Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 140

eccerű: keresd meg a kifogások igazi hátterét.

mert ugye nem a saját példánkkal dobálózunk, hiszen az vajmi kevés megoldani ezt a problémát.

szerinted én miért nem azzal példálózom, hogy négy gyerekünk van és a rendszerváltás telibekapott minket, rögtön munkanélküliséggel sújtva 3 gyerekkel?

és mégis megvagyunk, felnőttek.

de ez kevés, hogy ezzel példálózva rábird a maiakat a gyermekvállalásra.

és ami a legfontosabb: azt írod, felnőttek már és dolgoznak. nemde a rendszerváltás előtt vállaltad őket?

amikor még nem kellett attól tartanod, hogy bármelyik pillanatban munkanélkül lehetsz és otthon nélkül?

nemde akkor vállaltad, amikor a béred több mint a felét nem vitte el a rezsi?

lehet, hogy a szüleidnél laktatok de volt esélyed asaját otthonra.

ma vagy otthon, vagy gyerek.

Előzmény: Törölt nick (132)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.06 0 0 139

Ha a gyerekeid már 30 év felettiek, akkor te olyan környezetben döntötted el, hogy vállalod őket, amikor biztos lehettél benne, hogy mindig lesz valamilyen munkád, amiből ha jól gazdálkodsz, alőbb-utóbb jut lakásra is. Nem igaz, hogy nem értitek, hogy mi a két időszak között a különbség.

A mai fiatalok nagy részének nehéz önállóan megteremtenie azokat a körülményeket, amelyeket a szülői házban megszokott, és sokan úgy gondolják, hogy rosszabb körülményeket sem maguknak, sem a gyerekeiknek nem szeretnének. Családot meg a gyerekszobájukba nem akarnak, hiszen bizonytalan, hogy lesz-e helyette valaha más. Aztán mire megöröklik a szülói házat, addigra kifutnak az időből :-)))

Aki meg szerencsés meg ügyes, és van lakása, az is jól el van gyerek nélkül, elszórakozgat, meg ott a számítógép, meg különben is minek vegyen gondot a nyakába...stb.:-)

Majd 40 felé lehet, hogy észbe kap, hogy mégiscsak hiányzik valami az életéből.

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 138

Ja. És annyi fogyasztóval is.

Én amikor még tehettem nyitottam 1 topikot arra, hogy fázunk , irány Afrika.

A nyugdijat fel lehet venni ott is, fűteni nem kell, télen lakjanak ott a nyugdíjasok segélyesek. A tv is jellemzően műholdon jön.

Na erre jött a hsz hogy akkor mi lesz a sok őket ellátó dolgozó munkája?

Előzmény: NIL7 (133)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.06 0 0 137

A génjeinkben a szaporodás van bekódolva kiírthatatlanul, egyelőre.

De a bibliában is ki van mondva, hogy sokasodjatok.

Nos aki teheti ezt a növekedésre való késztetést átülteti a tárgyak szaporítására, annak nem hiányzik a gyerek.

Egy szép festményt, házat, bármiféle gyújteményt , szgépet , autót, játékot, mobilt lehet pont úgy tutujgatni mint 1 gyereket.

De aki szegény és nem telik neki ilyesmire az a gyerekkel éli ki magát, hogy legyen értelme az életének. Ézért kell emelni a jólétet akkor csökken a létszám.

Előzmény: Rangun (117)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.06 0 0 136

Nemrég még azt vetetted a szemükre, hogy nem dolgoznak, akár külföldön is, most meg nem kötelező dolgozni?

Úgy látom nincs kiforrott véleményed, csak kekeckedsz mindenáron mindenkivel. Komolytalan vagy. 

Előzmény: Rangun (130)
NIL7 Creative Commons License 2011.03.06 0 0 133

"Csak azt nem értem, hogy a mi kis hazánknak ez miért jó?"

- Mert annyi munkanélkülivel kevesebb van.

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (129)
Rangun Creative Commons License 2011.03.06 0 0 130

Nem kötelező dolgozni sem.

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (129)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.05 0 0 129

Az nagyon frankó család, ahol a családfő évi több hónapot külföldön dolgozik. Én is sok ilyet ismerek, és látom mennyire szenvednek. A családfő ott, a család meg itt.

Persze van olyan is sok, hogy az egész család megy, ők többnyire vissza sem jönnek.

Csak azt nem értem, hogy a mi kis hazánknak ez miért jó?

A külföldi munka sztem csak úgy jó, ha nem kényszer, hanem szabad vállalás tanulás vagy tapasztalatszerzés céljából.

