A válságadókon, és a manyup elvonásból keletkező egyszeri államadósság csökkenésen kívül, a kiadási oldalon, semmiféle olyan hiteles változás nem látszik, amely megalapozná a tartós gazdasági növekedést. E nélkül, középtávon ismét csak az államadósság fog növekedni, az eddig ismertté vált adócsökkentések, nem növelik a foglalkoztatottságot az elvárt mértékben. 2014-ben, a megnyert választás után, lehet tartani egy öszödi beszédet.
500 milliárdos megszorításra kényszeríti magát a kormány
Elkészült az első nyilvános, alapos számítás arról, hogy milyen kifutása lehet annak a stratégiának, hogy a kormány ideiglenes bevételekkel próbál időt nyerni a tartós bevételcsökkenés ellentételezésére. A Költségvetési Tanács kivetítése óvatosságra int, és azt jelzi, hogy a gazdaságpolitikának sürgősen lépnie kell, ha nem akarja, hogy 2012-14-ben kilyukadjon a költségvetés. A hiány ugyanis nem nőhető ki.
A mélyreható szerkezeti átalakításokat hiányolja a benyújtott jövő évi költségvetési törvényjavaslatban Simor András.
Nem attól félünk, hogy a jövő évi hiány nem fog teljesülni. Attól tartunk, hogy amikor ezek az átmeneti adók kifutnak akkor kevés lesz a költségvetés bevétele és egy újabb nagy hiány fog teremtődni, amit valahogy ellensúlyozni kell jelentette ki a Kontrasztban Simor András.
A Fideszség, MSZPség valóban vallás? Ti mindig csak "ti" meg "mi" mentén tudtok gondolkodni és fogalmazni? Ez valami betegség vagy csőlátás.
Azt, hogy a Bajnai valamit jól tett nem én mondtam, hanem Orbán elvtárs.
Írtam én olyat, hogy a Bajnai beindította a gazdaságot?
"semmilyen adócsökkentés nem volt, legfeljebb adóátrendezés"
Ezek szerint arról lemaradtál, hogy 2009. novemberében 17%-ra csökkentették az SZJA-t 15 milkás jövedelemhatárig. Ehhez a fidesz hozzátett kb. 4000 Ft-ot (átlagkeresetre értelmezve).
"Az lenne a jó irány, hogy egyik évben sem tartjuk a kitűzött hiánycélt, és robogunk tovább a szakadék felé?"
Az lenne a jó irány, hogy úgy tartjuk a hiánycélokat, hogy elvesszük az emberek pénzét meg felemeltetjük az árakat )meg ezzel az ÁFA-t)?
Öreg! Nagyapám feketelistás volt. A 70-es években 10-en éltünk egy 40 nm-es 1.5 szobás WC és fürdőszoba nélküli belvárosi, salétromos lakásban, mint a nemzetiség. Nekünk lakótelep, új lakás nem járt. Úgyhogy ne bolsizz itt, mert a felét sem élted át.
Ellenben az egyszerűen pofátlanság, hogy a tudatlanok hitkérdés alapján nyomják a politikát és nem néznek.
Én nem kártékony nyomorultaknak, hanem kiírtandóknak tartom a kommunnistákat, ezért is rühellem a jelenleg regnáló bagázst. Ezek pont olyan vérkommunisták, mint anno Kádárék.ű
Csak vallási csövön a sötét tömeg nem képes észrevenni.
Én csak azért említettem Nagymarost, mert közel állt a megvalósításhoz és azért, mert az oroszoknak a Duna elérése és az egész évi hajózhatóság fontos. A Duna elérése Ukrajnában nekik nem old meg semmit. De vasúton Magyarországon vagy Szlovákián keresztül jó megoldásnak tűnik. A jelenlegi szlovák kormány nem tartja nagy üzletnek a befektetéshez képest, ha csak keresztülmegy a vasút Szlovákián. Marad Magyarország. Az osztrákok érdeke, hogy Bécs legyen a végállomás, az oroszoké, hogy megfelő helyen, tehát nem nagyon lehet Magyarországon. Esetleg még Komáromnál talán volna értelme az oroszok szempontjából, de ez csak az én gondolatom.
