Keresés

Részletes keresés

paralell12 Creative Commons License 2015.03.30 0 0 35

Na hogy ment??

Előzmény: ercsa9119 (34)
ercsa9119 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 34

Sziasztok!

Én pénteken megyek területi értékesítési vezetői interjúra, az "L"-hez.

Nagyon rossz tapasztalatokat olvasok, ezek szerint minden ami a kis videóban van és a leírásban, az ámítás! Nem érdekes fiatalon tönkre menni ebben. Azért meghallgatom, hogy mit ajánlanak. Bár gondolom a fele sem igaz. 

a.nagy Creative Commons License 2014.04.23 0 0 33

Sajnos én nem voltam körültekintő mielőtt erre a munkakörre jelentkeztem és hasonló élményeken mentem keresztül, ugyanakkor érdekes tapasztalatokra tettem szert.

A fő tanulság, hogy a 2010-es bejegyzés feltételei óta még mindig lehet rosszabb, hiába a sok bíráló hozzászólás. Az 500-tól a 900-as álomhatárt immár egyel több lépcsőfokban lehet csak elérni (500, 625, 800, 900), ha esetleg lenne olyan ember, aki képes lenne teljesíteni a 3 évet, annak immár ugyanaz 4 évébe telik. A különböző vezetői üléseken ilyennel csak kettővel találkoztam, akik a legjobbak közé tartoznak, mégis tudják, hogy a kirúgási listán ők következnek, hiszen túl drágák a cégnek, már csak a megfelelő indokot keresik erre.

Valóban 1 óra ebéd/pihenőszünet járna, de ha ebből csak felet is kivesz az adott dolgozó, akkor az folyamatos konfliktust eredményez. Nem mondják hogy ne egyél ha nagyon erősködsz, de előbb utóbb rájön az ember, hogy ez idővel retorzióval fog párosulni. Ahogy korábban már említve volt 12 óra a (minimum) munkaidő, aminek teljesítése szintén csak egyszerű szánalmat vált ki a legfelsőbb vezetésben, elmondásuk szerint ők még a „kemény” időkben nyitás előtt egy órával mentek és zárás után tértek nyugovóra. Mondják ezt bőven 100+os testtömegű, jól megtermett felső vezetők, akiktől teljesen „hitelesen” hangzik az ilyen jellegű bátorítás.

Idáig tehát egy 14-15 órában étlen űzött-hajtott kreálmány vagy, de ehhez még bőven jön finomság. A boltokba ahova küldenek a betanulás alatt, te vagy a fő attrakció, egyfajta jutalom az ottani boltvezetésnek és dolgozóknak. Gyakorlatilag mindenki a főnököd, mindenkinek ugrálnod kell, minden kérésnek mindig és minden helyzetben eleget kell tenni (ami természetesen sosem fogy el). Ez még mindig működne, amíg emberséges dolgozókkal vagy együtt. De számos esetben olyanokra vagy bízva, aki gyűlöli a munkahelyét, a környezetét, magát és most végre hatalmat és lehetőséget kap arra, hogy ezt másik embertársán vezesse le.  Ekkor kapsz olyan feladatokat, amiknek tudod hogy nincs különösebb értelme sem haszna, a lényeg a frusztráció, a kontroll és a folyamatos nyomás alatt tartás.

A konfliktusok rendezésére látszólagosan van lehetőség, de idővel kiderül, hogy az egyszerű dolgozóval szemben sincs szava a betanuló területi vezetőnek. Az a dolgozó évek alatt letett valamit az asztalra, te egy új senki vagy, akinek ki kell a belét hajszolni, mert a dolgozótól is mennyi mindent elvettek az idők folyamán... A boltokban alapvetően is az a kezdő felfogás, hogy most itt az idő visszaadni azt, amit ők elszenvedtek az évek alatt a vezetéstől. Teszik ezt normális, friss, nyitott és barátságos emberekkel, mert ő bruttó 500-at kap és van egy kölcsön Audi nála, ami pont arra jó, hogy hosszútávon felcsavarodjon valamelyik oszlopra a folyamatos kihajszoltságtól.