Nehogy már elvárás legyen a gyerekvállalás mindenáron, még úgyis, ha ezért több hónapig külföldön kell dolgozni. A család arról szól, hogy két ember, férj és feleség együtt neveli a gyerekeket. 

Nem tudom, hogy te milyen pozícióban vagy, de az a tapasztalat, hogy itt mindenki másoknak akarja megmondani, hogy mit csináljanak, mindenki másokat akar megváltoztatni.

Hagyni kell a fiatalokat, majd eldöntik, hogy akarnak-e ilyen körülmények között gyereket nevelni, vagy sem. Ha a társadalomnak mégis több gyerekre van szüksége, akkor változtasson a fiatalok körülményein, és ne kérje számon, hogy nem vállalja a nyomort és a nélkülözést. 

Előzmény: Rangun (125)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 128

nem tudom egyáltalán mit akarnak az ilyen hsz-ekkel?

nem akarnak oszt? nem kényszer szerintem nekik.

épp ez az, hogy mások azt akarnák, hogy ezek a fiatalok akarjanak, miközben őket akarják hibáztatni meg előírni hogyan akarják az életüket elcseszni.

menjen külföldre hónapokra csak azért, hogy mások szerinti gyerekvállalást teljesítsenek.

énmondom ez gáz.

jönnek olyannal, hogy hajnali fél négykor üljön az ovis a sárga buszra és ne sírjon a szülő, hogy nem vállal gyereket ilyen életre.

mégis ki az, aki el akarja bárki helyett is, hogy hogyan és mire vállaljon gyereket?

hogy jönnek ők ahhoz, hogy mások helyett akarják eldönteni mire legyen igényük, milyen jövőt szeressenek a gyermeküknek?

hogyan tud egy szülő 80 ezerből a rezsiárak mellett százezreket költeni a gyermek tanulására?

meg tudja oldani, valóban.

ha akarja.

de engedtessék már meg, hogy ő döntse el: akarja-e így?

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (126)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 127

tudod ott, ahol 80 ezer kézhez kapott fizuból 30 ezer a fűtés, miről beszélsz?

Előzmény: Rangun (123)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.05 0 0 126

"Meg olyan nevelés, és olyan kulturális környezet, nem a mai panaszverseny, meg az úgysem sikerül hozzááállás."

Lehet itt rébuszokban beszélni, általánosítgatni, de mindezek nem vezetnek sehova. A legnagyobb nevelési erő a példamutatás. Lehet bármit papolni, kérni, követelni, ha a gyerek nem azt látja, mint amit hall, akkor az egész hiteltelen.

Ugyanez vonatkozik a társadalomra. Amíg "honatyáink, honanyáink" /ugye nem véletlen az elnevezés/ nem hitelesek, amíg becsületről beszélnek, miközben ők maguk becstelenek, amíg megosztják a társadalmat, nincs összefogás, nincs közös cél, addig nem lesz változás.

Kár a fiatalokat hibáztatni bármiért is.  

Előzmény: Rangun (123)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 125

Több munka jelenthet külföldi munkát is, pl.  családfő évente néhány hónapon nyugaton dolgozik, sok ilyet ismerek.

Az elosztás éppen az ellenkező irányba kellene változtatni, mert a mai állami újraelosztás mellett nem vagyunk versenyképesek, még az osztrákokkal szemben sem, és részben ezért kevés a munkahely is.

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (124)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.05 0 0 124

Így van. Gyereket nevelni jó. Öröm annak, aki tudatosan vállalja.

Azonban a fiatalok minimum 10%-ának nincs semmilyen munkája, minimum 10, vagy még több százalékának csak a fekete gazdaságból származik némi kis jövedelme.

A többet dolgozásról azért ne beszéljünk, mert az nem lehet cél, hogy napi 10-12 órai munkával kelljen megteremteni a gyerek minimális igényeit.  Akkor mikor nevelje a gyerekét?

Gondolkodj már: 8 óra munka, 8 óra pihenés...stb. Nem ez lenne a normális?

Akkor, amikor a termelékenység nő /na nem minálunk/ és egyre kevesebb dolgozó ember kell ahhoz, hogy a szükséges javakat előállítsák, akkor talán újra kellene gondolni az elosztást is. /Vagy nem?/ 

Előzmény: Rangun (112)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 123

Meg olyan nevelés, és olyan kulturális környezet, nem a mai panaszverseny, meg az úgysem sikerül hozzááállás.

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 122

nem hát.

csak tudod ahhoz kilátások, stabilitásérzet stb szükségesek.

Előzmény: Rangun (120)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 121

De baj, mert sokminden arra épül, hogy legalább újratermeli magát a társadalom, pl. nyugdíj, egészségügy, stb.

