Az első magyar thriller websorozat részeit angol, német, spanyol, orosz és
magyar nyelvű feliratokkal is feltöltjük.
Iratkozz fel a sorozat youtube csatornájára, hogy elsőként értesülj a legújabb feltöltésekről!
A csatorna neve: MabWebSeries
A csatorna URL címe:
http://www.youtube.com/user/MabWebSeries
A sorozat hivatalos honlapja:
http://www.shakuecho.com/blog/?page_id=1556
Írhatsz nekünk e-mailt:
mabfilm@t-online.hu
Marketing és sajtó kapcsolat:
shakufilm@t-online.hu
Szerintem ne aggódjunk, hogy így lelövik a poént, az olyan lenne, mintha egy krimi hátoldalán elolvashatnád, ki a gyilkos. Lesz itt még csavar, az tuti.
Én sem néztem utána a dolognak, csak egyszerűen elolvastam a MAB alkotói által belinket weblapot ami, a sorozat hivatalos honlapja: http://www.shakuecho.com/blog/?page_id=1556
Igazából engem nem izgat, hogy ez kiderült, hiszen olyan újdonságot úgysem tudtak volna kitalálni, amivel igazán meglephették volna a ma emberét. Számomra már a második részben egyértelművé vált az, amit leírtak a weblapon is. Ettől függetlenül kíváncsian várom az új részeket. :)
Egy kis off: J. R. Ward Fekete tőr testvériség sorozatát ismeritek. Én most olvasom épp az 5. kötetet.
Na igen, én direkt nem néztem utána a dolognak, mert utálom, ha valaki lelövi nekem a poént... Ezért ezt sem olvastam, de most már sajnos kénytelen voltam.... A lényeg, hogy nagyon jól összeraktam a dolgokat, és igazam volt. Innentől kezdve viszont már nem izgat annyira a téma, úgyhogy majd ha lement az összes rész, akkor megnézem. Szerintem igen rossz húzás leírni az egész sztorit, mert így semmi izgalom nem maradt, hogy vajon mi lehet ez.... Úgyis tudom, hogy mindenki meghal, kivéve egy valakit. Gondolom a főszereplő lesz, húúú, micsoda meglepetés. Szóval számomra itt ért véget a történet.
"A túlélők beszámolója alapján Mab egy olyan démon, amelyik egyszerre több embert – valamilyen földrajzilag behatárolható zárt közösséget- támad meg. Pld. 1982-ben Budapesten egy bérház összes lakója esett áldozatul. Ennél az esetnél is maradt egy túlélő. Az áldozatok egyfajta közös álomba esnek, álmukban képesek kommunikálni egymással, és nem tudnak felébredni, amíg nem játsszák végig Mab többnyire halálos kimenetelű játékát. Akik ebben a különleges álomvilágban meghalnak, azok a valóságban is elhúnynak. Ezzel magyarázzák, hogy a tömeges halálesetek során sosem volt az áldozatokon külsérelmi nyom. Viszont az is feltűnt, hogy a túlélőkön szinte mindig súlyos sebesüléseket találtak, ami azt jelentheti, hogy az álomvilágban szerzett sebesülések az ébredés után megmaradnak, mint egy szörnyű emlékeztető."
"Averroes cordobai mohamedán filozófus a 12. században Arisztotelész művének értelmezésekor ír Mabról, melyben egy különös jelenségről számol be. Állítása szerint a tükrök vérpárásak lesznek Mab arcától. A vérpára azon emberek véréből tevődik össze, akiket Mab gyilkolt meg álmukban."
Nem értem pontosan, mire is gondolsz. Mi az a "sokminden, ami kiderül a dolog hátteréről?" Lehet, hogy én vagyok vak, de a nyitó posztban ilyenről nincs szó...
Igen igen, de azt a videó kommentjei között is említették, meg én most első sorban az álmos dolog miatt soroltam fel a különböző alkotásokat.
Amúgy az a két lány miért nem tud beszélni? Ez nekem nagyon furcsa... Meg az is, hogy az első jelenetben a Tia véresen az asztalra borul, majd pár perc múlva vérmentesen becsönget a szomszédba. Másnap pedig az megtalálják holtan az asztalon. Hogy is van ez?
Egy kis teória-gyártás következik, akár még bele is trafálhatok néhány dologba, úgyhogy óvatosan olvassátok :D (lakótársam legalábbis megjegyezte, reméli, hogy nincs igazam, mert ha mégis, akkor már tudja az egész sztorit, és úgy már nem vicces :D)
Az egyik dolog, ami nagyon szemet szúrt nekünk, az az ágynemű :D Amikor éjjel háromkor felébred Anna, akkor elrakja az ágyneműt, majd később elrakja a díszpárnákat is, és leteríti az egészet egy nejlonnal. De másnap reggel, amikor a nyomozók néznek körül a lakásban, az ágy nincs elrakva, a takaró alatt vér és a párnák is a helyükön. Namármost, erre két magyarázat van: vagy utána visszarendezett mindent (nem valószínű) vagy az egész meg sem történt!(mármint a 3 nő, akik bejöttek, a férfi halála, stb.) Innen jött az ötletem, hogy ugye mindenki az ágyában halt meg, halálra rémülve, tehát szerintem mindenki álmában halt meg! Összekötődtek az álmaik, és megölték egymást( a trailerekben lehet látni, hogy kergetik egymást a házban mindenféle fegyverekkel, mégis mindenki minden ok nélkül, az ágyában halt meg...) de nem csak az álomban, hanem a valóságban is. És szerintem aki ki tudott volna jutni, az felébredt volna. Mondjuk nem tudom, hogy akkor hol lehet Anna, és miért véres a takaró, de arra majd lesz valami magyarázat. Mindenesetre ebben az ötletemben van egy kis inception(összekötött álmok), egy kis mátrix(aki ott meghal, meghal a valóságban is) és egy kis babits féle gólyakalifa(álmában öngyilkos lesz, és reggel holtan találják, de nem tudni, hogyan ölték még).
Youtube-ról találtam ide, örülök, hogy lett ilyen fórum :) MAB-ra nagyon rákattantam, tegnap még lakótársaimmal is megnézettem, most már ők is függők :D Többször visszanéztünk részeket, és elméleteket gyártottunk, vitatkoztunk, hogy mi hogy volt :D Jaj, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz!
Az első magyar thriller websorozat részeit angol, német, spanyol, orosz és magyar nyelvű feliratokkal is feltöltjük. Iratkozz fel a sorozat youtube csatornájára, hogy elsőként értesülj a legújabb feltöltésekről!