Idővel az is kiderült, hogy bár az álláshirdetésben 80-100 fős csapat irányítását ígérik, a végén senkit nem fogsz irányítani, mert ezt megteszi majd a 5-10 éves tapasztalattal rendelkező boltvezető. A betanulás lényege, hogy elfogadtassanak téged a dolgozókkal, hogyha esetleg egy adott csapat élére kerülsz, akkor azok megtűrjenek és ne lázadjanak. Magának a pozíciónak a betanulás végén sem látom hogy lenne bármiféle tisztelete, vagy elismertsége, mert még az utolsó biztonsági őr is tudja, hogy te lehetsz az a következő futkosó öltönyös hülyegyerek, akit pillanatok alatt kirúgnak, ha egy kicsit is biztonságban hiszed magad, hiszen erre már bőven láttak példát.

A betanulás folyamán, amint megtanultad, hogyan kell az árút két kézzel megfogni és helyére bepakolni már szinte abszolváltad is a tanulási részt, hiszen ilyen-olyan indokokkal mindig ez lesz a feladatod és ez is lesz az elvárás a teljes egy év folyamán. Mindegyik fázisban ez a fő tevékenység, illetve a cég standardjainak megtanulása, amiket természetesen ha bármikor is alkalmazni próbálsz lenézően kinevetnek. Ha semmilyen vezetői kvalifikációval sem rendelkezel nem gond, nem is lesz rá szükséged, ha pedig van, jól rejtsd el, mert itt dolgozni kell nem dirigálni...

Reálisnak érzem azt az elgondolást, hogy ide csak balekokat keresnek, akik elvégzik a piszkos munkát és megjutalmazott boltokat szórakoztatnak, mert egy percig sem éreztem, hogy ennek az egésznek bármiféle ép ésszel felfogható értelme lenne, vagy lenne bizonyos egymásra épülés a teljes folyamatban.

Még egyszer hangsúlyozom, hogy itt a fő gond nem az elvégzendő munkával, a ledolgozandó munkaórával vagy a juttatások milyenségével van, hanem a mentalitással, az embertelen hozzáállással és a közép-hosszú távú perspektíva hiányával. A bér és az autó a státuszérzethez hozzájárul, de egyiket sem lehet olyan formában élvezni, ahogy azt alapvetően bárki is elgondolná. Olyan embereknek ajánlott ez a munkakör, akik rendelkeznek valamilyen semmitmondó diplomával, amit nagy nehezen összeharácsoltak, nyelvtudás nem kell egyáltalán, elég valami papír vagy talán még az sem a németről, hiszen a felső vezetés nyelvtudása is a főbb fogalmak németül való kántálásában merül ki. A lényeg, hogy megcsináld az elvárt feladatokat kérdés nélkül és ezeket olyan pályakezdő teszi meg, aki tudja, hogy máshol nem lenne még ilyen lehetősége sem.

Mindezek ellenére nem akarok minden multit minősíteni ezzel a kis összegzéssel, mivel továbbra is a kereskedelemben maradtam egy nagy konszernél. Sokat dolgozom, de jó környezetben és korrekt befektetett energia/elismerés aránnyal, aminél többre nincs is szüksége egy épeszű munkavállalónak. Az élményeimet az L betűs cég nyugati központjában gyűjtöttem, ahol vagonszám veszik fel a tájékozatlan újoncokat. Tessék körültekintőbb lenni és elkerülni ezeket az életre szóló kellemetlen élményeket!

arda23 Creative Commons License 2013.04.17 0 0 32

Kisflaska, 

nagyon köszönöm hogy indítottad a topicot és hogy leírtad a tapasztalataid. 

Én személyesen most készülök az Aldihoz ért.vez pozícióra interjúra, és elég borúsak lettek most a kilátásaim. Megkérdezhetem miért írtad hogy az Aldi még jó a többihez képest? és hogy végül hova kerültél ami már megfelelő és szintén nem fizet rosszul? 

nagyon köszi

LotharV Creative Commons License 2013.03.12 0 0 31

Szia!

Nem értek veled egyet. Én ennél a Kft.nél dolgozok több mint két éve.

