Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 261

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/18/500_milliardos_megszoritasra_kenyszeriti_magat_a_kormany/

500 milliárdos megszorításra kényszeríti magát a kormány

Elkészült az első nyilvános, alapos számítás arról, hogy milyen kifutása lehet annak a stratégiának, hogy a kormány ideiglenes bevételekkel próbál időt nyerni a tartós bevételcsökkenés ellentételezésére. A Költségvetési Tanács kivetítése óvatosságra int, és azt jelzi, hogy a gazdaságpolitikának sürgősen lépnie kell, ha nem akarja, hogy 2012-14-ben kilyukadjon a költségvetés. A hiány ugyanis nem nőhető ki.

nemezis 2 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 257

Hát, igen.

Tolódik kifele az elkúrás ideje.

Na, de talán 2020-ban..... :D:D

Előzmény: RágCsávó (256)
RágCsávó Creative Commons License 2010.11.15 0 0 256

http://www.mno.hu/portal/748165

A mélyreható szerkezeti átalakításokat hiányolja a benyújtott jövő évi költségvetési törvényjavaslatban Simor András.

Nem attól félünk, hogy a jövő évi hiány nem fog teljesülni. Attól tartunk, hogy amikor ezek az átmeneti adók kifutnak akkor kevés lesz a költségvetés bevétele és egy újabb nagy hiány fog teremtődni, amit valahogy ellensúlyozni kell – jelentette ki a Kontrasztban Simor András.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 252

Wááááá, csak aztán nehogy Horváth Csaba után szabadon jöjjön a válasz a növekedésre:

van itt pénz, csak valahová elfolyik!

:O))

Előzmény: Törölt nick (250)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 247

nem az a lényeg olvtárs, hanem az, hogy azok az emberek sem értik, akik az öszödit maradéktalanul megértették!:-DDDDD

LOL

Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 245

mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül

Te tudsz-e?

Előzmény: Törölt nick (243)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 241

noés kik nem sztrájkoltak és tiltakoztak?

kik vállalták zokszó nélkül a rájuk rakott terheket?

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 235

amúgy 3 évig?

mióta is vannak Bajnai eredményei?

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 234

nemis tudom....nemrég a balosok csámcsogtak itt rajta, amikor Orbán világcsúcsról regélt korábban is...

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 231

Nekem kifejezetten tetszik, hogy Orbán elismeri az ellenfele eredményeit.

sokaknak lenne mit tanulni ebből akár az MESZP-sekről, akár az itt fórumozókról legyen szó.

Fabrik Creative Commons License 2010.11.13 0 0 230

Ja és nem istenítem Bajnait sem, csak nem majmolom egyik barmot sem.

Egyébként felülbírálom magam, mert valami pozitív irány elkezdődött/elkezdődhetett volna Bokrossal is anno.

Fabrik Creative Commons License 2010.11.13 0 0 229

A Fideszség, MSZPség valóban vallás? Ti mindig csak "ti" meg "mi" mentén tudtok gondolkodni és fogalmazni? Ez valami betegség vagy csőlátás.

Azt, hogy a Bajnai valamit jól tett nem én mondtam, hanem Orbán elvtárs.

Írtam én olyat, hogy a Bajnai beindította a gazdaságot?

"semmilyen adócsökkentés nem volt, legfeljebb adóátrendezés"

Ezek szerint arról lemaradtál, hogy 2009. novemberében 17%-ra csökkentették az SZJA-t 15 milkás jövedelemhatárig. Ehhez a fidesz hozzátett kb. 4000 Ft-ot (átlagkeresetre értelmezve). 

"Az lenne a jó irány, hogy egyik évben sem tartjuk a kitűzött hiánycélt, és robogunk tovább a szakadék felé?"

Az lenne a jó irány, hogy úgy tartjuk a hiánycélokat, hogy elvesszük az emberek pénzét meg felemeltetjük az árakat )meg ezzel az ÁFA-t)?

Előzmény: pasztorbirka (123)
Fabrik Creative Commons License 2010.11.13 0 0 228

Ne izgulj! Kis tanulás segíthet.

