Keresés

Részletes keresés

Zkr Creative Commons License 2010.12.13 0 0 199

El is lennének maguk között, ha nem az általad vélt demokráciát vennék alapul! Maradj  magyarnak, hagyd a tálibot békében!

Téged nem bántott!

Előzmény: Ghanima (186)
Zkr Creative Commons License 2010.12.13 0 0 198

Lehet, hogy a te arcod szebb?

Előzmény: Ghanima (192)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.13 0 0 197

"Benned egy Mengele veszett el"

Igen?

Es akik agyonvertek a Tanar urat,ok kik?

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 194

Helyesbitek.

Taliboknak miert kellene?

Nem azert problemasak ok,mert nem fogadjak el az europai normat.

Mennyien nem,megsincs veluk problema.

Belekeveredtel,joember.....

borzimorzi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 193

Még az a jó, hogy tálib témában aztán világhíres szakértő vagy... Nem is tudom, mire mennénk nélküled?

Üdv:

b

Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 192

Látom, a magyar szövegértés még nem az erősséged.

Állítottam _én_, hogy el kellene fogadniuk a _táliboknak_?!

Nem  Afganisztán egész népéről mondtam véleményt, hanem a baromarcú tálibokról.

Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 191

Te vaze,qrva okosnak hiszed magad!

Lecci meseld el nekem,miert kene elfogadni az afgannak az europai jogrendet?!Elgurult?

Neked hazad Afganisztan?Neeeem?Akkor miert itelkezel felole?

Agyament logikad van......

Előzmény: Ghanima (186)
borzimorzi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 190

Hülyeséget beszélsz, nem is kicsit.

Van rá pénz ugyanis. Azok, akik most ülnek, jellemzően eddig segélyen éltek, illetve bűnözésükkel károkat okoztak mind emberéletben és testi épségben, mind pedig anyagi javakban. Na, most megtakarítjuk mind a segélyt, mind pedig a kárt, amit odakint okoznának. Plusz akkor is ugyanannyiba kerül a börtönbeli eltartásuk, ha csak kondiznak meg tévéznek, meg akkor is, ha hasznos  munkát végeznek. Tehát ha a rabot bokaláncostul és csapatostul kivezetteted árkot tisztítani napi 8 órában és ezért megadod neki a minimálbért, akkor bizony az állam és a szabadlábon levő bűnözők által potenciálisan megkárosítható áldozatok részéről jó bolt van csinálva. Plusz a büntetés is beteljesíti azt a feladatát, hogy munkára szocializál, nem pedig bűnözőszakmai ismeretek elsajátítását teszi lehetővé, mint a börtönben punnyadás.

Mi kell még?

Üdv:

b

Előzmény: Törölt nick (175)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 189

Jaaaaaaj, te!!!! :-)))

Előzmény: horex (181)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 188

Így van. Tkp. ma is van hasonlóra példa (már, ha el nem törölték a törvényt és én nem hallottam róla): a gyerektartásdíj állami megelőlegezésére gondolok. Bár tudom, hogy nagyon nehezen ítél/ték/ik meg, ami érthető is bizonyos mértékig.

Előzmény: Törölt nick (178)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 187

Nálad van a jó magyarázat.

Nagyon sokan nem értik (és itt nem okvetlenül Amerigo61-re gondolok!!!) meg, hogy annak is van költsége, ha - teszem föl - ingyen elmegyünk valamelyik, bel- és/vagy árvíz sujtotta helységbe és pusztán kötelességérzetből, segíteni vágyásból, együttérzésből, jópofaságból stb. nekilátunk valamilyen munkának. Kellenek, akik irányítják azt a munkát, kell alapanyag, kell étkeztetés, kell világítás és ezer más dolog, amelyek eltérő pontoktól kezdve a legnagyobb jószándék és akarat ellenére is pénzbe kerülnek.

Rendszerben (gyk: nem a politikai rendszerről van szó, hanem a szó tudományos értelméről) kell látni a dolgokat, nem első blikkre.

Előzmény: Törölt nick (175)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 186

Nocsak, tán az én hazám, Magyarország neked nem hazád? Ha így van, akkor ne ítélkezz felőle.

Amúgy pedig nem küldelek a tálibokhoz, csak úgy látom, velük jól ellennél, mivel azok sem ismerik (el) a rendszerbe foglalt, európai típusú jogrendszert. Ott az erősebb kutya elve működik.

Előzmény: Törölt nick (173)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 185

Nahh, _ezzel_ a nicknévvel ennyi volt az elvárható, értelmes válasz. :-((

Előzmény: abdhulbin (171)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 183

Ezt vallalni kellett volna.

Nagyot hibazott a fulkeforradalmi part!

