Fidesz alelnöke volt, akivel egy Hobo koncert előtt már álldogáltunk együtt a sorban és akivel normálisan, tegeződve lehet beszélgetni. Kapva kaptam az alkalmon, hogy szót válthassak a polgármester úrral. Megbeszéltünk a nagyon fontos zenei témákat, de nem álltam meg, hogy az itteni topic témáját ne említsem meg.
Lényeg a lényeg, hogy Kósa Lajos egyetérett velem és beismerten vette a lapot. Reméljük valami haszna is lesz a beszélgetésünknek.
"Számtalan olyan szolgáltatás létezik, amely részben az adófizetők pénzén működik, mégis, ha az adófizető igénybe akarja venni, akkor bizony fizetnie kell érte."
Én ezt értem, sé felfogtam, de színházba és a többi ilyen állami pénzen fenntartott intézménybe akkor megyek, ha akarok.
"Nagyon olcsó lenne azt mondani, hogy meg is látszik"
Nem csak olcsó lenne, olcsó is lett, ha már leírtad.
"és? ez most is így van. egy csomó embernél sokkal többet fizetsz. és most a fidesz még 2000ftra lenyúlt havonta. ez az érved tehát kipukkadt. Hisz 2000ftot elvenni tőled mikor mások sokkal kevesebbet fizetnek mint te, és sokkal több kedvezményt kapnak, sokkal igazságtalanabb mint 300.at."
Viszont a 300-at olyasmire vették el, amiért már fizettem egyszer.
A 2000-et meg úgy veszik el, hogy közben a két gyereket nevelő kolléganőm kap 5x ennyit, és ez így igazságos.
"nem csak a családosok kapnak többet öreg. és minnél gazdagabb egy családos az annál többet kap. ez szerinted jó ?"
Igen, monghatnám azt is, hogy ha 400 000 -et keresnék akkor is többet kapnék, csak az tudod kevésbé rajtam múlik, mint hogy vállalok-e gyereket vagy sem.
Egyébként azt hiszem leírtam, hogy igen igazságosabbnak tartom ezt is, ugyanis a kétszer annyit kereső még így is kétszer annyit adózik ugyanazért az állami ellátásért.
Épp ezért volt pofátlan az MSZP Hagyó ügyben, mert az erkölcsi megtisztulást jogi kategóriának tekintette, és a bírói ítélettől tette függővé. Ez megütközést keltett nagyon sok MSZP szimpatizánsban, és világosodott meg számukra, hogy az MSZP erkölcsileg igen mélyre süllyedt.