Amikor a Mecsekben a hulye motorosgyerek elkaszált egy szembeövő másik motorost, a tárgyaláson hivatkozott hogy ő is rokkant lett, mentsék fel, nem tudja ellátni magát
Úgy emlékszem mégis börtönbe került
Nehogymár a saját sérülésére/rokkantságára hivatkozzon egy ilyen....akárki!
Több ezer ember búcsúztatta a püspökladányi temetőben Arnóth Sándort, a település autóbalesetben elhunyt polgármesterét. A szertartás délután egy órakor harangzúgással kezdődött. A polgármester végső búcsújára a Fidesz több vezető politikusa - közte Orbán Viktor miniszterelnök - is a helyszínre érkezett.
Az igazságügyi szakértő szerint ittas volt az a férfi, aki az M3-as autópályán a forgalommal szemben haladva szerdán okozott balesetet; a szerencsétlenségnek három halottja volt, köztük Arnóth Sándor fideszes képviselő, Püspökladány polgármestere. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken azt közölte a rendőrség honlapján, hogy az esetleges befolyásoltság megállapítására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki; elsődleges véleménye szerint a balesetet okozó férfi ittas volt, amikor a tragédia bekövetkezett.
A rendőrség elemezte a térfigyelő kamerák felvételeit, ez alapján valószínűsíthető, hogy az 51 éves aszódi férfi az autópályán fordult meg autójával, majd a belső sávban elindult a főváros irányába, a forgalommal szemben. Az ütközés előtt nyolc-kilenc kilométert haladt. A rendőrség a járművek ütközés előtti sebességnek megállapításra igazságügyi műszaki szakértőt rendelt ki - tették hozzá.
Hát nem tudom, én ez esetben inkább a 3 gyerekes családapa általi öngyilkosságot emelném ki - ami már rohadtul nem "stílusos"... azt még el tudom fogadni, hogy valaki véget akar vetni az életének, mert reménytelennek érzi, szenved, bármi... de könyörgöm MIÉRT úgy, hogy ezzel más kívülállóknak árt??? Miért kell más közlekedőket megölni vagy fogyatékossá tenni esetleg idegbeteget csinálni belőlük azért, mert ő reménytelennek érzi a saját életét???
Ez bizony így is működik. De megpróbálom beleélni magam a helyzetbe és nekem sehogy sem jön össze ez a három halott dolog. Igaz nem vagyunk egyformák. Én is tévedtem már el autópályán. Igaz nem szembe. Az azért már durva. A pánikgond ott volt, hogy ellentétes irányba és spórolni akartunk trabival. 4-en voltunk csóró egyetemisták a tank meg majd üres. Plussz 80 kilométer. Durva. Nem volt nagy forgalom az M7-esen. Ma már ez lehetetlen. Felmértük a helyzetet és forduljunk vissza. Akkor még a terelési célú kiépített átjáróknál nem volt fix nehezen mozdítható kordély. Megszületett a döntés és a terv. A belső sávból ide félrehúzodva vészvillogó kitéve, rambócsapat kiszáll, betontalpas lánckordon félrehuzigálva, bont. Az út szabad. Elég ijesztő volt, hogy szemből a belső túloldaon 100-120-al jöttek. Volt még egy problémánk. A sövény. Megoldottuk. Felderítő átmegy szembe a leállósávba, és int hogy na most gyere, Te marha!! Na persze ma ilyet már nem lehet megtenni. Ez úgy kb. 85-ben történt.
Esküszüm meg vagy bolondulva. Mindenre van műszaki megoldás. De láttam én már rendkívüli helyzetben, mentőt, tűzoltót és rendőrt tilos helyen valahová behajtani. Nem is beszélve arról, hogy egy szembe behajtó ugye lerobban, és le akar hajtani egy kamion. Ott meg mi lesz? Még csak félre se tudják tolni, hiszen ha durdefektet kap a két első kerék adott és valszeg nem kis sebességgel egy autó, az mindent fog csinálni, csak félrehúzódni nem. Na persze még ez is kissebb gond lenne, mint három halott. :-(((
Persze. Meg az sem egyértelmű, hogy egy tutti egyirányú útra hajtva, fehér lámpákat látok szembe. Tévedni emberi dolog. Ilyenkor a legegyszerűbb (????) az talán (ez is már baromi veszélyes) hogy lehúzódok a VÉSZ!!sávba, majd kirakom a vészvillogót, és megpróbálok szépen lassan megfordulni úgy, hogy mindig csak egy kicsit akadályozzam srévizavé a forgalmat. A forgalom lelassul szépen (kockázat van) de a hatalmas hibám megúszhatom büntetlenül. Sokkal jobb az, ha szépen leállok, miután kiraktam a vészvillogót és rendőri segítséget hívok. (Mint mikor valaki eltévedt valahol) Na persze ki tudja a sofőr milyen hatalmas megfigyelőképességekkel rendelkezett éppen.
A döbbenet ebben az egészben, hogy mennyi véletlen és emberi hiba halmozódása kellett ehhez az egészhez. Valóságos láncreakció. :-((
(Sajnálom, hogy országgyűlési képviselői működésed alatt csak kétszer sikerült az országos média középpontjába kerülni: egyszer a "lógni fogsz"-szal és most a halálhíreddel.)
Ha nagy nyilvánosság előtt mondod a rosszat Róla a médiában azzal mélyen sérted gyászában a családját. Jelen esetben nem csak őket, hanem sokakat másokat is.
Ha már begyógyultak a sebek akkor már lehet elemezgetni bárkit, bárhogyan.
Mert, nem élt még e világon tán olyan rossz ember, akit valaki ne gyászolna.
Ezt mondom én. És ezért is fejtettem ki hatalmas felháborodásomat. Addig meg mindenki tartsa meg kárörömét magában! Ezt diktálja az én érkölcsi értékrendem. mint ahogy Toller László nevű családjával is mélyen magamban osztoztam. Eszembe nem jutott volna mondjuk azt gondolni, s pláne nem kimondani, hogy Isten nem bottal ver.
Eredetileg az "Halottról JÓL vagy, semmit", azaz elhunytról csak igazat szabad mondani. Ha az életben egy közismerten szar alak volt, akkor ezt ki lehet szabadon mondani, hiszen jól beszélsz róla. Ha rendes ember volt és bemocskolod, azt nem, mert már nem jól beszélsz róla.
Magyarán: nem kell csak jót és szépet mondani, pláne, ha azzal mondasz róla téveset.
FIGYELEM, FIGYELEM: Az off része NEM vonatkozik szerencsétlen Arnóth Sándorra, nem őt minősítem!