Keresés

Részletes keresés

ax15 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 121

A legutóbbi KRESZ módosítás óta már nem büntetik.

Előzmény: halkergető (67)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.02.20 0 0 120

Most februárban szolnokikak b@cctatják a helyieket.

Előzmény: amanita_phalloides (119)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.02.02 0 0 119

Kiderült, hogy Békés megyébe, a Nyírségből hoztak, helyismerettel nem rendelkező akció csoportokat, kizárólag azért, hogy eszelősen büntessenek...

Előzmény: horex (118)
horex Creative Commons License 2012.01.27 0 0 118

Elfojtott frusztrácio, ki kell élni valahol nekik is

Előzmény: amanita_phalloides (82)
horex Creative Commons License 2012.01.27 0 0 117

Korengedményes friss jogsisok szokták ezt mondani, akik nem vezetttek még  pár km-t sem

by horex

Előzmény: Paulus Brain (93)
kireszavaztam Creative Commons License 2012.01.27 0 0 114

az is cél az biztos

de azért a pénzecskénk is kell nekik

lehetőleg ellenszolgáltatás nélkül

Előzmény: Törölt nick (113)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 111

Azt kell leginkább szem előtt tartani, hogy amikor a "rendőrségnek" ír az ember egy fellebbezést, akkor nem a haragját kell kitöltenie, hanem frankó levelet kell írnia szépen igényesen megfogalmazva, kellő tisztelettel és méltósággal, határozottan. A fellebbezést papírforma szerint a "rendőrség" kapásból elutasítja, viszont továbbküldi a bíróságnak, ami már vevő lesz a szempontjaidra. Az ilyen levelet, bár a "rendőrségnek" címzed, gyakorlatilag a bíróságnak írod.

Előzmény: kit érdekel? (110)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 110

Én azt tapasztaltam, hogy a bíróságon zemberek dolgoznak, akik sokkal fogékonyabbak a zemberek szempontjaira, mint a rendőrség vonalasságára. Persze ez a tapasztalat hosszú évek során alakult ki, nekem is meg kellett tanulnom normális hangnemben, releváns tényekkel megspékelve előadnom kifogásaimat.

Előzmény: Törölt nick (108)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 109

Bár ha ott tilos parkolni, akkor a parkolási pótdíj nem jogos, akkor viszont egy tilosban parkolás miatti bírság lehet esedékes. De lehet, hogy nem jól értelek. Mindenesetre ha szabályt sértettél, és kaptál egy párezres büntetést / pótdíjat, akkor nullszaldón vagy mindent összevetve, én ebbe nem ölnék energiát. A hülye táblák felülvizsgálatába viszont igen, mások érdekében is.

Előzmény: kit érdekel? (107)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 107

Hogy senki nem szól érte, az egy dolog.

Nekem jogosnak tűnnek a bírságok, és kesze-kuszának a táblák, de ha így van, ha úgy, buszmegállóban nem parkolunk.

De ha jogtalannak vagy túlzónak érzed a bírságokat, akkor vidd bíróságra az ügyet (fellebbezés), nekem jók a tapasztalataim (nem úgy, mint a "rendőrökről").

Előzmény: toloba (103)
toloba Creative Commons License 2012.01.27 0 0 106

Én nem vagyok lusta, szorgalmasan levelezek a parkolásiakkal és a rendőrséggel...

Ráadásul a "tetthely", és a rendőrség által tetthelyként közölt cím sem ugyanaz...egy ház eltérés van...:))

Előzmény: kit érdekel? (102)
toloba Creative Commons License 2012.01.27 0 0 105

Minden tábla hatálya a táblától kezdődik. A "P" is, mert nincs külön útburkolati jel...a buszmegállónak sem, tehát az meg a 15/5 m-es szabály...

A várakozni tilos/rakodási terület 25m-e épp a buszmegálló területére esik...

Ezen táblák között nincs hiearchia, egyenlő hatállyal bír mind...

Előzmény: Törölt nick (101)
kireszavaztam Creative Commons License 2012.01.27 0 0 104

igazad van

elismerem

Előzmény: kit érdekel? (102)
toloba Creative Commons License 2012.01.27 0 0 103

Nem.

Megbüntetett a rendőr este 7:50-kor a buszmegálló miatt.

A parkolóőr meg este 6 után mert nem volt parkolójegy...a parkolási cég arra hivatkozik, hogy éjszakai buszmegálló, tehát fizetni kell. A megálló meghatározása igaz, csakhogy a KRESZ ilyet nem ismer...

Napközben pedig vígan lehet rakodni, senki nem szól érte...

Előzmény: kit érdekel? (99)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 102

Ha arra nem lusta valaki, hogy fórumra-faszbúkra elsírja bánatát, akkor arra se legyen lusta, hogy az illetékesnek dobjon egy mélt.

Előzmény: kireszavaztam (100)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 101

A parkolási zóna nyilván az egész uccára vonatkozik, de mivel a buszmegállóban nem lehet felfesteni parkolóhelyet, az nyilván nem esik bele, mert ott megállni is tilos, tehát a parkolóőrnek semmi köze sincs hozzá.

Előző alapján az buszmegállóra a várakozni tilos, és a rakodóterület nem vonatkoztatható, amennyiben a 25 m a megállóba esik, akkor ott se megállni, se rakodni nem lehet. Ez esetben ez a tábla úgy hülyeség, ahogy van.

Az önkormányzatnál kellene jelezni az ilyet.

