És persze, hogy melyik a jobb család, azt te döntöd el. A saját szempontjaid szerint. Viszont így legföljebb a te szemedben lesz érvényes az osztályozásod.
Ha érettségihez kötnék akkor vállalná - és az otthoni "demoralizálás" is átfordulna.Aztán a szabadsága megvan hogy ő az életben ilyet soha többé. A többi meg az életben máskor is és sokszor." Egy apró kérdés. Ha az érettségihez kötnék, mitől lenne önkéntes?
te se lattal meg kozelrol 17 evest,az tuti...Ha valoban onkentes lenne,ezek a hegyeket is elhordanak,de ha kotelezove teszik,abban nem lesz koszonet..Majd meglatod..
A Gyermekrák Alapítvány lapunk számításai szerint tavaly többet költött önmagára, mint a beteg gyerekek támogatására: mintegy 270 millió forintot. Korábbi cikkünk "cáfolataként" a szervezet ugyanakkor olyan kimutatásokat és nyilatkozatokat tett közzé, amelyek alkalmasak a sajtó és az adományozók megtévesztésére.
Évekkel ezelőtt a másik rendszerben mindenklinek volt munkája és a társadalmi munka tényleg az volt.
Most 1 ismerős mondta, hogy régebben ő virágosította a teret a faluban, de újabban csak a palántát kérik, a kiültetést közmunkások csinálják.
De hallottam ilyen kezedeményezésről a rádióban, hogy a faluház kertjében termesztenek is növényeket a közmunkások és azt főzik az idősek otthonában. És legalább nem kell fizetni a vállalkozónak volt említve előnyként.
Innen gondolom, hogy ami egyik helyen spórolás, a másik helyen kevesebb bevétel.
Az egész elgondolás alapjaiban jó, csak annyira elfajzott a mai társadalom, hogy eredménye nem lesz
Anno volt a cserkészmozgalom, kemény fegyelmezéssel, aztán az uttörömozgalom és a kisz, a kisz táborok
de ott voltak a szoc.brigádok, szoval az egész társadalom a szolidaritásra is épult meg a fegyelmezésre
'90 óta ez és persze az egész társadalom elzüllöt, fegyelmezetlen lett
Nincs más a kormányzat részéröl mint a szivatás,a pártok részéröl az árokásás
és ez minden vonalon megmutatkozik
Ilyen a közbiztonság, a közlekedési morál, az utcai morál/biztonság, ,a munkahely bizonytalansága, a munkahelyi kiszipolyozás, de megmondták nincs ingyen leves, akkor nincs ingyen munka sem
Ezzel a szociális és önkéntes munkával is az a helyzet, hogy vagy tök felesleges kitalált meló, vagy valakinek elveszi a kenyerét aki addig vállalkozásként csinálta.
Nem tudom most hogy képzelik, de pl. nálunk az egész város fásítása "társadalmi munkában" (így hívták régen) ment. Azóta eltelt vagy 35 év, és kifeejeztten jó érzés látni azokat a területeket, fákat aminek az ültetésében én is részt vettem.
Szerintem nem volt tök felesleges.
Aztán volt olyan is, hogy elkészült az új iskola és a pipere takarítását társadalmi munkában végeztük.
ezzel a reszevel nekem nem lenne semmi bajom,tenyleg jo lenne,ha a vilagnak ezzel az oldalaval is megismerkednenek..nekem a kivezenylessel,mint onkentes munkaval van bajom.....Illetve nem lehet semmit tudni a gyakorlati megvalositasrol..
Hát mi is kalákában építkeztünk, és egész addig míg a szomszédok is el nem kezdték, és láttam, hogy a szakember gárda hogy halad, és mennyit fogyaszt akkor számoltam össze mibe is került az ingyen meló.
Ezzel a szociális és önkéntes munkával is az a helyzet, hogy vagy tök felesleges kitalált meló, vagy valakinek elveszi a kenyerét aki addig vállalkozásként csinálta.
azokkal pl mi van,aki kozepiskolaskent mar suli mellett dolgoznak valamit es nem azert,hogy jo fejek legyenek,hanem azert,hogy mondjuk a csaladjuknak segitsenek??A fiam osztalyaban tobb ilyen is van
Új szomszédok jöttek, hogy az ő lakásuk ne legyen büdös, ezért odaálltak az én bejárati ajtóm elé cigizni, a zárt ajtón keresztül is vágni lehetett a nappaliban és a konyhában, és érezni lehetett a gyerekszobában is. A második alkalom után szóltam nekik, szerencsére úgy látszik normálisak és megértették, azóta nem is jöttek oda.