Előzmény: Törölt nick (115)
Fabrik Creative Commons License 2010.11.13 0 0 227

Öreg! Nagyapám feketelistás volt. A 70-es években 10-en éltünk egy 40 nm-es 1.5 szobás WC és fürdőszoba nélküli belvárosi, salétromos lakásban, mint a nemzetiség. Nekünk lakótelep, új lakás nem járt. Úgyhogy ne bolsizz itt, mert a felét sem élted át.

Ellenben az egyszerűen pofátlanság, hogy a tudatlanok hitkérdés alapján nyomják a politikát és nem néznek.

Én nem kártékony nyomorultaknak, hanem kiírtandóknak tartom a kommunnistákat, ezért is rühellem a jelenleg regnáló bagázst. Ezek pont olyan vérkommunisták, mint anno Kádárék.ű

Csak vallási csövön a sötét tömeg nem képes észrevenni.

Előzmény: Törölt nick (116)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 226

eddig meg azért emeltek árat burkoltan egyesek, hogy többet tehessenek zsebre.

mi változik?

Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 225

helyesen így:

pártja és kormányának köszönhetően csak jövőre emelik a gáz árát!

:-)

És akkor is kontrol alatt!

Előzmény: sajtoskenyér (197)
nemezis 2 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 224

Muszáj megosztanod a szexuális fantáziáidat a nyilvánossággal?

Előzmény: Törölt nick (221)
kőkberky Creative Commons License 2010.11.13 0 0 223

Éves szinten július és szeptember között 1,6 százalékkal nőtt a GDP, amely duplája a második negyedévben mért adatnak.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 220

Persze, hogy elkúrja. A szükséges dzurindai lépésekhez ő is ugyanolyan gyáva, mint Fletó, elkúrni is ugyanúgy fogják.

Veszpremi Creative Commons License 2010.11.13 0 0 219

Nem.

Előzmény: RágCsávó (-)
Demokrapia Creative Commons License 2010.11.13 0 0 217

Nem, nem tudtam honnan származik az ötlet.

Én csak azért említettem Nagymarost, mert közel állt a megvalósításhoz és azért, mert az oroszoknak a Duna elérése és az egész évi hajózhatóság fontos. A Duna elérése Ukrajnában nekik nem old meg semmit. De vasúton Magyarországon vagy Szlovákián keresztül jó megoldásnak tűnik. A jelenlegi szlovák kormány nem tartja nagy üzletnek a befektetéshez képest, ha csak keresztülmegy a vasút Szlovákián. Marad Magyarország. Az osztrákok érdeke, hogy Bécs legyen a végállomás, az oroszoké, hogy megfelő helyen, tehát nem nagyon lehet Magyarországon. Esetleg még Komáromnál talán volna értelme az oroszok szempontjából, de ez csak az én gondolatom.

Előzmény: Törölt nick (212)
március 15. Kristóf Creative Commons License 2010.11.13 0 0 215

De a bankadót TE fogod hiba nélkül megfizetni! :)

Mert a bankok már fel is emelték a számlakezelési díjakat, igaz csak pár 100 forinttal! :p

De mivel már majd minden kifizető átutalással dolgozik és a pénz felvétel is pénzbe kerül, lesz miből kifizetni a ROBINHOOD adót! A kedves tolvaj a szegényeket lopja meg ismét! :p

Előzmény: Törölt nick (195)
Derek Creative Commons License 2010.11.13 0 0 213

Egy Baja magassagaban levo duzzaszto nem tud Bos magassagaig visszaduzzasztani,kell lenni kozben is egynek Csak meg kell nezni Bos es Baja kozti tengerszintfeletti magassag kulonbseget

Előzmény: Törölt nick (212)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 212

Az egész évi hajózáshoz nem Nagymaroshoz kellene vízlépcsőt építeni, hanem kb. Bajához. Ez egyébként rendezné a Duna-Tisza köz vízellátását is, ami a mezőgazdaságnak nem lenne mindegy... Az igaz viszont, hogy ehhez gyakorlatilag VÉGIG kellene duzzasztani  a Dunát.