Ha jól dolgozol, akkor nem küldenek el 8 hónap után. A 3 év után már sanszos, abban egyetértek. Yrod, hogy pedagógus vagy két nyelvvizsgával, a következőkben pedig írod, hogy nem elég a német nyelvtudásod az Aldis munkavállaláshoz. A helyedben kapartam volna, mivel a realitásokat nézve sajnos a diplomád nem sokat ér a magyar munakerő piacon.

Azt is igazlom, hogy vasárnap este is ha hívnak menni kell. Ez benne van, de kompenzálják a fizetéssel.

Előzmény: Kisflaska (30)
Kisflaska Creative Commons License 2011.02.28 0 0 30

Senkinek nem ajánlom. A Penny valóban rossz, de helyeközel ugyanazok a feltételek, mint itt. Az Aldit nyugodt szívvel tudom ajánlani, habár náluk a 8-10 hónapos betanulás az Ausztriában zajlik, és persze németül nagyon jól kell kommunikálni.

Előzmény: mvbzs (28)
Kisflaska Creative Commons License 2011.02.28 0 0 29

Tisztelt gniii!

Kérem tegye fel itt a kérdéseit, készséggel válaszolok, de a személyemet nem szeretném felfedni.

Üdv!

Előzmény: gniii (27)
mvbzs Creative Commons License 2011.02.02 0 0 28

át ez királí,most voltam a Pennynél és ugyanezeket olvastam a Pennyis fórumon,csak ott még durvábbak a történetek,

el se mentem a Pennys interjúra

gniii Creative Commons License 2011.01.25 0 0 27

Kedves Kisflaska! 

A megadott e-mail cím nem jó! Ha tudna küldeni egy e-mail-t amire tudok válaszolni, megköszönném, mivel elég sok kérdésem lenne a munkakörrel kapcsolatban. ( esetleg telefonszámot, mert úgy egyszerűbb. 

lakatosrj@gmail.com

Előzmény: Kisflaska (26)
Kisflaska Creative Commons License 2011.01.03 0 0 26

Figyelj, én is ezt hittem, de kiszámoltam, és nem!

Egy átlagos pedagógus keres havi 90 ezret nettóban. Ha beleszámoljuk, hogy ők egy évben nem 12, hanem csak 9 hónapot dolgoznak, akkor (90X12/9=120) 120 ezret keresnek havonta átlagosan. Ha ezt a 120 ezret úgy számoljuk, hogy havonta kb 120 órát dolgozniuk, akkor az 1000 Ft/óra.

Nézzük ugyanezt az L-nél. 293 a nettó/hó. A napi átlag munkaidő 13 óra, így a havi kb 260 (de ez lehet símán több is, ha behínak a pihenőnapodon). Az átlag órabér így 1126 Ft. És lehet, hogy a nyugdíj, meg az egyéb dolgok magsabbak, de egyrészt a munkakör véletlenül se úgy van tervezve hogy te hosszú távon ottmaradj, másfelöl pedig ha mégis hosszú ideig bírod, akkor a szervezetet fog megállítani valamilyen panasszal.

Egy pedagógus egy teremben tanít, 45 perces blokkokban, 10-15 perces szünetekkel, szellemi jelegű tevékenységet.

Egy L dolgozó egy 1300 m2-es helységben dolgozik, folyamatos fizikai igénybevétellel, állandó stresszel, és rohanással, max fél óra ebédszünettel, és tényleg kemény fizikai munkát.

Oké, a pedagógiában is iszonyat stressz éri az embert, de teljesen más, ha egy szemtelen gyerek idegesít fel, mint ha egy olyan főnök, aki nagyon jól tudja, hogy nincsen igaza, viszont cserébe bármikor kirughat téged.

Szerintem ennek függvényében nem éri meg.

(amugy pedagógus az egyik végzettségem :) ) 

Előzmény: Nicki25 (25)
Nicki25 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 25
Persze, egyet ertek azzal, hogy a multik rendesen kihasznaljak azt, higy sokaknak nincs mas lehetosege, ezert tulorazik ingyen minimalberert. Te viszont a 7 honap alatt annyit kerestel mint egy pedagogus 2 ev alatt. Es hat sokat kellett dolgozni, igen, tapasztalatnak sem volt rossz, de hidd el, ettol sokkal rosszabb is van. Pl 40 eves nokent ugyanezt csinalni ehberert... Jaj, hohy megszegte az igeretet? A penzt kifizette, az autot odaadza, ja hogy oreg es lestrapalt? Hat palyakezdonek nem adnak Q7est...
Előzmény: Kisflaska (23)
Kisflaska Creative Commons License 2011.01.02 0 0 24