Előzmény: targyík (119)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 120

Pedig az optimizmus nem kerül pénzbe.

Előzmény: Törölt nick (118)
targyík Creative Commons License 2011.03.05 0 0 119

Önmagában a fogyás még nem volna baj.

Nem a mennyiség, hanem a minőség számít.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 118

azt viszont látod pont felmérések igazolják, hogy pesszimisták az emberek.

Előzmény: Rangun (117)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 117

Mikor kötelező volt dolgozni, már akkor is csökkent az ország népessége(1981-től fogy), mondom a szaporulat nem pénz kérdés, ma is főleg a szegények szaporodnak az országon belül. Fontos még a gyerekvállalás szempontjából az optimista hozzáállás, pesszimistán nehéz beleugrani az ismeretlenbe.

Előzmény: Törölt nick (114)
kireszavaztam Creative Commons License 2011.03.05 0 0 116

370 körül a benzin kajaárak az egekben hol vannak a Kossuth teret körbehugyozó élhető árakat követelö jobbikos gyakorlott tüntetők?

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (113)
devereaux Creative Commons License 2011.03.05 0 0 115

Elnezest: Irtam kimerito valaszt ra, de elszallt.

Majd megprobalom meg egyszer. Kesobb.

Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 114

amikor volt hol többet dolgozni a gyerekért.

ma már a segélyből nem lehet felnevelni.

Előzmény: Rangun (112)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.05 0 0 113

Nem tudom, hogy te honnan írsz, meg azt sem értem, miről beszélsz?

Honnan olvasod ki az írásomból azt, hogy én bármit is követelnék?

Én csak kérdeztem.

1100 Ft-os kenyér? 450 Ft-os benzin?... Vizionálsz? :-)))

Előzmény: e/ (104)
Rangun Creative Commons License 2011.03.05 0 0 112

Nem, a gyerekvállalás nem pénzkérdés, sőt akkor volt magas a népszaporulat, mikor szegénység volt, viszont nem kényelmes gyerekeket nevelni, és csak azért többet dolgozni, mert a gyereknek is vannak igényei.

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (105)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 111

amúgy mi után kellene vállalniuk, ha nem a saját kényelmük után?

ez valamiféle kötelesség, amit a saját életük árán is kötelező lenne vállalni?

akkor vállalják, ha megalapozták a jövőjüket, sőt a gyereknek az életét

Előzmény: devereaux (107)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.05 0 0 110

egyszerű pedig:

mert mihelyt gyereket vállalnak, rájuk is és gyerekeikre szegénység vár.

egyrészt ma már senkinek sem lesz a megtakarításából lakása, bizony kemény évekre hitelt fog törleszteni , másrészt állandóan a feje felett lebeg a munkanélküliség veszélye, mint Damoklész kardja.

mint írtam: ha vállalja a gyereket, elvesztheti a munkáját és nem tud törlesztőt fizetni.

nem mondhatod, hogy nagyanyáinknak ilyen problémákkal kellett szembenézni?

arról nem beszélve, hogy akkoriban nem volt nagy durranás ha egy két gyerek kipurcant ugyebár, ma ha vállaltad bizony még a gyerek ceruzáinak a száma is meg van követelve amit biztosítanod kell!

Előzmény: devereaux (94)
devereaux Creative Commons License 2011.03.05 0 0 109

De a legfurabb az egszben az, hogy a zero population growth propagaloi mind azokrol a helyekrol kerulnek ki, ahol amugy is csokken a lakossag es itt sopankodjak tele a jonep fejet azzal, hogy mekkora tulnepesedes van vilagszerte.

Menjenek el a fejlodo orszagokba es ott mondjak meg az okossagot es ha elve kijutnak, gondolkozzanak el, vajon mennyire okosak is.

Előzmény: Törölt nick (108)
devereaux Creative Commons License 2011.03.05 0 0 107

Es megsem igy mukodik. Akkor tehat leszogezhetjuk, hogy csupan az elonyok biztositasa onmagaban nem elegseges. Kezdo lepesnek persze jo es udvozlendo, mert azoknak is segit, akik a gyermekvallalast tenyleg nem a sajat kenyelmuk utan helyezik a fontossagi sorrendben.

Előzmény: Csak lesek,mint a moziban (105)
Csak lesek,mint a moziban Creative Commons License 2011.03.05 0 0 105

Igen. Csak nagyon kevesen. Igazából rajtuk kellene számon kérni a népszaporulatot. Ha számukra a társadalom biztosítja a jóval az átlag feletti létet, elvárható lenne az átlag feletti gyermekvállalás is. /Vagy nem?/

Előzmény: Rangun (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!