Azt tudtad egyébként, hogy Nagymaros ötlete Horthyéktól ered?

Előzmény: Demokrapia (206)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 211

Azér' aranbogár, mer' "ne a zemberekkel fizettesék meg!", emléxel még? Az érintettek kerekperec megmondták, hogy simán kifizettetik a zemberekkel a zsét, ha sokáig megmarad viktátor hűbéri dézsmája. A sok idióta birka meg tapsol a burkolt fogyasztási adónak. Agymosott idióták...

Előzmény: Törölt nick (48)
Indián Creative Commons License 2010.11.12 0 0 210

"Szerintem nagy az esélyünk, hogy nálunk rakják német belvízi uszályokra és bárkákra a cuccost."

Jaaa... csakhogy ez a cuccos túlnyomórész óccó láncfűrész, meg balta, hagy vágjuk ki magunk alatt a fát - már úgy az észak-atlanti szöveccség egyik mellékágán ücsörögve... A ruszkiknak is, meg a kinézereknek is útban vagyunk, így némi előrelátásból kifolyvást ellátnak minket a gazdasági öngyilkosság minden csicsás eszközével, mi meg itten Kárpát-medensziében repdesünk a zörömtől, hogy mi csomagóhassuk, meg rakodhattyuk - gyártani, monygyuk úcsse' tunnánk -. mintha a halálraítélt dicsekenne a hóhérnek, hogy milyen elegáns, divatos, mégis nagy teherbírású kötelet szerzett kéz alatt a zakasztáshoz...

Előzmény: Törölt nick (180)
Demokrapia Creative Commons License 2010.11.12 0 0 206

Magyarország csak akkor jöhetne szóba érdemben végállomásként, ha meg lenne építve a Nagymarosi vízilépcső az egész évi hajózhatóság miatt. Talán ha Komáromig lenne húzva, akkor vollna esély, de onnan már Bécs közel van átrakodóállomásként. Hát nehéz tárgyalások lesznek.

Demokrapia Creative Commons License 2010.11.12 0 0 205

Ha a széles nyomtávú vasútra gondolsz, nagy tévedésben vagy. A végállomás az eredeti tervek szerint Bécs. Tulajdonképpen osztrák - orosz projekt, amiben résztvettek volna az ukránok és a szlovákok. A jelenlegi szlovák kormány még ellenzékben kritizálta a tervet, mert szerintük nem éri meg a befektetést, ha csak végigszalad az áru Szlovákián. Ezért szerették volna csak Pozsonyig vezetni, de hát ez orosz-osztrák ellenállásba ütközött. Úgyhogy Magyarországnak nagyon meg kell küzdenie, hogy ne Bécsig menjen a vasút, mert az igazi üzlet a berakodóhely és a végállomás.

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.12 0 0 204

nem biztos ...

lesz aki azt a pénzt befekteti, fejleszti a vállalkozását

én tuti nem új 3Dlcdplazmatévére költöm amennyivel több marad, hanem új terméket vezetünk be, ahelyett hogy a 0-s túlélésre játszanánk

Előzmény: RágCsávó (190)
RágCsávó Creative Commons License 2010.11.12 0 0 201

Ne hallgass az ellenségre!
A kölcsönkötvényeket
Pesten kisorsolták,
Új jegyzésben vesz most részt
Egész Magyarország.
Ki hazáját szereti,
Új kölcsönt jegyez ma,
Készíti forintjait
Minden dolgos gazda
De nem nyugszik a kulák,
Súg-búg az ellenség,
Kendnek is, az országnak is,
Okozná ma vesztét. [...]
Pénzünkből csizma, ruha,
Kombájn, traktor készül,
Pénzünkből, mit jegyzünk, gyár
És iskola épül. [...]
Pénzünkből gyarapodjék,
Épüljön az ország,
Köszöntsön be minden házba
Öröm és boldogság.
Ki hazáját szereti,
Új kölcsönt jegyez ma,
Készítse forintjait
Minden dolgos gazda!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!