Próbáltam direkt úgy fogalmazni, hogy teljes mértékben kivehető legyen, hogy nekem semi bajom nincs az ELTE-BTK szinvonalával... Nekem azzal van bajom, hogy a magyar felsőoktatásban a műszaki karok szinvonala messze elmarad az ELTE-BTKjétól...
És mint írtam is, tartsa meg az ELTE-BTK legalább a mostani szinvonalát és rázzák picit gatyába a műszaki felsőoktatást, mert az szégyen, hogy egy piacképes képzést nyújtó intézmény szinvonala messze elmaradt a piacképtelenétől...
Tudod, az úgy van, hogy ha valaki megnyeri a matekversenyt, akkor nem szokás azon problémázni, hogy de a 25. helyezettnek jobb a segge vagy nagyobb a farka.
Az egyetem színvonala meg a munkaerőpiac az két teljesen különböző dolog, ha rangsorról beszélünk.
Viszont ha a mérnöki karok színvonala tényleg alacsonyabb, akkor egy lehetséges oka ennek, hogy olyan szarul fizetik az egyetemi tanárokat, hogy egy jó mérnöknek nem éri meg tanítani, mert sokkal jobban megél a piacról. A bölcsésznek pedig megéri tanítani az egyetemen, sőt tülekedés van egy ilyen állásért.
Egyébként - csak mellékesen megjegyezvén - ez alapján kicsit visszavehetnének az arcból a kedves mérnökök, hogy ők mennyivel is okosabbak amblocc a bölcsészeknél...
Mi alapján generálják ezeket a listákat, de tényleg?
Én ismerek nem egy bölcsészt, mind nagyon okosak, kedvesek, aranyosak, MŰVELTEK és SZOMORÚAK, mert nem igazán lehet a végzettségüknek megfelelő munkát találni....
És mi van a mérnöki karokkal? Nem azokat kellene picit reklámozni? Ott legalább munkalehetőség is van...
Ha Magyarországon - sajnos - egy piacképtelen szakirány a legjobb, akkor ez sokat el is árul arról, hogy mi a gondok forrása!
!!!!!!!!!
Nem a bölcsészeket szerettem volna véleményezni, hanem a rangsort!!!!
!!!!!!!!!
A bölcsészkarok szinvonala maradjon meg LEGALÁBB ilyennek, mint most és a mérnöki szakokat így tolják szépen a bölcsész szakok minősége fölé! De ebből sem az ország és sem a diplomások/Bacheleor/Master végzettségűek nem fognak megélni :(((