Mert a bankok már fel is emelték a számlakezelési díjakat, igaz csak pár 100 forinttal! :p
De mivel már majd minden kifizető átutalással dolgozik és a pénz felvétel is pénzbe kerül, lesz miből kifizetni a ROBINHOOD adót! A kedves tolvaj a szegényeket lopja meg ismét! :p
Egy Baja magassagaban levo duzzaszto nem tud Bos magassagaig visszaduzzasztani,kell lenni kozben is egynek Csak meg kell nezni Bos es Baja kozti tengerszintfeletti magassag kulonbseget
Az egész évi hajózáshoz nem Nagymaroshoz kellene vízlépcsőt építeni, hanem kb. Bajához. Ez egyébként rendezné a Duna-Tisza köz vízellátását is, ami a mezőgazdaságnak nem lenne mindegy... Az igaz viszont, hogy ehhez gyakorlatilag VÉGIG kellene duzzasztani a Dunát.
Azt tudtad egyébként, hogy Nagymaros ötlete Horthyéktól ered?
Azér' aranbogár, mer' "ne a zemberekkel fizettesék meg!", emléxel még? Az érintettek kerekperec megmondták, hogy simán kifizettetik a zemberekkel a zsét, ha sokáig megmarad viktátor hűbéri dézsmája. A sok idióta birka meg tapsol a burkolt fogyasztási adónak. Agymosott idióták...
"Szerintem nagy az esélyünk, hogy nálunk rakják német belvízi uszályokra és bárkákra a cuccost."
Jaaa... csakhogy ez a cuccos túlnyomórész óccó láncfűrész, meg balta, hagy vágjuk ki magunk alatt a fát - már úgy az észak-atlanti szöveccség egyik mellékágán ücsörögve... A ruszkiknak is, meg a kinézereknek is útban vagyunk, így némi előrelátásból kifolyvást ellátnak minket a gazdasági öngyilkosság minden csicsás eszközével, mi meg itten Kárpát-medensziében repdesünk a zörömtől, hogy mi csomagóhassuk, meg rakodhattyuk - gyártani, monygyuk úcsse' tunnánk -. mintha a halálraítélt dicsekenne a hóhérnek, hogy milyen elegáns, divatos, mégis nagy teherbírású kötelet szerzett kéz alatt a zakasztáshoz...
Magyarország csak akkor jöhetne szóba érdemben végállomásként, ha meg lenne építve a Nagymarosi vízilépcső az egész évi hajózhatóság miatt. Talán ha Komáromig lenne húzva, akkor vollna esély, de onnan már Bécs közel van átrakodóállomásként. Hát nehéz tárgyalások lesznek.
Ha a széles nyomtávú vasútra gondolsz, nagy tévedésben vagy. A végállomás az eredeti tervek szerint Bécs. Tulajdonképpen osztrák - orosz projekt, amiben résztvettek volna az ukránok és a szlovákok. A jelenlegi szlovák kormány még ellenzékben kritizálta a tervet, mert szerintük nem éri meg a befektetést, ha csak végigszalad az áru Szlovákián. Ezért szerették volna csak Pozsonyig vezetni, de hát ez orosz-osztrák ellenállásba ütközött. Úgyhogy Magyarországnak nagyon meg kell küzdenie, hogy ne Bécsig menjen a vasút, mert az igazi üzlet a berakodóhely és a végállomás.
Ne hallgass az ellenségre! A kölcsönkötvényeket Pesten kisorsolták, Új jegyzésben vesz most részt Egész Magyarország. Ki hazáját szereti, Új kölcsönt jegyez ma, Készíti forintjait Minden dolgos gazda De nem nyugszik a kulák, Súg-búg az ellenség, Kendnek is, az országnak is, Okozná ma vesztét. [...] Pénzünkből csizma, ruha, Kombájn, traktor készül, Pénzünkből, mit jegyzünk, gyár És iskola épül. [...] Pénzünkből gyarapodjék, Épüljön az ország, Köszöntsön be minden házba Öröm és boldogság. Ki hazáját szereti, Új kölcsönt jegyez ma, Készítse forintjait Minden dolgos gazda!