Jelentősen változott a kormány munkájának megítélése és az ország közhangulata a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint. A Fidesz támogatottsága is csökkent, de ennél fontosabb változás, hogy másfélszeresére nőtt a Fidesz elutasítottsága. Azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok az országban, egy hónap alatt 39 százalékról 48 százalékra nőtt. A Fidesz támogatottsága egy másik közvélemény-kutató, a Tárki mérései szerint is releváns mértékben, 71 százalékról 67 százalékra csökkent, míg az MSZP-é 14 százalékról 17 százalékra nőtt.
Párszázezren a jelek szerint biztosan. Nemtom mi lesz, de az előzetes regisztráció a választasi nyilvántartásba szerintem belföldön is elkerülhetetlen. És akkor még kinyílik egy újabb kiskapu is a családosoknak kedvezve, miszerint 15 év (egy év belelóg az életükbe a 4 éves ciklusok miatt) felettieket is lehet?
Meglátjuk. Mindenesetre Ausztriában pont ebből a megfontolásból 15 év a választási korhatár. Az hogy ebben a korosztályban milyen népszerű az MSZP-LMP-DKP az majd kiderül.
700 forint adóhoz havi 10+350 percet kell telefonálni. És ugye nem én vagyok az adóalany. Egy X része nyilván rám is hárul majd. Díjemelés. 360 perc az olyan 6 óra. Sokan telefonálnak ennyit. Havi 6 órát. Én nem. De az átlag szerintem kb. ennyit. Lehet számolni vele.
Ami a tárki felmérést illeti, most megrettent a nép a pénztárcája miatt. Aztán majd eldöntik a további történések, hogy ez jogos és valós volt-e. És azután meglátjuk.
Kivéve, ha a DK valahol 3-4% körül teljesít, mert akkor jól járhat a Fidesz. De ez persze már szerencsejáték.
Arra viszont még mindig kíváncsi vagyok, honnan jött az ötlet, hogy Feri diplomája után kezdjenek szaglászni. A Fidesz szólt le, vagy fülest kaptak valahonnan?
erről jut az eszembe: a jobboldalon miért nem alakul konkurens erő? mindenkinek frankó ami van? persze a fegyver kétélű, mert a meglévő szavazóbázist forgácsolja, ami ma biztos bukást hozna...
És ezt pont elérhették a plágiumüggyel, mert úgy néz ki a Fletópárt is visszaesett.
Visszaesett, de hova mennek át a DK-szavazók? Hát a szocikhoz. Vissza.
Szal ha az idióta Kövér és a még idiótább HírTV azt akarja, hogy a szocik legyenek az első helyen (mert a DK-táborral már ott volnának), akkor végleg ki kell lőniük Fletót, és minden híradás arról fog szólni, hogy a Fidesz elvesztette az előnyét...
úgy néz ki, kigyógyultunk a vörhenykórból, de félő, hogy a gyógykezelés közben kapott narancssárgaság hosszú időre megrokkantja a legyengült gazdaszervezetet. Van olyan doktor, aki barna tablettát javasol a bajra, de szerintem ő sem jobbik, bárki bármit mond
A Fidesznek azért nem olyan nagy katasztrófa, ha a DK 5% helyett csak 4-et kap. És ezt pont elérhették a plágiumüggyel, mert úgy néz ki a Fletópárt is visszaesett.
De szerintem is hasznosabb számukra, ha nem bukik.
AZ MSZP hegemóniája szerintem egy pillanatig sem volt kérdéses. Keményítettek Fletóék, de az végig látszott, hogy ha bármit is elérnek, azt az MSZP hátán felmászva tehetik csak. Fletó újragondolt szadesze sosem lesz tömegpárt.
Oligarcha ügyben egyértelmű, hogy megfogták a Fideszt
Nagyon mondjuk védekezni sem akar és inkább menekül az egész elől ami meg még inkább szembetűnőbb.
Csak ennyit kellett volna mondani: a Field-pénzelte LMP beszél?
Lázár már próbálkozott tegnap, de eső után köpönyeg.
A másik a média, a netes média (index, origo, hvg, stb.) szabályosan kivégzi a Fideszt.
Csak az indexet naponta egymillióan olvassák, és ha azt olvassák naponta ötezer blogon, hogy szar a kormány, akkor annak előbb-utóbb hatása van, főleg, ha bele is tudnak kötni témákba.
Hát igen, a hülye HírTV úgy láccik, hogy kevesli a szocik felzárkózását, mert még három hete is azt a Fletót támadta, aki egyedül képes a szoci szavazók elszipkázására.
Pedig azt előre lehetett látni, hogyha Fletónak nem sikerül a pártkezdeménye, akkor az MSZP hegemóniája megkérdőjelezhetetlen lesz a baloldalon, és nagymértékben megkönnyítheti ez a kormányváltást is.
Ne, ezt azért nem kellene! Több volt az egy lábgombánál. Pocsékul kormányoztak, és megérdemelték a bukást. Ez akkor is igaz marad, ha most a Fidesz is megérdemli.
Ciklus elején még rendben van, mikor jellemzően a nem a párthoz kötődő szavazók fogynak akár százezres tételben is havonta. De akik még két ilyen év után is megmaradtak a párt mellett ,azokat már elég nehéz elkergetni, és az eltűnésük jellemzően lassú folyamat. Ezért sokallom a 7%-ot egy hónap alatt.
Mondjuk ezek a telefonszolgáltatók is elmehetnének a csába, amíg ahogy a minap láttam valahol egy grafikont, mely szerint Európában nálunk a legdrágább a telefonálás.
Azért rengeteg olyan ember lehet akinek ez a 400 forint, jövőre 700 (azaz 8400 évente) már sok.
Sok mert egyéb befizetnivalója is nőtt, csökkent a fizetése, az infláció megugrott stb stb.
Lehet azzal érvelni, hogy 400-700 nem sok, de ha csak rakódik és rakódik akkor lehet az a több tízezer forint többlet évente már igencsak gondolkodóba ejti az embert.