Keresés

Részletes keresés

querdopleen2 Creative Commons License 2019.12.16 0 0 52

Ugyanez izgatott engem is és lett eredménye:

Az NSZK sorozat eredeti címe "Höhlen Welt ohne Sonnei", magyarul a "Föld titkai" címen futott.

A zene meg az, amit írtál: https://youtu.be/JwYX52BP2Sk?t=36

Előzmény: kalapala (11)
Andras 777 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 51

Sziasztok!

Itt egy link,ez egy 1986-os híradó:

0:29 től hallható a témaismertető zenéje,a főcímzene után.A címét szeretném ennek a zenének,nagyon tetszik!

Tudna Valaki ebben segíteni?

Köszönöm,

Andras

TMitalhinrg Creative Commons License 2013.06.23 0 0 50

Anno nagyon szerettem a tudományos, vagy az ismeretterjesztő, esetleg természetfilmek zenéit. Sokuk azóta kedvencem lett,
miután megtaláltam az előadójukat és a címeket, már amelyiknek sikerült.

http://regiujzenek.blogspot.hu/2013/06/regi-musorszignalok-focimzenek-magyar.html

Pengemester Creative Commons License 2012.07.22 0 0 49

Ez egy német szinti pop duó, a nevük The Twins, és a dal ez volt.

Előzmény: kalapala (41)
kalapala Creative Commons License 2010.11.12 0 0 48

Köszönjük a linkeket, a TD zenéje valóban félreismerhetetlen és mindig nagyon jó!

Előzmény: .ZsL. (47)
.ZsL. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 47

Mára utolsónak egy olyan film, amelyik szintén többször szerepelt a tévében, és két változatban is (kétféle befejezéssel, eltérő zenével) készült. Ennek a változatnak tippelhettek: a TD a zenésze.

.ZsL. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 46

Ez pedig egy hipotézis. Mármint, hogy ez is szerepelhetett már valamelyik hazai tévé műsorán. (Mint említettem, évek óta nincs tévém.) Egy véleménykutatás szerint a vámpírfilmek sikerlistáján második helyezett az idehaza "Alkonytájt" címen forgalmazott Near Dark, ami szerintem nem lenne több gyerekmesénél, ha a TD zenéje nem fokozná a hangulatát...

.ZsL. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 45

A "Tetthely" sorozat némelyik epizódját is a TD zenéje tette érdekesebbé:

.ZsL. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 44

Ezt pedig "Az erőszak utcái" címen láthattuk, szintén a TD zenéjével:

.ZsL. Creative Commons License 2010.11.10 0 0 43

Ez a film "Ne várd a csodát" címen többször is előfordult úgy tíz éve az RTL-klubon. A zenéjét a Tangerine Dream produkálta és lemezen is kiadta.

Előzmény: kalapala (39)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.10 0 0 42

A műsor címe amit keresel:

A Föld titkai

kalapala Creative Commons License 2010.11.09 0 0 41

A Szuperbolára gondolom sokan emlékeznek. Nem tudnám megmondani, h. a főcímzene saját kompozíció avagy átvették valakitől?

kalapala Creative Commons License 2010.11.09 0 0 40

Egyébként most ugrott be, hogy a 90-es években, amikor játszották nálunk a mozik az Exorcist c. filmet, (Ördögűző) mindenkinek az első szava a vetítés után kb. a zene volt, hogy az mennyire jó.

Most néztem meg újra pár hónapja, és a főcímzenén kívül kb. egyszer csendülnek fel  Mike Oldfield-tól (Személyes abszolút kedvenc!) a Tubular Bells akkordjai. Érdekes, hogy ennek ellenére mindenkinek ez maradt meg, pedig a film sem volt rossz a maga idejében.

Aki még emlékszik:

kalapala Creative Commons License 2010.11.09 0 0 39

Igen, engem érdekel, ha van időd és kedved beszúrhatnál ide párat Filmcímekkel...

Amúgy kértem már a megfelelő helyen a topik címének módosítását - szeretném kissé kibővíteni -, de még nem gyűrűzött be a folyamat...

Előzmény: .ZsL. (36)
kalapala Creative Commons License 2010.11.09 0 0 38

Igen, valóban nekem is beugrott!

A Hírháttér zenéjére én is emlékszem (soha nem volt tévém...) A Tangerine Dreamtól a Remote Viewing - akit érdekel - itt meghallgatható:

(Hírháttérrel együtt sajnos nem találtam meg)

Az "ismerős" hangok kb 2:27 körül kezdődnek.

Az Optical Race nem ismerős nekem és a műsor sem, amit említettél. Találn majd valaki...

Előzmény: .ZsL. (35)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 37
    .ZsL. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 36

A Tangerine Dream-nek a több, mint száz stúdió- és koncertlemezén kívül volt vagy hatvan filmzenéje is, ezek némelyikét láthattuk a hazai tévék műsorán. Ezek is jöhetnek?

.ZsL. Creative Commons License 2010.11.08 0 0 35

Hírháttér - Tangerine Dream: Remote Wieving (Az Exitc. albumról, akárcsak a Choronzon.)

(Hacsak újabban más nem lett a kezdőzene; nem tudhatom, 6 éve nincs tévém.)

Volt egy vetélkedőműsor, aminek a címére nem elmlékszem, de a zenéje szintén a Tangerine Dream-től van, méghozzá az "Optical Race" című album címadó száma.