Közben a jelenlegi munkahelyemen hozzájutottam némi információhoz. Az "L" Bt-nél a területi értékesítési vezetői pozíciót 1-2 havonta megnyitják, meghirdetik. Ezt a cég az állásinterjúkon azzal magyarázza, hogy olyan folyamatosan, és dinamikusan fejlődik Magyarországon, hogy "nem győzik" az utánpótlást biztosítani. Ennek ellenére 2004 óta a keleti részen 11 területis dolgozik. Az utánpótlásra tehát nincsen akkora szükség, hogy havonta vegyenek fel új embert. Akkor mi a cél ezzel? Nyilván a legjobb munkatársak kiválasztása. Ami a legviccesebb, hogy állami pénzből megy a játék!

Lehetőség van olyan TÁMOP pályázatra, amelyek kifejezetten trainee programokat céloznak meg. Ezeket használja a multik egy része a vezetői utánpótlás programhoz. A stratégia egyszerű: felvesznek 4-5 pályakezdőt vezetői pozícióra, a gondosan megírt munkaszerződésükben mindent elvárhatnak tőlük a 3 hónapos próbaidő alatt, és a 3. hónap előtt pár nappal, váratlanul kirugják őket. Ergo: teljesen ingyen volt 3 hónapig 4-5 olyan lúzer, akik a 300-as nettóért bármit elvégeztek, mint egy robot, a éi dolgozók előtt pedig tökéletes példát statuáltak velük, miszerint "Ha nem dolgozol úgy, ahogy mi elvárjuk, akkor ugyanez a sors fog rád is várni!". Így azok is csendben maradnak, akik korábban morogtak a túlórákért, és a folyamatos szívatásokért.

Vissza szoktam járni a boltjaimba, ahol nagyon jóban vagyok a régi dolgozóimmal. Sajnos az eltelt 2 hónapban 6 olyan munkatárstól váltak el, akik 3-4 éve tisztességesen dolgoztak, olyan többgyerekes 40-es anyukák, akik ezek után már igencsak nehezen fognak máshol elhelyezkedni. Olyan boltvezetőtől, aki a kezdetek óta a régió legjobbja volt, most pedig egy bebarnult zöldpaprika miatt azonnal kirugták.

Milyen világ ez? Milyen cég az olyan, aki felveszi a pályakezdőt a hosszú karrierutat, mint mézesmadzagot elhúzva előtte, aztán 3 hónap után megköszöni a munkáját, úgy hogy ezt már a legelején nagyon jól tudta.

A konzekvenciákat mindenki vonja le maga, én mindenesetre továbbra is óvva intek minden pályakezdőt a L-től!

Kisflaska Creative Commons License 2011.01.02 0 0 23

"megkérdezhetem, hogy pontosan milyen végzettséggel kerültél oda? (esetleg azt is, hogy hol végeztél?) illetve, hogy melyik régióban laksz? mert gondolom nem pl. Sopronból küldtek Nyíregyházára/Gyulára...

köszi!"

Főiskolám van, pedagógus végzettséggel. Az, hogy hol laksz nem számít, oda küldenek, ahova előtte pár nappal kitalálják. Ez a keleti Lager esetében gyakorlatilag Kelet-Magyarországon bárhol lehet.

Előzmény: Leti01 (20)
Matt Creative Commons License 2010.11.15 0 0 22

Figy, tedd el magadnak ezt az írásodat valahová magadnak, és olvasd el újra öt év múlva. 

Előzmény: Kisflaska (11)
Matt Creative Commons License 2010.11.15 0 0 21

Nézd, nem akarlak bántani, de 

a) a kötelező túlórát majd megszokod, ahogy olvasom pályakezdő vagy, majd belejössz. 

b) a kihívás nagy volt, de területi vezetőként ugyanezekkel szembesültél volna úgy, hogy harmad annyi időd lett volna egy bolt problémáira. 

A feladatod nem lehetetlen, megoldható, komoly tapasztalat kell hozzá, ami neked ott, és akkor még nem volt meg. 

