"Ismert jelenség itthon a "segélyre berendezkedett" életvitel,
"gyerekgyártás" és hasonlók. Vajon mikor fog robbanni ennek az eredménye? És
mikor fog hatványozottan robbanni, azaz amikor elérik a 16-18 éves kort ezek a
gyerekek, és ők is szülnek 2-3 újabb gyereket? Nevezzük a jelenséget "magyar
baby-boomnak". Szerintem nem nagyon gondoltak bele a probléma súlyába a
politikusok, szociológusok. Kéretik nem cigányozni ebben a topikban!!!
ezt ne nekem mondd,en tudom:) Bar ahogy elnezem,az elmult evek torekvesei nemigen voltak hatekonyak,mas eszkozokhoz kell nyulni,mert ez csak felesleges penznyelo volt..
Hát épp az a cél, hogy tanuljanak, nemcsak írni-olvasni, hanem SZAKMÁT, ami megélhetési alapot - és tiszteletet - ad nekik, vagy a legtehetségesebbjeik kitörjenek a putri-életmódból!
A szoci qrmányok 4+8 évük alatt bizony ezt a logikát követték, azaz számolatlan, ingyen segélyekkel símogatták azokat, akik a saját maguk eltartása érdekében a gyerekcsinálásban lelték meg az állami csöcshöz ragadó megélhetésüket! Az illető rétegek - és nagyszájú szószólóik - meg mostmár követelik ezt a kiváltságukat, a liberális fővárosi megmondó-emberek támogatásával!
Túlzol, gabiiii! Nem gondolnám, hogy egy 13-14 éves serdülőlány, még ha korán (mennyire korán?) érő, és a család férfitagjai által ilyen korában "beavatott" is, már ebben a korban 2-3 gyereket szülne! Ez azt feltételezné, hogy ezek a kislányok 10-12 évesen estek teherbe! Ez fiatalkorú megrontásának minősülő bűntény lenne, ami hivatalból üldözendő! Naív vagy rasszista vagyok most?
Erre való pl. az ingyen, munkavégzés nélküli segélyek megszűntetése, a segélyek természetbeni juttatása, a gyerekek iskoláztatásának megkövetelése, stb.!
A rituális 0-zásról lekéstél ugyan, de sikerült 0-nál nagyobb ostobaságot ideírnod!
Tudod, volt egyszer, hol nem volt, úgy az 1950-es évek elején (v.ö. Rákosi-korszak) egy kommunista elvtársnő, név szerint Ratkó Anna, aki drákói szigorral lépett fel, sőt az állam egész, diktatórikus hatalmát vette igénybe a születésszám növelése céljából (céljaira lehet mentséget találni, módszereire nem). Bűnözőkként kezelték azokat a nőket, házastársaikat, akik - körülményeikre tekintettel - nem tudták vállalni a megfogant gyermeket (sőt az abortuszt feketén elvégző, egyébként a tilalom miatt busásan kereső orvosokat is, ha el tudták kapni őket)!
Osztán a Kádár-rendszerben nem volt annyira fontos a magyar népesség szaporodása, csak kb. az 1970-es években (a gyorsuló népességfogyás számai láttán) kaptak észbe, és vezették be a gyes-gyed rendszerét a születésszám növelése érdekében, persze azt is külföldi hitelekből finanszírozva!
Az ún. Ratkó korszak gyermekei, akik virág- ill. termékenységi korukban a "kicsi vagy kocsi", azaz a kádári állam "va-bank" hitelfelvételei által nyújtott hamis "jóléten" nevelkedtek, és nem gyarapították a későbbi nyugdíjfizetőik táborát, mostanában fognak nyugdíjba menni.
Ceterum censeo: nem újabb Ratkó-korszak kell, hanem normális gyermekvállalási és család-támogatás, hogy neked és a nálad (most még) fiatalabbaknak is legyen nyugdíja! A mostani ún. "réteg-szaporodás" szociográfiai felmérések szerint nem biztosíték erre, sőt! Vagy valóban csakis a saját megtakarításaidra támaszkodhatsz!
Ezek nem az én adataim, hanem a KSH 2005. évi adatai!!!
A te adataid mellett viszont nem láttam semmiféle hivatkozást.
El kellene fogadnod azt az értelmezést amit javasolt, mert ha ragaszkodsz a saját verziódhoz, az azt eredményezi, hogy a 0-18 közötti korosztály, tehát a gyerek korúak 3 milliónyian vannak.
Ebből a számból az következne némi ellenőrző számítás után, hogy Magyarország népessége bővülőben van, ami persze nem igaz.
A tízmilliós lélekszám tartásához 72 év várható átlagéletkor mellett kb. 2.5 millió gyerekkorú kellene migrációt nem számolva.
Ebben igazad van. A probléma csak az, hogy a segélyesek halmaza és a keményen dolgozók halmaza nem egybevágó. És a munkától teljesen elszokott réteget nem fogja Nyugat-Európa fogadni. Vannak neki saját naplopói is.
Jóvanna, tudom ám hogy a nő a hibás mert nem szül, véletlenül sem az a sok termékeny pasi, akit még 30 évesen is anyuci szolgál ki, és a szingli 30-as nő számára egyenlő a gonosz mumussal, akit kerülni kell mint a tüzet.