Gyurcsány: Nagy valószínűséggel már nem leszek miniszterelnök ...
http://index.hu/belfold/2010/10/10/gyurcsany_nagy_valoszinuseggel_mar_nem_leszek_miniszterelnok/
Egy neve elhallgatását kérő volt MSZP-s miniszter szerint Feri nagyon tehetséges gyerek, csak másodikban vagy harmadikban nem szoktatták le a túlmozgásosságáról. Az ellenzéki politikus úgy látja: jobb lenne, ha Gyurcsány két évig vitorlázgatna, utazgatna, a családjával múlatná az időt, eltűnne a balfenéken, mert azzal, amit most csinál, folyamatosan fönntartja a népszerűtlenségét. Két év alatt az emberek elfelejtenék és utána tiszta lappal indulhatna vélte forrásunk.
Tönkrevágta az országot, a hívei meg itt lihegnek, nem gondolkodnak, hogy minden mindennel összefügg. Ha olyan klassz állapotban adta volna át az átkos MSZP az országot, mint ahogy nem, nem beszélnénk bankadóról, manyupról.........................
Tisztesség, becsület, szorgalom, felebaráti szeretet és megértés, abból nem engedtek. Legalábbis nálunk nem.
S miután megtanulták, hogy ha vagyon nincs, csak a tudás az, ami útravalóul szolgálhat az utódok számára, hát az lett első. A tanulás, a praktikus ismeretek, az önsegítés és önellátás, a segíts magadon......
Sok a párhuzam a családjaink életében.
Ami pedig a katonás rendet illeti: igazad van, én is megtapasztaltam, hogy aki egyszer katona volt, az valamiképpen az is marad. Rend, pontosság, fizikai állóképesség..... Bennem még mindig szorongást vált ki, ha időre kell mennem, mert elkésni nem lehet. Olyan nincs.
Apámnál pl. a jó modor, a nők tisztelete, az udvariasság, a finom humor. Már elmúlt 75 éves, amikor még mindig a barátnőim, az ABC eladók, a szomszédasszonyok, a piaci kofák liblingje volt, imádták.:)
Pedig egy nagyon katonas ember volt nem lehetett mellette idetlenkedni egy kolyoknek.mert ugye aki katona az mindig katona.De valahogy ugy kezelt mint egy kis felnottet ,nem gugyuzott velem sose, megmondta ha megyunk a terepre a vizre ,mik a szabalyok es mihez kell magamat tartanom. 12 eves voltam es ha akartam elszivni egy cigit akkor adott egyet ,ha akartam inni egy stampli palinkat azt is adott,igaz nala az elso pohar volt egyben az utolso is. De anyam eppen azert is engedett el vele mindig mert tudta mellette rendnek kell lenni.Amugy buszke vagyok ra igy viszagondolva ,5 gyereket neveltek fel mindegyik szakmat tanult ,nem is roszakat, aztan vegeztek egyetemet is ketten es erdekes modon mindenhol 2 gyerek lett es a 10 unokabol mar 7 egyetemet vegzett es a masik harom is rendes szakmat. En voltam a legidosebb a 10 kozul es igy talan ezert voltam az oreg kedvence,mint az elso onoka
Ők azért döntöttek így, mert végsősoron az a katonai pálya igazi kényszerpálya volt, még akkor is, ha igyekeztek tisztességgel helytállni.
Hogy rám észrevétlenül is milyen sokminden hagyományozódott abból a paraszti világból, az akkor derült ki igazán, amikor vettem egy régi parasztházat nagy portával (már nincs meg), és észrevettem, hogy az apám mozdulataival kapálok és gyomlálok, hogy az ő hangján szólok: ne pazarold az ivóvizet....:)
Te pedig a nagyapa tanítása nyomán lettél életreszólóan nagy pecás....:)
Ja ,en amugy nagyon szerettem az oreget,nekem o volt a Matulam,mert halasz es horgasz is volt es vitt le a Murara _Dravara gyerekkoromban,neki hivatalbol volt hatarsavengedelye ,mert taxisofor volt es azoknak jart Nagykanizsan igy tudott oda valtani engedelyt,mert amugy nem volt egyszeru. az osszes hataror ismerte ott azon a szakaszon.
"Hívták a háború utáni honvédséghez, de ő inkább nem ment."
Az oreget is hivtak, o sem ment .Namost o a zakanyi hatarvadaszoknal volt es a hatarorseghez ment volna vissza,amit ugye atraktak aztan az AVH-ba,az lett a zold avo:-)) namost kepzeld lett volna egy avh-as nagyapam igy.
Apám végül hivatásos katonatiszt lett, nagyon jó lelkű, ám fegyelmezett, és becsületes ember volt.
Hívták a háború utáni honvédséghez, de ő inkább nem ment. Rossznéven vették, pláne egy lelkészlány-feleséggel: jött a tanyai élet, földbérlés, csőd, szegénység, segédmunka, de panaszt a szájából sohasem hallottam. Volt tartása.
Ő is sokmindenhez értett, megtanulta a szüleitől a hortobágyi birtokon.
Aztán jött a könyvelőség, végül főkönyvelőként ment nyugdíjba.
Ez a jég hátán is megélő képesség ma már alig-alig létezik.
Ugyanez volt a nagyapamnal is zalai kisparaszti csalad x-edik gyereke volt ,cseledkedett es verte a seneket a foldhoz .hogy onkenteskent be tudott kerulni 1925-ben a seregbe amikor meg nem volt sorozas ,zsoldos hadsereg volt Trianon miatt es mivel o nem volt erettsegizett csak 6 elemis igy csak altiszti fokozatig vihette,de az biztos megelhetes volt valamivel jobb mint az 1 pengos napszam,szakmat adott neki,hivatasos sofor lett es autoszerelo,igaz amig megjavitott egy autot addig letelt a nagybojt is,mert amolyan akkuratus paraszti modon dolgozott a kapkodast es a rohammunkat nem ismerte de az igaz precizen.
De mindent meg tudott csinalni,csak ki kellett varni,amikor anyam huga vett Balatonon egy telket az oreg acsolt ossze neki egy fahazat amibe evekig jartunk ki nyaralni a hatvanas hetvenes evekben
Mindent tudott amit egy akkori parasztgyereknek tudnia kellett.
De ugyanigy volt a testvereinel is orultek,hogy az egyik tuzolto a masik meg falusi rendor lehetett,az biztos megelhetes volt es nem kellett aprozni tovabb a kis csaladi foldecsket
Világos, hogy a Jobbik radikálisnak minősíti magát, meg konzervatívnak. De hát nem az. A radikálist a Fidesz meglépte: Aki nincs velünk, az ellenünk.... Jó éjt!:)))
Az ún. kisnyilasok akár ÁVÓ-sok is lehettek, köllött a profi verőlegény oda is, volt is bőven munkájuk... Egy ilyet ismertem, amikor az ÁVH megszűnt sem mondott le róla a proletárdiktatúra - nyilván szerzett érdemeit ismerték el, népi ellenőr lett.
Akkor tartalekos tiszt volt . Akkoriban ha valaki erettsegizett volt karpaszomanyos volt ugye es tobbszori behivas utan eloszor altiszt ,majd tiszt is lehetett.
Sem a liberalizmust, sem pedig a konzervativizmust, pláne a konzervativ vagy a nemzeti liberalizmus hagyományos értékeit most nem képviseli senki. Legfeljebb nyomokban, de semmiképp sem konzekvensen.
(A radikalizmus meg amúgy nagyon távol áll tőlem.)