Nagy falat volt, ilyen van, nézd azt az oldalát, hogy eladtad magad nekik, írd fel egy papírra, mi mindent rontottál el, és legközelebbre tanulj belőlük, hogy meglegyen az a fránya négy karika. 

Előzmény: Kisflaska (-)
Leti01 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 20

én hálás vagyok, hogy mindezt megosztottad! épp holnap megyek elbeszélgetésre a "L"-hez, ugyanerre a pozícióra. sejtettem magamtól is, hogy nem fenékig tejfel a dolog, de konkrét infóm eddig nem volt a dolgokról... ennek ellenére persze elmegyek és megnézem mi lesz, de nagyon jól jött ez a kis felvilágosítás. vonzó a fizetés, de nem ez mozgat elsősorban. persze ha már szívás a meló, akkor azt legalább fizessék meg. pályakezdőként elég valószínű, hogy amúgy se álmaim melóját fogom végezni..

megkérdezhetem, hogy pontosan milyen végzettséggel kerültél oda? (esetleg azt is, hogy hol végeztél?) illetve, hogy melyik régióban laksz? mert gondolom nem pl. Sopronból küldtek Nyíregyházára/Gyulára...

köszi!

Piet 52 Creative Commons License 2010.10.16 0 0 19
Ez azért tulzás, hogy "hozott" forgalmat!
Mert ahoz nem csak ö kellett , hanem áru, üzlet, munkatársak stb.
Előzmény: Kisflaska (15)
Piet 52 Creative Commons License 2010.10.16 0 0 18
Azért ott jobb a helyzet: a 40órás munkahetet betartották és a baja csak az volt hogy ez 3-5 napra volt elosztva és szombaton is dolgozni kellet. Csak hogy ahogy irják, nálunk, se a 40 órás munkahetet ,se a hétvégét nem tartják be. Persze kint tilos nyitva tartani szombat du és vasárnap.
Előzmény: hellokocsivigyáztam (14)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.15 0 0 17
ok, várom. :) nem tudok németül.
Előzmény: Kisflaska (16)
Kisflaska Creative Commons License 2010.10.15 0 0 16
Ezt tényleg nem találtam! Érdekes! Kösz! (megpróbálom lefordítani, és bepostolni ide is)
Előzmény: hellokocsivigyáztam (14)
Kisflaska Creative Commons License 2010.10.15 0 0 15

Területi vezetőként az egyik kollégám havonta 300-350 millió Ft netto bevételt hozott a cégnek, tehát a magas fizetés ezesetben nem irreális. Ezt 3 üzlet termelte ki!

Az 5 perces döntés magam is próba szerencse alapon hoztam meg, gyakorlatilag választási lehetőség híján.

Előzmény: viktor- (12)
hellokocsivigyáztam Creative Commons License 2010.10.15 0 0 14

<<Csak a munkába lépés előtt alaposan átbogarásztam a netet, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és nem találtam sok véleményt a munkáról. >>

rossz helyen kerestél.

a német internet évek óta tele van a lidl, aldi meg a többi tetűláda trükkjeivel.

a nyelvvizsgádat itt kellene használnod.

http://www.wallstreet-online.de/diskussion/738877--9-0/filialleiter-verkaufsleiter-bei-aldi-lidl-norma-wer-hat-erfahrungen

Moin, Lidl steht fast wöchentlich in der Zeitung, das würde mir zu denken geben. Erfahrung. Mein Schwager hat sich dort in den ersten 3 Monaten abgeschunden wie ein Schwein, alle Kollegen haben eine Woche vor ihm gewusst, das er gehen kann, wenn die 3 Monate vorbei sind. Erfahren hat er es auf dem letzten Samstag abend, nachdem die Jahresinventur durch war, dass er am Montag zu Hause bleiben kann. Da ich ihn seit ca. 15 Jahren kenne, glaube ich zu wissen, dass er sich nichts vorzuwerfen hätte!!!

