A Magyar Nemzeti Bank Járai Zsigmond által vezetett felügyelőbizottsága nekiment az irreálisan magasnak nevezett jegybanki jövedelmeknek, és kiszúrta a magas kommunikációs költségeket is. Az MNB válaszában azt írta, hogy a bér- és kommunikációs költségek jóval alacsonyabbak, mint Járai korábbi elnöksége idején voltak. az FB elnöke és az FB Titkárság két munkatársa korábban a jegybank alkalmazottai voltak. 2007-2008. évi távozásukkor összesen csaknem 100 millió forintos végkielégítésben, illetve munkaviszonyuk megszüntetéséhez kapcsolódó egyéb juttatásban részesültek". Egyébként meg épp nemrég emelték meg a bemaximalizált 300 000 forintról 1 200 000 forintra a juttatását Járainak.
Én azt nem értem, hogy egy értelmes, inteligens, szakmájához értő ember, miért vesz elő alvilági eszközöket/ kocsmai minősítést nem használtam, mert emlékeim szerint ott az államdók íratlan, betyár szabályai uralkodtak, azokat figyelmenkívül hagyni, életveszélyes/.
Tapasztalatom szerint a homály terjesztés, a figyelemelterelés ismert eszközei serkenthették- na meg Orbán Viktor a Magyar Köztársaság Miniszterelnöke parancsolhatott, a hétfői választások előtt. Be kell etetni azokat, akik nem fighyelnek oda. Ezért sem repülnek a sült galambok. De majd mi, intézkedünk! Ne jusson senkinek, mert a Lázár Jancsi Audi 8-asát a Zemberek megszavazták, arra köll, meg a radarblokkoló, nehogy má a rendőrnek öltözött suttyók azt higgyék, hogy ŐT egrecíroztathassák! Ő maga "ATÖRVÉNY" ha még ma nem, majd holnap hoz, visszamenőleg, a saját képére alakítottat.
Járai úr! mennyi volt az ÖN -pofátlan-végkielégítése? Elnézését a hasonlat ért, de cimborái unos-untalan ezt használják. csaak a pontosítás miatt használtam.
Szapáry György, a jegybank alelnöke és Akar László a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöke is jobban keresett 2004-ben, mint Járai Zsigmond MNB-elnök. Járai tavaly nettó negyvenhat millió forintot keresett, Szapáry György viszont 134 milliót. Az iratok szerint az MNB menedzsmentjéből csak az elnöknek van autója: egy Opel Corsa. Tovább »
járai úr, tessék szíves lenni visszafizetni minden pénzt, amit a magyar államtól kapott, és azután lehet magyarázni, hogy mi a sok, meg mi nem - addig kuss van, mélységes kuss, világos?
Súlyos visszaéléseket és szabálytalanságokat tárt fel a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodásában a jegybank felügyelőbizottsága. A szervezet megállapította, hogy a jegybanknál nem tartották be a havi 2 millió forintos bérplafont - továbbra is évente 55 millió forintos fizetéseket utaltak át egyes vezetőknek.
Járai Zsigmond, a grémium elnöke elmondta: az egyik kommunikációs tanácsadó megbízásával kapcsolatban a színlelt szerződés gyanúja is felmerült. A testület vizsgálata szerint ugyanis a feladatok teljesítése nem volt arányos a tanácsadó 21 millió forintot is meghaladó évi jövedelmével. Az MNB egyébként a kommunikációs feladattal Gyurcsány Ferenc egykori politikai főtanácsadóját, Braun Róbertet bízta meg. (rá)