Horthy a nácik kiszolgálója vagy nemzetünk megmentője? Károlyi Mihály hazaáruló vagy demokrata? Trianon az égbekiáltó gaztett vagy az igazság pillanata? Kinek a szobrát döntsük le Magyarországon és kit öntsünk bronzba helyette? Miért értékeljük érzelmi alapon a történelmet? Miért gyűlöli magyar a magyart? A történelem politikai célú kiforgatása bűn, ami vissza is üthet...
Károlyi? Valóban, Károlyi Gyula Szegeden várta ki, hogy a derék románok megtisztítsák a fővárost, és oda bevonulhasson barátjával HorthyMikivel... De nem hiszem, hogy különösebben magyargyűlölő lett volna: Nem különösebben érdekelte a magyarság, a magyar nép sorsa, ennyi az egész...
Ezt a Mestertől, magától Károlyitól lenne jó megkérdezni, mint a magyargyűlölet avatott művészétől. Ő ugyanis a következőt mondta: "Minél kisebb lesz az ország, annál nagyobbra növök én. Mikor ellenzéki vezér voltam, megvolt egész Magyarország, amikor miniszterelnök lettem, elszakadt Horvátország és Szlavónia; öt megye marad, amire köztársasági elnök leszek, és Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéből fog állani az ország, mire király leszek.", amiből következik, hogy a számára legkedvezőbb állapot az lenne, ha ő, mint egyedüli magyar tündökölhetne önmaga tükrében.
Horthy a nácik kiszolgálója vagy nemzetünk megmentője? Károlyi Mihály hazaáruló vagy demokrata? Trianon az égbekiáltó gaztett vagy az igazság pillanata? Kinek a szobrát döntsük le Magyarországon és kit öntsünk bronzba helyette? Miért értékeljük érzelmi alapon a történelmet? Miért gyűlöli magyar a magyart? A történelem politikai célú kiforgatása bűn, ami vissza is üthet Zeidler Miklós történésszel beszélgettünk.
Irigylem azokat, akik a saját eszükből, rátermettségükből vannak jobb helyzetben, mondjuk ki, meggazdagodtak. De nem gyűlölöm őket.
De megvetem azokat, akikről nyilvánvalóan lesír, hogy vagyonukat csalással, lopással szerezték. Ebben felelősség terhel minden eddigi kormányt, mert nem tett ellene.
Eszem ágában sincs gyűlölni. De nekem ne mondja azt senki képmutató módon, hogy én nem vagyok magyar, ha nem vágom magam vigyázzba atillában vagy bocskai mentében sátoros ünnepnapokon.
Fújom a Himnuszt, a Szózatot és más nemzeti érzelmű költeményeket kívülről. Ha épp olyanom van, egyes művek láttán vagy hallatán könny szökik a szemembe, elakad a hangom. És így tovább!
Úgy érzem megtettem a magamét a '80-as évek végén, hogy ez a rendszer létre jöhessen, bár néha bánom.
Szolgáltam a hazámat katonaként, arról már igazán nem tehetek, hogy az az elmúlt rendszerben volt. Persze meg is tagadhattam volna, csak az a 4 év börtön tartott vissza.
A másik oldalról se mondja meg senki, milyen bálványokat kellene imádnom.
A haza szeretének mikéntje magánügy, ne turkáljon senki a gondolataimban és ne próbálják erőszakkal vagy erőszakos hanghordozással befolyásolni azt!
A történelmet mindenki fogadja el úgy, ahogy az megtörtént és egyik oldalról se próbálják meghamisítani!
Ha már a Nemzeti Kerekasztalnál nem zártak ki senkit a további politikai életből, akkor egy politikus se firtassa a másik múltját, mert saját csapdájába eshet.
Ne történjen olyan katasztrófa, ahol eldőlhet, hogy ki az igazi hazafi és ki az, akinek csak a szája járt, de megfutamodik a helytállás, a vész elől.
Kétlem, hogy a mindennapjaidat velünk együtt vagy egyáltalán ebben a dimenzióban töltöd. Egy ausztrál/amerikai pozitív életszemléletet nem lehet a magyarhoz hasonlítani. Egyszerűen más minőséget képvisel.
Vagy talán mert mindig akadnak akik különbnek hiszik magukat másoknál.
Máté 7:1-5-ben Jézus így tanít a képmutató ítélkezésrõl: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek. Miért nézed a szálkát atyádfia szemében, a magad szemében pedig miért nem veszed észre még a gerendát sem? Vagy hogyan mondhatod akkor atyádfiának: Hadd vegyem ki a szemedbõl a szálkát! - mikor a magad szemében ott a gerenda. Képmutató, vedd ki elõbb saját szemedbõl a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szemébõl a szálkát."
Ez valóban igen durva - különösen, hogy ezek az ateista társak néha hívő kereszténynek álcázzák magukat... Néha még papi, sőt főpapi ruhába is beöltöznek megtévesztési céllal... Aztán ha lebukik közülük valaki igen csodálkozunk rajtuk... Illetve csodálkoznak rajtuk... mert én nem nagyon... ☻☺
Volt itten majd 1000 év katolicizmus, török és habsburg uralom, nácizmus, szocializmus.
Mindegyiknek sajátja volt jól működő besúgó rendszer kiépítése. A nácizmus alatt már sehol Európában nem volt annyi feljelentés mint nálunk. A szocializmusban én is ismertem olyanokat aki sportot űztek a feljelentgetésekből. A nyugger nénikék azóta is egyfolytában az ablakokban ülnek és figyelnek. Minden lépcsőházba vagy szomszédságba jut 1-2 ilyen patkány.
Hát ennél rosszabb állapotú országok is vannak, akkor a te logikád szerint azok is magyarok, csak megszorozva.:DDD
Mellesleg egy másik topikban egy olvtárs már reagált a velencei baromságára, miszerint Magyarország még létezik, a velencei köztársaság meg már rég nem.