Aldi, ich kenne eine Ex-Leiterin die jetzt wieder normale Angestellte bei Aldi ist und eine Stellv. Leiterin, die den Job Leiterin dankend abgelehnt hat. Beide sind im Handel gross geworden mit mehr als 25 Jahren Berufserfahrung. Sehr hoher Zahlendruck, viele Testkäufer mit echt miesen Tricks. Nicht zu vergessen ist die viele Freizeit. Aldi Nord, 3 Tage oder 4 Tage (incl. Samstag)arbeiten, dann natürlich Vollzeit , um auf die Stunden zu kommen, egal 40 Stunden sind 40 Stunden, egal ob auf 3 oder 5 Tage verteilt.

Ich glaube es gibt deutlich bessere Jobs, wo auch das Umfeld angenehmer ist. Den ganzen Tag Waren schleppen und verteilen ist nicht jedermans Sache, auch als Chef.

MfG AKor

Előzmény: Kisflaska (11)
Kisflaska Creative Commons License 2010.10.15 0 0 13

Ja igen, és a legelején kérdezték, hogy tudom-e vállalni azt, hogy egy hónapban legalább 2 hétvégémen dolgoznom kell. Persze tudtam vállalni. Ebből az lett, hogy minden szombatom, és majdnem minden vasárnapom elúszott, olyan indokokkal, hogy most tegyek kivételt, kérnek egy apró szívességet, stb. A másik pedig, hogy szó nélkül vállalni kellett a 3-4 órás túlórákat, de ha adott esetben egyszer valami miatt (fogorvos, rosszullét, akármi) hamarabb el szerettem volna menni fél órával, akkor kiröhögtek, hogy hogyan gondolom ezt. :)

Volt olyan hetem is, amikor pihenőnapomon behívtak dolgozni, mert úszott a bolt.

Ja és persze ha hazautaztam, ami 3-4 órát is igénybe vett olykor, akkor azt természetesen már a pihenőnapomba kellett számolni. :) Így, összességében, egy hónapban volt körülbelül 4 szabadnapom.

viktor- Creative Commons License 2010.10.15 0 0 12
Azért azt sem ártana tudni, milyen szerződést írt alá. A másik, hogy mennyire lehet komolyan venni egy olyan ajánlatot, ami területi vezetői posztra szól (azaz nem egy polcpakoló, akiből minden pillanatban találnak 20-at), és amelyben viszonylag rövid idő után már majd' 1 millió bruttót plusz juttatásokat ígérnek, és összesen van 5 percem aláírni onnantól számítva, hogy elém lett rakva a papír. Ennyi idő alatt átolvasni és 100%-ig értelmezni sem lehet egy hosszabb szerződésajánlatot, nem hogy még nyugodt szívvel aláírni. Nyilván nem két mondat volt legépelve egy lapra, hanem jóval összetettebb volt a dolog. A minimum, hogy ilyen horderejű szerződés esetén kérek egy napot, és azonnal megmutatom egy munkajogásznak. Ha ilyen fizetések és juttatások meglebegtetése után (ami normális esetben egyértelműen azt feltételezi, hogy komoly láncszem lesz a gépezetben az alkalmazandó, mert ilyen pénzeket a semmiért nem fizetnek ki sehol) nem tud 24 órát várni a munkaadó a válaszra azok után, hogy többlépcsős felvételi eljárást folytattak le elvileg, akkor ott minimum nagyon nem stimmel valami a szerződés meg a beígért állás körül. Ettől persze el kell vállalni egy ilyen kaliberű ajánlatot így is "próba szerencse" alapon, kivéve akkor, ha van valami betonbiztos és jól fizetett állása a delikvensnek, de ugyanakkor nagyon meglepődni sem kell, ha palira veszik az embert. A felháborodás nyilván jogos mindettől függetlenül, ugyanakkor nyilvánvalónak kellett lennie az első perctől kezdve, hogy ez nem egy 100%-os szitu, és vannak minimum érdekes körülmények.

