Egyébként 1848 óta - komoly jogtudósok által - tisztázott, hogy a politikusok politikai felelősséget viselnek a saját kormányzásukért, nem büntetőjogit.
Magyarán: legközelebb leszavazzák őket.
A politikust 3 esetben büntetik a szó büntető jogi értelmében:
- ha olyan büncselekményt követett el, ami bizonyitható, rendben is van,
- de nem úgy, hogy a másik oldal erről hülyeségeket hablatyol.
Ez a szokásos hablaty ugyanis szart sem ér, mert ha mégis megteszik, a politikus mártir lesz, ami visszaüt a hablatyolókra, helyesen.
- Van még egy eset - láttuk Jugoszláviában -, ha a politikus a saját szavazóit lövi seggbe-halomra, a szó szoros értelmében.
Ezért népirtás miatt akkor is felelni kell, ha a lelkesek ezt hazaffyas tettnek minősitik.
Ez is rendben van.(Addig, amig a vezérhű többség ezt is ki nem kezdi.)
Magyarország,mint minden civilizáltnak nevezhető ország mainapság nagy szarban van.
Az ebből való kilábalásnak a lehetősége nem abban áll, hogy egymást zabáljuk fel és az éppen ügyeletes vezér ülepéből ugassuk a holdat.
"de az MSZP minden szava nevetséges immár az elmúlt évek bűnei, hibái miatt is, de bizony azértis, mert évek óta riogattak, ijesztegettek és démonizálták Orbánt meg a Fideszt."
Khyra kedves!
Miközben ezen mojoltál, elkerűlte a figyelmedet az a tény, hogy a fidesz meg Gyurcsányt és az MSZP-t próbálta démonizálni, adott esetben jobb eredménnyel.
Kicsit vicces, hogy Orbán Gyurcsánnyal szemben még mindig kapálódzik, úgy tűnik ez nála személyes ügy.
(Engem baromira szórakoztat.)
Ez persze nem örök, - mármint hogy éppen ki a démon és ki a nagyvezír - mert a szavazók emlékezete kurvára rövid, és mindíg vezérre vágynak.
én is ezt mondanám a szoci ellenzéknek, hogy már nem ők vannak azzal megbízva, hogy megmondják a tutit:-)
megpróbálom megfofgalmazni:
az én véleményem az, hogy egy kemény és kritikus ellenzékre szükségünk van mindenképp.
A mi érdekünk, hogy elgyen valaki, aki a parlamentben árgus szemekkel figyeli a kormány körmeit. Hiszen becsapni csak azt tudnák a Fideszesek, akik hisznek bennük és azok bizony ellenzék nélkül nem vennék észre ha bajok vannak.
de az MSZP minden szava nevetséges immár az elmúlt évek bűnei, hibái miatt is, de bizony azértis, mert évek óta riogattak, ijesztegettek és démonizálták Orbánt meg a Fideszt.
tőlük már csak a jön a farkas mese, meg valamiféle bagoly mondja verébnek és hasonlók jutnak eszembe.
Valaki más kéne hiteles ellenzéknek. Nekem, Fidesz szavazónak tényleg őszintén hiányzik amúgy.
sokmindent lehetne itthon előállitani és megtermelni.....ennek nincsen is jogi akadálya.Akár te is vállalkozhatsz :)))
Csakhogy a magyar vállalkozás a magyar gazdaság NEM VERSENYKÉPES ! Mert a magyar közteher nagyobb a nemzetközi átlagnál,több adót,illetéket,járulékot :))stb kell kifizetni és emiatt a külföldi olcsóbban termel alacsonyabb árral övé a piac. Mi lenne a megoldás ? Az állam méretét,szervezetét csökkenteni,hogy kevesebb léhütőt kelljen eltartani ! TULMÉRETES az állam egy betegre hájasodott zabagép. És ezt mindegyik közgazdász tudja.De amikor selejtezésre kerülne a sor a politika megijed és fél a népszerütlen intézkedésektől. A teljes közmédiát megszüntetni kellene és ÉVI SZÁZMILLIÁRDOT meg lehetne takaritani. Van még tippem több szatyorra való. INGYENES !:)))
szerintem ez biztató, tekintve hogy az emberi gyarlóság egyik alapvető tulajdonsága, hogy mindig az aktuális kormányt hibáztatja, attól várja el minden problémájának megoldását.
Emiatt az aktuális kormánypártok és miniszterelnökök bizonyos százalékig minden esetben veszítenek a népszerűségükből.
Lusta vagyok visszanézni az elmúlt 20évre, hogy kinél hány százalék is ez a törvényszerű visszaesés de gyanítom, hogy Orbáné és a Fideszé még így is messze elmarad a szokásosnál.
Lusta vagyok keresgélni, de épp ma olvastam valami közvéleménykutatási összefoglalóban, hogy a Fidesz közel félmillió szavazót veszített, csak ezek "nem szívódtak fel" a többi pártban.
Aki akarja, keresse meg!
Szóval 2.7 millió - 0.5 millió az valahogy mintha egy "pici" népszerűségvesszteséget jelentene.
Legalább is számomra.
Bár a közvéleménykutatásokról elég lesújtó a véleményem: egy fabatkát sem érnek.
" A választás óta egy picit sem esett a fidesz népszerűsége"
a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága
Talán jelzésértékű, hogy csak hibahatáron belüli mértékben ugyan, de november elejére ismét többségbe kerültek azok, akik úgy gondolják, Magyarországon jelenleg rossz irányba mennek a dolgok.
Orbán Viktor népszerűsége ugyanakkor tovább mérséklődött
Ma a metromegállóban, egy bolsi agitátor, nagy hangon mesélte, hogy a fidesz, rosszabb mint a rákosiék, mert elviteti akinek ellenvéleménye van. Megkérdeztem tőle, kend szerint a rákosi alatt mennyi ideig lett volna szabad, ha ezt a rizsát löki? Itt meg nyugodtan ugathat, senki le se szarja.
Nagyon el vagytok tévedve, ráadásul a nép is szarik rátok. A választás óta egy picit sem esett a fidesz népszerűsége, hiába nyomjátok az ótvar dumát.