A CD lemez a navigációhoz biztos, hogy típusspecifikus de hogy hol lehet kapni az számomra rejtély. Én pl. nem hiszek benne, mert állandóan frissíteni kéne. Inkább telefon, meg van egy WayteQ navigációm ami szintén nem naprakész.
Köszönöm a válaszod. Csak kíváncsisagból meg kérdeztem, hogy újonnan lehet e kapni, és igen lehet, az oldalablak üveggel kédergumival együtt 62000 Ft.... Nem kértem....🙃
Viszont érdekelne GPS CD lemez is a navigacióhoz, mert gondolom típus specifikusan kéne lennie, hogy tudja olvasni az autó.
Ilyen díszlécet leginkább (szerintem) autóbontóban találsz, esetleg valamelyik szervizben ahol ezzel a típussal foglalkoztak. Jellemzően Opel szervizek voltak ezek. Persze bontóban sem annyira egyszerű az ügy, mert jobb autó volt az Orlando mint a Zafira, viszont olcsóbb volt annál. A neten van olyan, hogy Chevrolet bontó talán ott.
Egy hónapja, hogy egy fekete Orlando tulajdonosa lettem, az autó 2.D 163 le motorral van szerelve. A segítségeteket szeretném kérni , mégpedig abban, hogy hol találok a leg hátsó oldal ablak alatt (mindkét oldali) lévő króm dísz lécet?
Sziasztok! Bajom van. A klíma olykor működik, olykor meg nem. Manapság inkább nem. Ki-be kapcsolgat állandóan.
Az egyik opel szervizben ugyan nem nézték meg, de azt mondták ,hogy fűtőbox cserés. Tudnátok segíteni abban ,hogy Budapesten ,vagy a környékén van e szerviz ,akik ezzel is foglalkoznak? Van azért érzékelő meg már apróbb alkatrész is ,ami beleszólhat a működésbe. Klimásnál jártam. Az ő részéről jól működik minden. Jég hideg a klíma csöve. Az utastérbe nem jut hideg levegő. Köszönöm! Komanovics Imre
Köszi a gyors választ. Elvben csütörtökön egy autóvillamosságis belüről leszereli azt a fogadórészt amibe beleakadt amit most nem tudunk oldani, a zárnyelv. Azt nem találom, hogy a fogadórésznek hol lehet a csavarfelfogatása, azt keresi a szerelő is.....Ha van ötlet, fotó, kérlek küld el.
Szerintem ez a rövidre zárás nem járható út. Nagyon furcsa, hogy a kilincses megoldás sem működik, mert ez egy nagyon egyszerű mechanika. Ha azzal is gond van, akkor lehet, hogy komplexebb a zár-problémád. Ha sürgősségi megoldás kell, akkor csak az utastér felőli pakolás marad; Nem sürgős megoldásra pedig a szerviz/ zár-/ ill kapcsoló-csere megoldást javaslom.
A navival kapcsolatban is pesszimista vagyok. Nekem évek óta nem sikerül frissítést szereznem. Navis fórumon talán okosabbak.
Elég jártasnak tűnsz azOrlandokterén. Nekem egy 2011-es dieselem van amiben cd lemezen van, de csak Francia és régi navigációs térképkészlet. Szeretnék magyarnyelvűt és frisset. Talán tudsz megoldást rá :)
Sok év telt a bejegyzésed óta, de talán még észre veszel :) A csomagtér kapcsolóm valószínűen az meghelt. Próbálkoztam a kilinccsel, de csak körbe forog egy kattanás után. Illetve kinyílt egy pillanatra, de örömömben abban a pillanatban vissza is engedtem és azóta nem megy se gomb, se kilincs. A kérdésem az lenne, hogy a mikrokapcsolót vajon szerinted a gumi megvágásával rövidre lehet e zárni?
Köszönöm
Üdv.: Varga Péter most nem annyira boldog Orlando tulajdonos :)
Sziasztok. tudnátok- e segíteni orlandoM van és ki kellene cserélni a fényszóró kapcsolót és amit be tudok szerezni azon van auto mód de az enyémet nincs. szerintetek müködne a dolog?
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy volt e valakinek fejegység problémája és mi a megoldás (csak csere vagy van más megoldás is) a hiba ha beindítom az autót akkor a rádió pár másodpercig szol utána fél percig nem és ez folytatódik.és nem mutat semmit a kijelzőm. előre is köszi a válaszokat chevrolet orlando 1.8 2014
Mint több régebbi bejegyzésben beszéltünk róla az autóban a nappali menetfény -ami esetünkben tompított és hátsó zárófény, vagyis nem a mai értelmezés szerinti DRL- gyárilag van programozva az ECU-ban. Ebbe belenyúlni "célműszer" kell. Talán akitől az autódat vetted kéne megkérdezni, hogy esetleg valamit "piszkáltak" rajta?
Van egy 2013-as évjáratú Orlandom! Szeretném a nappali menetfény funkcióját előhozni. Elektronikai ismereteim vannak, viszont nem tudom, hogy mit is kell tennem...hivatkozol egy német oldalra ahol segítséget kaptál.
Valamilyen módon tudnál nekem, nekünk segíteni abban röviden, hogy mit is kell elvégeznünk, hogy a gyári nappali menetfényt előcsaljuk?!
Hááát, ez így nagyon kevés info. Mi több kb. ezer oka lehet, szóval a távgyógyászkodás helyett én inkább egy szakműhelyben nézetném meg. Lehet olcsóbb is lenne.
Sajnos választ nem kaptam,de a NET tanulmányozása során azt valószínűsítem,hogy ezzel a kijelzéssel arról tájékoztat,hogy a tárgyérzékelő áramkör nem működik.A kocsi megvásárlásakor is fenn állt ez a hiba,de eddig nem volt erre semmilyen kijelzése. Egyszerűen csak nem jelzi tolatáskor a kocsi mögötti akadályokat.
A benzines 1.8 Orlando kijelzőjén az indítást követően néhány másodpercre megjelent az alábbi üzenet Edge 136. A kezelési útmutatóban próbáltam erre vonatkozó információt keresni,de nem találtam.Persze az is lehet,hogy csak felületesen olvastam át,de ennek ellenére örülnék,ha valaki felvilágosítani,hogy mit jelent ez a kijelzés.
Sziasztok. Van az orlando 1.8 benzines kocsinkban 38000km. 8.5 éves. Vezérműszíly csere tíz év vagy 150 ezer km periódus idővel van megadva. Mik a tapasztalatok? Jó ez így? Vagy érdemes hamarabb cserélni?
Sziasztok km órám nem működik kicseréltettem a jeladót nem javult vagyis mutatta a sebességet de rosszul elvittem autó villamosságishoz nem jött rá hogy mi a baj és úgy adta vissza hogy bármennyivel megyek 0 át mutat valaki tudna segíteni mert már tanácstalan vagyok