Vagy legalábbis nem lesöpörni csuklóból azon az alapon, hogy a szociktól jött. Nemzeti együttműködés vagy mi a szösz... :-(((

Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 182

Számomra egyáltalán nem volt egyértelmû, hogy mit vállaljon át az állam

Szocikról beszélünk, tehát nem elvárás, hogy első nekifutásra világos és tip-top legyen minden. :-) Annyit bátorkodom csupán megjegyezni, hogy a konkrét esettől függetlenül nem feltétlenül teljesen elbaszott a koncepció és ízibe' be is adtam mellé egy-két "módosítót". Hát ennyi.

Előzmény: Törölt nick (179)
horex Creative Commons License 2010.12.09 0 0 181

Városi legenda szerint a japánok a bedolgozó rendszerrel futtatták fel a komputer iparukat

Valami hasonlót lehetne a cellákban is csinálni

Kavicsok nagyságrendbe válogatása felcimkézése,aztán összekever és átadja a szomszéd cellába

:)

Előzmény: Ghanima (149)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 180

Ezt vallalni kellett volna.

Nagyot hibazott a fulkeforradalmi part!

Előzmény: Törölt nick (179)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 178

A javaslat alapvetően nem volt akkora hülyeség, mint azt a szockóktól egyébként megszoktuk. Tehát hogy kérelemre, különös méltánylást érdemlő esetben stb. vállalja át az állam, de természetesen cessio legis mellett, azaz ilyenkor a követelés a törvény erejénél fogva az államra kellene, hogy engedményeződjön. Magyarul a bűnözők innentől kezdve az államnak törlesztenének, az on-topic esetben életük végéig.

Illetve egy másik nézőpont lehet, hogy az állam annyiban azért elvi síkon maga is felelős a bűncselekményekkel okozott károkért (általában, nem itt és most konkrétan), hogy nem tett meg mindent a megelőzés érdekében. Nyilván ez a felelősség elenyésző akkor, ha pl. én a magam büntetlen előéletével, felsőfokú végzettségével, folyamatban levő jogi tanulmányok mellett itt és most minden előzmény nélkül ellopom a szomszéd asztalnál ülő kollegina pénztárcáját, viszont nagyon is konkrét és magas részarányú akkor, ha például egy különös visszaeső szexuális bűnözőt enged sokadszorra is nemi erőszakot elkövetni.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 177

Otthon nem,itt igen.

Előzmény: Ghanima (161)
Amerigo61 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 174

Csatornatisztítás. Az országban óriási gondokat okoz a belvíz, jórészt az elhanyagolt, régóta nem tisztított csatornarendszer miatt. Tehát: ásó/lapát a kézbe, és indulhat a munka.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 173

Mirol beszelsz,te szerencsetlen?

Magyarorszag europai jogallam?Nevetseges vagy!

Tudod,ez,hogy a talibokhoz kuldesz,teged minosit.

Az orszagodat meg az ott tortentek.

Bandusztan......

Előzmény: Ghanima (163)
venyigeszu2 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 172

Ez szar dolog ám.

abdhulbin Creative Commons License 2010.12.09 0 0 171

Miért?

Mi nem vagyunk büntetve a 2. vh-s holokausztért?

A MÁV esetleges pervesztését TE is fogod fizetni!

Előzmény: Ghanima (160)
abdhulbin Creative Commons License 2010.12.09 0 0 170

Most keltem.

Előzmény: Ghanima (169)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 169

Jóccakát... hát itt mindenki alszik?? :-o

Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 168

Aha, ott állnak majd a cellácskájukban, beviszik ekik a követ, ők meg széttörögetik. Hallottál már arról, hogy nincsen elegendő fegyőr? Ha mármost kiviszik a rabokat külső helyszínre...remélem, nem kell folytatnom.

Amúgy egyetértek: a kőtörés egyszerű és hasznos.

Előzmény: WasLos? (151)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 167

"Kap" a vízügy... vajon miből/kiknek az adójából??? Eláruljam vagy rájössz magadtól is, ha utánagondolkodsz kicsinyt?

Előzmény: Törölt nick (142)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 166

Gratulálok! Mennyi idődbe tellett, mire ezt a rendkívül elmés szófordulatot kitaláltad?

Előzmény: borzimorzi (125)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 165

:-) beértett a nyolc évi saját agymosásuk eredménye, fogalmuk sincsen, miről van szó, de ha mszp beadvány, akkor nem rá a válasz és punktum.

Előzmény: Törölt nick (122)
Ghanima Creative Commons License 2010.12.09 0 0 164

"Statisztikák kimutatták, hogy a legtöbb gyilkosság a cigány közötti leszámolásból adódik."

Na, ha erre te egyetlen, árva statisztikai sort be tudsz mutatni...

Előzmény: JEFFREY (111)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!