Szóval itt az a helyzet körülbelül a leírtak alapján (legyünk őszinték), hogy volt egy munkaadó, aki akár előre megfontolt szándékkal is palira vette a "sértettet", mert esetleg szüksége volt igáslovakra, hogy elvégezzenek "piszkos munkákat", és ezért akár többek előtt is elhúzta a fenti mézesmadzagot, meg volt egy munkavállaló, aki hagyta magát palira venni a magas fizetés meg a beígért Audi miatt. (Esetleg még az is elképzelhető (és ezért kéretik nem megsértődni), hogy a dolgozó valóban nem volt alkalmas az illetékesek szerint a betöltendő posztra a gyakorlati tapasztalatok alapján. Félreértés ne essék, vélhetően nem ennek volt szerepe a történetben, hanem eleve "balekokat" kerestek, de ki sem zárható így látatlanul. (Önmagában az iskolai végzettség és a két nyelvvizsga még nem garantálja, hogy a delikvens alkalmas a gyakorlatban is a posztra, ezt azért nyilván senki nem vitatja.) Az meg, hogy a közvetlen felettese folyton dícsérte őt... Volt nekem is olyan felettesem, aki mindig igyekezett kerülni a konfliktusokat, ezért senkire nem mondott semmi rosszat, így mindenkit váratlanul ért, amikor a tulajdonosok esetleg felmondtak "váratlanul" valakinek, hisz' a felettes mindig csak bíztatott mindenkit, rosszat sosem mondott. Hozzá kell tenni, hogy nem is sokáig húzta a pozícióban, a helyére lépett egy agilisabb, a konfliktusokat nem kerülő ember. (Ettől persze még lehetett az ebben a történetben szereplő "kapcsolattartó" is tudatosan a része egy piszkos játéknak, nem ezt akarom kétségbe vonni, mindössze azt mondom, hogy egy nézőpontból kaptunk képet az eseményekről, és így nehéz teljesen reálisan megítélni a helyzetet, bár nyilván mindenkinek eleve vannak fenntartásai a multik módszereivel kapcsolatban, így nekem is.)
Előzmény: pipacsmező (6)
Kisflaska Creative Commons License 2010.10.15 0 0 11

Megfizettek. 287 körül volt a nettóm. De ezért cserébe -és hidd el, tökös gyereknek tartom magam-  a végletekig meg kellett szakadni, napi 14-15 órában is akár. Oké, tudom, vannak rosszabb körülmények, sokkal kevesebbért, de itt a lényeg a megállapodás.

A mai napon is fent van a hirdetés ugyanazzal a szöveggel:

Munkavégzés helye

• Heves, Borsod, Szabolcs, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megye

Az Ön profilja

• sikeresen lezárt főiskolai/egyetemi tanulmányok, lehetőség szerint gazdasági vagy kereskedelmi szakirányon,
  • átlagon felüli szervező-, és kitűnő problémamegoldó képesség,
  • magas szociális kompetencia, jó kommunikációs készség
  • önálló munkavégzés, határozott fellépés,
  • országon belüli mobilitás vállalása,
  • átlagon felüli elhivatottság,
  • németnyelv-ismeret.

Amit kínálunk

• egyedülálló fejlődési és karrierlehetőség, (karrierlehetőség gyakorlatilag nincsen, 15 főből 2-3évente kiválasztanak 1-et, azoknál, akik 3 évnél régebb ideje dolgoznak a 900-as bruttó sávban, azokat pedig apránként elküldözgetik, ugyanis drága a cégnek)
  • semleges cégautó, privát használatra is, (3 hónap után kaptam egy lepukkant, 300e km-t futott audit, amit időm sem volt használni) 
  • változatos, színes munkakör egy dinamikus, fiatal csapatban, (amelyik csapat gyakorlatilag folyamatosan fluktuálódik, sosem tudod hogy a kollégád azért nem látod mert szabadságon van, vagy mert már régen kirugták. Persze tele van fiatalokkal, mert azok terhelhetőek, nincs család, nincs kötődés, és lelkesek. :) )
  • a betanulási időszak alatt tapasztalt kollégáink segítik szakmai fejlődését
  • versenyképes fizetés (hazai viszonyok között versenyképesnek tűnik, de ugyanezért a német 3szoros fizetést ad. Ha pedig a munkaórák számával kalkuláljuk, máris nem olyan kecsegtető, ha ezért cserébe 280-300 órát dolgozol keményen havonta)
  • Jelenleg ebben a munkakörben elérhető legmagasabb havi bruttó jövedelem 900.000 Ft. (amit gyakorlatilag a magas fluktuáció miatt csak nagyon kevesen, és rövid ideig érnek csak el. Belső ember mondta, hogy azok akik 3 év után beleesnek a 900-as sávba, azokat elkezdik fokozott stressz alá vonni, állandó a megfélemlítés, megvonásokat alkalmaznak, majd egy idő után saját maga kéri a felmondást. A cégnek ugyanis ez a sáv kiválló motivációs tényező, viszont eszméletlen kiadás, ezért nem érdeke a hosszú távú kifizetése.)
  • Béren felüli juttatások: bruttó 19.789 Ft étkezési jegy