Előzmény: Törölt nick (28)
    jelenvalólét Creative Commons License 2010.11.08 0 0 34

Oké, kösz, már próbálkoztam korábban ott is, de majd megpróbálok új keresőszavakat kiötölni még.

Előzmény: kalapala (30)
    kalapala Creative Commons License 2010.11.08 0 0 33

Igen, valóban beugrott egy-két ismerős képsor - pl. amikor elmerülnek az emberek az örvénylő homokban.

Megpróbálom majd megszerezni a teljes filmet...

Köszi a tippet.

Előzmény: Törölt nick (27)
    kalapala Creative Commons License 2010.11.08 0 0 32

Igen, eddig kb. ennyi.

Még annyit, hogy Pink Floyd-tól a Time számos egyéb régi műsornak/tudományos sorozatnak a zenéje volt, csak a címük nem ugrik be...

A Kinek van meg c. topikban a régi motorosoktól ezeket a válaszokat kaptam:

"Juhász Árpád

Évmilliók emlékei – tudományos sorozat."

Aztán:

"De szerintem ez volt „A huszonnegyedik órában” című műsor zenéje, amiben ugyan nem emlékszem cseppkőbarlangra, de egy Föld-fejű muki feküdt egy heverőn, környezetvédelmi műsor volt."

Majd:

"A Föld titkai"

Rákerestem ezekre Google-ban, Youtube-on, de kb. semmi konkért...

Pedig vsz. a válaszok jók, csak hát rég volt...

Előzmény: Törölt nick (28)
    kalapala Creative Commons License 2010.11.08 0 0 31

Köszi a linket, bekukkantottam. A Tom D. és Kid B. szóban forgó albuma beszerzés alatt van. Ha kicsit több időm lesz, végigolvasom a topikot.

Előzmény: Törölt nick (25)
    kalapala Creative Commons License 2010.11.08 0 0 30

Youtube-on érdemes próbálkozni, ha fenn van, akkor biztos megtalálhatod, csak jól kell keresni.

Ha már megvan maga a műsornak az a része, amely alatt megy a zene, akkor belinkelheted ide is, ill. ott is megkérdezheted, ha megy az angol. Tuti válaszol rá valaki.

Üdv.

Előzmény: jelenvalólét (24)
    kalapala Creative Commons License 2010.11.08 0 0 29

Köszi a linket!

És igen, most hogy mondod, ez az Oldal Béla tényleg ismerős.

Link:

http://www.mtv.hu/arckepcsarnok/index.php?_page=adatlap&_id=608

Előzmény: heted7 (23)
    Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 28

Akkor rövid rendszerezés:

Ablak       ▬ Space: Final signal

A hét       ▬ Vanfelis:Le ' enphant

Delta       ▬ Tom Dissevelt and Kid Baltan - Song of the Second Moon

Diagnózis ▬ Pink floyd:Time

Panoráma    ▬Tangerine Dream: Choronzon

Telesport ▬ Garay Attila ?

Új reflektor magazin ▬ Rolling Stones:Undercover Of The Night

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.08 0 0 27

A Nulladik típusú találkozásoknak  a "főcímzenéje", és a vágóképek többsége is egy másik filmből valóak ebből:

Előzmény: kalapala (16)
    jelenvalólét Creative Commons License 2010.11.08 0 0 24

Én a National Geographicon pár éve éjszaka 2 és 6 óra között, a műsorszünetben futó klipek zenéjét keresem, ha már megnyílt ez a topik. Azért nem túl széles megjelelölés ez így, legalábbis reményeim szerint, mert összesen 4-5 klip futott, egy repülős, egy hajós-búváros, egy régészeti meg talán még egy-kettő. Nagyon szépen fényképezett klipek voltak, és csodálatos zenék mentek alattuk. Sajnos akkor nem vettem fel őket videóra, mert nem gondoltam, hogy megszűnik a műsorszünet (hogy eme képzavarral éljek), és hogy átállnak 24 órás sugárzásra.

Remélem befér ide az érdeklődésem, mert inkább régebbi műsorokra nyílt ez a topik, a címe is ezt sugallja, de hátha a témája miatt elfér.

heted7 Creative Commons License 2010.11.07 0 0 23

Itt egy hasonló topik: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9011291

Jó lenne amúgy egy régi Delta főcímzet is látni. Állítólag az alatt feliratként szerepelt a stáblista, és amikor mentek az emebrkék a hófúvásban, akkor jött, hogy "műszaki vezető: Oldal Béla". Nekünk azóta a hófúvásra az Oldal Béla a szinonímánk, pl:

-- Ebben az Oldal Bélában én ugyan ki nem teszem a lábam, inkább a büfében ebédelek!

freestate Creative Commons License 2010.11.07 0 0 22

Üdv!

Ez a számot is valamelyik műsor főcímeként ismertem meg anno:

(közben meglett youtube-on, Új reflektor magazin)

Onogur Creative Commons License 2010.11.07 0 0 21

Ha valakit érdekel, akkor itt van egy korai lemezük anyaga. Ebben az első szám első harmada a Delta zenéje.

Ha valami miatt nem jön össze, akkor el tudom küldeni magánban is, mert én már sikeresen letöltöttem.

Előzmény: kalapala (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!