Előzmény: toloba (76)
kireszavaztam Creative Commons License 2012.01.27 0 0 100

persze mert másra sincs ideje az egyszeri halandónak mint árnyékboxolni

sok tetvességet alapoznak erre

állítom mert volt rá példa, hogy hatóság kiküldött egy csomó tévesen felszámolt dolgot rengeteg embernek

a többség birka módon befizette nem is firtatta, hogy jogos volt-e

erre alapozni lehet

az emberek lustaságára

Előzmény: kit érdekel? (99)
kit érdekel? Creative Commons License 2012.01.27 0 0 99

Mit válaszolt az út kezelője a leveledre? Gondolom, náluk kezdted a tájékozódást.

Előzmény: toloba (76)
toloba Creative Commons License 2012.01.27 0 0 98

Olvasd csak el a 76-ot...én melyik szabályt tartsam be...?

kireszavaztam Creative Commons License 2012.01.27 0 0 97

pontosan erre alapoznak mint ahogy az előbb írtam

indokolatlannak érzett szabályozást éppeszű ember nem visel el hosszú időn keresztül

normális országokban ezt kék azaz ajánlott sebesség táblával jelzik és te eldöntheted döngetsz rajta futóművet kockáztatva vagy poroszkálsz mint a birka mig mások mutogatnak

Előzmény: amanita_phalloides (96)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.01.27 0 0 96

Megpróbáltam az ominózus napon visszaútban, végig 50-el jöttem a 14km-es szakaszon, közben megszámoltam, oldalanként 20 azaz 40 tábla van kitéve 50-es tiltótáblával, néha a kátyú kiegészítő táblával, néha anélkül. Minden autó megelőzött, köztük egy megkülönböztető jelzés nélkül haladó mentő is, és a mellém érő sofőrök némelyike jelentőségteljesen kopogtatta a homlokát a mutatóujjával, míg mások kérdő mozdulattal érdeklődtek, hogy mi a bajom?

:-)

kireszavaztam Creative Commons License 2012.01.27 0 0 95

Be kell tartani a szabályokat, akkor nem büntetnek meg!

Ennyi a titok nyitja...

ez nagyon leegyszerűsített interpretálása a valóságnak

úgy hülyeség ahogy le van írva

mert barátom eleve csökkent a szabálysértések száma ezért csőbehúznak ahol csak tudnak

tipikus esete a hosszantartó, jó útra kitett sebességcsökkentő tábla extrém - mondjuk 40-es értékkel - ahol tíz kilóméter után beadod a kulcsot és gyorsabban fogsz menni

erre a végén várnak

nagyon birkának kel lenni, hogy valaki ezeket az indokolatlan korlátozásokat kilóméter hosszan elviselje

de hasonló eset a sárgalámpás szívatás meg  a piros is

kár a szóért, büntetésre utaznak és ezért mindent meg is tesznek

Paulus Brain Creative Commons License 2012.01.27 0 0 93

Be kell tartani a szabályokat, akkor nem büntetnek meg!

Ennyi a titok nyitja...

Előzmény: kireszavaztam (-)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.01.27 0 0 92
Ez egy négyszámjegyű út gyér forgalommal, legfeljeb magamat veszélyeztethetem.

Az ominózus napon visszútban, megszámoltam a táblákat, végülis 40db lett oldalanként 20db. A tábláknak megfelelően, 50-el haladva, minden autó megelőzött, még egy megkülönböztető jelzés nélkül haladó mentő is. Vezetőik közül, mikor mellém értek, néhányan jelentőségteljesen a homlokukat ütögették a mutatóujjukkal, mások kezüket kérdő mozdulattal felemelve "érdeklődtek, hogy mi bajom van.....
Előzmény: Törölt nick (89)
csibu35 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 91

768-25% fa=614,40

614,40+27% fa=780,288

szerintem.

Előzmény: horex (81)
toloba Creative Commons License 2012.01.27 0 0 90

Eccer arra jársz és, ha nem lát senki, berúgod az árokba, oszt jónapot!

Előzmény: amanita_phalloides (82)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 89

az az út semmilyen érvényes magyar szabványnak nem felel meg közlekedésbiztonsági szempontból, Így aztán elég röhejes az autóst kizárólag gyorshajtás miatt felelősségre vonni közlekedésbiztonsági szempontból.

Ez igy logikus. Ha egy út csak korlátozottan alkalmas gépjárműves közúti kölekedésre, akkor helye van a sebességkorlátozásnak. Azt meg illik betartani, mert más is közlekedik és talán nincs nagy kedve egy olyan valaki miatt megdögleni, aki sajátosan felülértelmezi a KRESZ szabályait.

Előzmény: amanita_phalloides (87)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.01.27 0 0 88

http://tv2.hu/aktiv/video/autos-remalom-kaszaper-katyuban

Erről az útról van szó. Az a tábla melyen engem bemértek, pont az utolsó tábla Orosházára menet, mely után kezdődik az a kb másfél kilométeres országúti útszakasz, amit síma és teljes bitumen burkolattal láttak el Orosházáig, így azon kátyú nincs, a átbla tipikus "kintfelejtet"t tábla, de gondolom ezen az útszakaszon illetékesek az orosházi rendőrök, és mint írtam, naponta járok ezen az úton, jól ismerem...

Előzmény: Törölt nick (85)
amanita_phalloides Creative Commons License 2012.01.27 0 0 87

Azt nem gondolom, de például felfesthetnének belőle néhány méter felezővonalat, mert az sincs, és úgy általában az az út semmilyen érvényes magyar szabványnak nem felel meg közlekedésbiztonsági szempontból, Így aztán elég röhejes az autóst kizárólag gyorshajtás miatt felelősségre vonni közlekedésbiztonsági szempontból...

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 85

Biztos tévedésből rakták ki az 50-es táblát.

Gondolom már rá is ébredtek és könnyek között fogják visszautalni a pénzt.

Előzmény: amanita_phalloides (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!