Szóval mégegyszer hangsúlyozom nem sajnáltatni akarom magamat. Csak a munkába lépés előtt alaposan átbogarásztam a netet, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és nem találtam sok véleményt a munkáról.

Úgy gondolom, hogy képzett diplomásként, 2 nyelvvizsgával ez a munkakör, ezekkel a paraméterekkel, a megállapodás folyamatos felrúgásával nem korrekt. Érdekes módón azóta elhelyezkedtem máshol majdnem ugyanennyiért, és a megállapodást tudja tartani a cég. Azért mert más a stratégiája, mások a motivációs elemek.

A tapasztalatomat azért osztottam meg, hogy aki fiatal diplomásként hasonlóban gondolkozik, az számoljon ezekkel az externáliákkal is. Ennyi. :)

tmbg Creative Commons License 2010.10.15 0 0 10
Zavaros eset. Az 500 korrekt fizetés. A 900 irreális mézesmadzagnak tűnik. A próbaidő ilyen, bár 7 hónap az sok, de el lehet küldeni. Dolgozót csak munkáltatói felmondással. A cégnek sem érte meg 500-ért eladót/boltvezetőt alkalmaznia. Szakirányú diploma nem kell, nem egy szofisztikált iparág. A frissdiploma nem feltétlenül jelent fiatal életkort, de komoly boltvezetőként nehéz lehet fellépni. Nem tudom, hogy mi a tanulság, leginkább az, hogy az eredetileg sem túlképzett vezetőség is szektásra veszi a dolgot értelmes, minőségi munka hiányában.
Kiswombat Creative Commons License 2010.10.15 0 0 9

Olyan nagyon nem kúrták át, bár a beígért céges kocsit nem kapta meg.

Az átkúrás tkp. abban valósult meg, hogy felvettek egy balekot bagóért elvégezni a piszkos munkát a cég döntően svéd lakosságú környéken lévő üzleteiben, majd kib*szták, mint a macskát. Soha egy percig sem terveztek vele hosszú távra, de a szerencsétlennel ezt hitették el. És mivel a fizuját megkapta, költségeit fedezték, nyilván munkaügyi pert sem fog indítani, ezt is jó előre látták.

(Kicsit olyan ez, mint amit a közszférában csináltak sok helyen a leépítések előtt: felvettek egy halom embert, hogy legyen kit kirúgni.)

A topiknyitónak pedig annyit, hogy fel a fejjel, legalább egy fél évig jól keresett. Legalábbis jobban, mint azok, akik minimálbérért pakolták a polcokat, persze ugyanúgy napi 14 órában.

Előzmény: Karandas (7)
Akarkij Creative Commons License 2010.10.15 0 0 8
akkor menjen el dolgozni máshova br. 100ért...

az a baja, hogy nem mondták előre, vagy ha előre mondják, hogy mennyit kell dolgozni br 500ért, akkor is zavarja?

br 500 az már korrekt fizú (3 gyerekes adókedvezményt is igénybe lehet venni vele maxon :) ), ne sírjon hogy melózni kell érte
Karandas Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7
Miből gondolod, hogy átkúrták? Ha megfizették rendesen (pályakezdőként 500 bruttó nem olyan rossz fizetés), nem gondolom, hogy csak úgy felvesznek egy újabb frissen végzettet a helyére, minden ok nélkül. Ha nem fizették meg, csak ígérgettek, egészen más a leányzó fekvése, ezért bátorkodtam rákérdezni.
pipacsmező Creative Commons License 2010.10.15 0 0 6

Mondom, hogy nem az a lényeg!!!!!!

Az a lényeg, hogy átkúrták, méghozzá aljas módon, szándékosan.

Előzmény: Karandas (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!