Magyarázatot eddig senki sem követelt az NBC-től, politikus nem állt ki a balliberális műsorvezető mellett. Jogvédők nem hivatkoztak a sajtószabadság megtiprására, senki sem emlegetett rasszizmust. Az ENSZ nem tűzte napirendre az Olbermann-kérdést. Arról sincs hír, hogy az amerikai balliberális elit külföldre szaladt volna panaszkodni Keith Olbermann elhallgattatása ügyében.
Idáig mindössze a bírságok mértéke volt a kifogás tárgya.
Most már a "kirugás réme"?
Szóval, hogy ki és mitől fél, az meglehetősen egyéni, elég sok mindent lehet fantáziálni, és kétségtelen, hogy a jogszabályok nehezen követik a fantázi által keltett félelmeket.
Ehhez még csak paranoiásnak sem kell lennie senkinek.
De ha az állam rúgatná ki bármilyen körmönfontsággal az ATV alkalmazottját, akkor nemcsak a kóbor értelmségiek, hanem még én, a falusi paraszt is teljes joggal panaszolhatnám ezt minden létező fórumon.
Jogosan. Csakhogy erre, szerintem semmilyen utalás nincs.
Kedves fideszesek, ne hazudjatok tovább. Az USA-ban nem jött létre egy színkormánypárti médiarendőrség, azzal a feladattal, hogy elbírálja, hogy szerinte ki kiegyensúlyozott, ki nem. Az USA-ban közpénzből nem tartanak fenn kormánypárti szócsöveket sem, amivé a magyar közszolgálati média züllött.
A magor államot, vagy az ATV-t? És ki nem xarná le, hogy a hasfájós értmiségiek a tulajdonosra panaszkodnak?
De ha az állam rúgatná ki bármilyen körmönfontsággal az ATV alkalmazottját, akkor nemcsak a kóbor értelmségiek, hanem még én, a falusi paraszt is teljes joggal panaszolhatnám ezt minden létező fórumon.
Teccik-e érteni már a két szitu közötti külöbséget?
"Joga lenne az ATV-nek kirúgni K. O-t? -Sztem igen."
Sztem is.
De ha mégis megtörténne, akkor nagy lenne itt a felháborodás, és a 40 értelmiségi Heller Ágnessel egyetemben a sajtószabadság megcsúfolása miatt esetleg pont az amerikai nagykövetségre juttatnák el a peticiójukat.
Olbermann liberális politikusokat támogatott pénzzel, és ez ellentétes volt a szerződésével. Ezért fizetés nélkül felfüggesztették az állásából, de aztán visszavették.
A konzervatív politikusoknak időnként elég csúnyán beszólt. Minden lap írt a távozásáról, az újságírók hívják, és ő nem veszi fel a telefont. A Heti Válasz mindenből propagandát csinál, és úgy hazudik mint a vízfolyás. Persze az index alkeszei a célcsoportja.
Nem értem! Nem értem hogyan függ össze a két dolog. Tehát van az hogy kirúgtak egy embert a munkahelyéről ami nem publikus (NBC magáncég-e?), illetve hogy van egy kormány aki esetleg a kelleténél jobban akarja szabályozni az adott ország sajtóját.
Elmagyarázná nekem valaki, mint egy 4 évesnek, mert nem értem?
Mint ahogy megmutatja azt is, hogy a sajtószabadság/ korlátozás nem is annyira a politikai érdekek (részben) hanem az üzleti szempontok szerint működik.