Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
"aki le akarna torni a belfoldi arakat miert nem hoz be olcso kubai cukrot ,annyi van nekik,mint a nyu, vagy jamaikait, vagy Puerto rico-it,meg a szallitassal is olcsobb."
Már ki akarná letörni? (a fogyasztón kívül persze). Pont ez a szívás. Akik le akarják törni azok nem tudnak importálni, akik meg tudnak importálni azok meg nem akarják letörni. Ezért volt az, hogy be lett lóbálva az állami tartalék piacra dobása fix áron, mindjárt tudott csökkenni az ár...
Milyen konkurenciarol beszelsz? Annyit lehet importalni amennyit akarsz,te is megteheted,csak alapitasz egy ceget.Semmi koze a hazai cukorarnak ahhoz,hogy termelnek-e egyaltalan cukorrepat MO-on. aki le akarna torni a belfoldi arakat miert nem hoz be olcso kubai cukrot ,annyi van nekik,mint a nyu, vagy jamaikait, vagy Puerto rico-it,meg a szallitassal is olcsobb.
Ha a magyar ka[posvari cukorgyar dragan adja akkor ott kell venni ahol olcso pl az oroszoktol,vagy a lengyelektol.
ja ,akkor miert volt ugyanaz a magyar cukor Lendvan sokkal olcsobb Szloveniaban,mint Lentiben. Ugyanonnan szerezte be a lendvai boltos is ,mint a Coop, vagy a Spar MO-on. Egyszeruen arkartell volt a mo-i forgalmazok kozott ,csak ezt bizonyitani szinte lehetetlen.
"Amiotra meg vigyaznom kell a cukorszintemre egyaltalan nem is fogyASZTOK meg kaveba teaba se."
No én már ma sem fogyasztok cukrot (cukor lobbi bekaphatja ... a saját cukrát). Csak attól félek, ha előjön az évek múlásával egy kis cukorszint emelkedés, miről fogok lemondani. :)
Huuú, ne is mondd! Lányom lepett meg vele, de szép csendbe visszaadtam neki, valamilyen hülye indokkal:D Azóta pláne nem értem a zamerikaiak gyermegdet lekét:D
Ja, és az új izzók nyilván nálunk a legdrágábbak az egész eu-ban, úgy sejtem. Legalábbis egy valamire való izzó rohadt drága, az biztos. Mint minden nálunk, fizessetek marhák!
"Az Európai Unióban 2006-ban életbe lépett cukorpiaci reform évi 13,3 millió tonnában határozta meg az unió cukortermelését, miközben a fogyasztás 17,3 millió tonna. A reform keretében 180 cukorgyárból 80-at bezártak, jó részét Kelet-Európában."
Az eu csak a bajnak van, pozitívumáról én nem tudok, korrupt politikusok gittegylete a népek zsarolásának intézményesítése céljából és bizonyos érdekek kiszolgálására.
Persze ,kiprobaltam palacsintara, dde en nem vagyok kulonosebben oda az edes dolgokert.Amiotra meg vigyaznom kell a cukorszintemre egyaltalan nem is fogyASZTOK meg kaveba teaba se.
Nem tudom,hogy artalmasabb-e hiszen a gyomorban azonnal fruktozra es glukozra hidrolizal,mert savra erzekeny a felacetalos kotes .
Elismerem, igazad van. Nem a Fidesz tevékenysége okozta Fidesz vesztét 2002-ben, hanem egy állati nagy politikai baklövés, mégpedig a kisgazdák részvétele a kormányban. Szavak helyett: