Keresés

Részletes keresés

Selener Creative Commons License 2010.10.26 0 0 41
Mi nemrég vettünk aro-sat. Én nem nagyon szoktam nézni, hogy mit eszek. Mikor megkóstoltam fel sem tűnt, hogy valami olcsó utánzat. Csak később vettem észre, hogy nem is az eredeti nutella. Bár lehet, hogy csak azért mert már nagyon régen ettem eredetit. Nem is tudom mennyibe kerül az ...700-900Ft?
Szóval az aro-sat ajánlom, tényleg fincsi:) még üresen is kanalazgattam :D
Manac :-) Creative Commons License 2010.10.24 0 0 40
Baj van!
Most ettem meg az utolsó kanállal az utolsó Lino-Lada mogyorókrém fehér felét. :-(
Krk-ről hoztuk a nyáron, de csak két üveggel.
Tud valaki Bp-en Lino-Lada vagy Eurocrema beszerzési forrást?

Annó, mikor Yugo-ban jártunk, mindíg vettünk néhány üveg Kinder-Lada-t, de a mostani utódok is tényleg tartják a színvonalat.
Kár, hogy a hazai láncok nem forgalmazzák ezeket.
A Nutoka és egyéb klónok kutyagumit sem érnek a szerbiai és horvátországi tejes mogyikrémekhez képest! Szerintem.
Előzmény: Törölt nick (38)
bcontact Creative Commons License 2010.10.08 0 0 39
Nuti

Ezt ismeri valaki?
Asszony vette CBA-ban, kb. 330-ért.
Egészen ehető, de sanszos, hogy többet nem veszünk...
A Nutellára alig hasonlít.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.08 0 0 38
Ez még mindig ott van a szeren, amikor hazamegyek, a kötelezően beszerzendők között van! :-)
Anno két külön kasztot képeztek azok, akik a világos résszel kezdték a fogyasztást és külön, akik a sötéttel. Valamint az is, hogy kinek melyik a kedvence. ;-)
Előzmény: H_G (35)
főelőadó Creative Commons License 2010.10.07 0 0 36
És hányan emlékeznek a 20 évvel ezelőtti nutellára??
Igen arra, amelyik sokkal sötétebb és nem ennyire zsíros szar volt,
hanem kakós-mogyorós rendesen ahogy kell.
Manapság önmagunkkkal szembeni bűntett nutellát enni.
H_G Creative Commons License 2010.10.07 0 0 35
Na akkor már rákerestem én is, szerencsére engem nem vitt mellé :) Szóval úgy látszik, a dobozán C-vel van, de ezt maguk a helyiek se tudják jól.

Ar Eurocrem különlegessége amúgy, hogy csokiszerű 10 dekás táblába összepréselt változat is kapható belőle, ami nagyon praktikus néha, minthogy kanál nélkül ehető.

Előzmény: Törölt nick (34)
H_G Creative Commons License 2010.10.06 0 0 33
A titói Jugoszláviában annyi jó mogyorókrém készült, hogy a szétválás után is maradt minden nagyobb utódállamnak legalább egy. Ma az Eurocrem szerb, a Lino Lada horvát, a bosnyáknak, ha jól emlékszem, Burpy a neve.

Előzmény: Törölt nick (29)
Sonnenschein Manó Creative Commons License 2010.10.06 0 0 32
Az S-Budget utánzata eléggé rendben van szerintem.
szega Creative Commons License 2010.10.06 0 0 28
Igen, volt magyar gyártmányú is, dzsemes tégelyben. Egész finom volt, csak épp melegben szétvált két frakcióra, alul a sűrű massza, felül az olaj. Az ilyet evés előtt jól össze kellett keverni.
Előzmény: Törölt nick (27)
exDínó Creative Commons License 2010.10.06 0 0 26

Nekem a lányom már a kanál belemerítésekor megmondja, hogy melyik az eredeti és melyik a lengyel. Szobahőmérsékleten más az állaga...

Előzmény: petike23 (20)
szega Creative Commons License 2010.10.06 0 0 25
Ilyet még nem ettem, de állítólag ez a legendás Kinder Lada reinkarnációja.
Ha ez igaz, akkor ő a csúcs. Kinder Ladán nőttem fel, nyamnyam...
Előzmény: H_G (24)
H_G Creative Commons License 2010.10.06 0 0 24
Ez az igazán finom:

H_G Creative Commons License 2010.10.06 0 0 23
A kóstoláshoz is kell adottság. Vannak, akik a káposztalét se tudnák megkülönböztetni a Henkell Trockentől vakteszten.

Előzmény: petike23 (20)
werner Creative Commons License 2010.10.06 0 0 22

Akár Nutella, akár nem: hűtőhidegen érdemes megenni, mert úgy ízletesebb és nem folyós.

Próbáltuk utánozni: őrölt mogyoró, kakaópor, cukor (legalább 50%, kis része vaníliáscukor), margarin, és egy kiskanál napraforgó étolaj: egész jó lett.

mtbf Creative Commons License 2010.10.06 0 0 21
Bár, a Tesco-s TG papírpoharas az szerintem "chocolate spread" néven fut, nem "chocolate-hazelnut spread" néven, tehát az nem is akar igazából nutella utánzat.
Előzmény: Törölt nick (18)
petike23 Creative Commons License 2010.10.06 0 0 20
"A nálunk kapható lengyel gyártású nutella már maga is csak egy utánzat. Ha van lehetőséged, kóstolj meg egy olaszt."

Én megtettem; a közértben vett, lengyel gyártású Nutellát, és a kolléga által Olaszországból hozott, olasz gyártású Nutellát kóstoltuk meg többen, a kettőt egymás után; nem érzett különbséget egyikünk sem.

(Konkrétan: csukott szemmel nem lehetett megmondani, hogy melyik melyik..)

A hőmérsékletre kell nagyon vigyázni, hogy kb. egyforma hőmérsékletűek legyenek.
Előzmény: dezső a menő (4)
hastetheday Creative Commons License 2010.10.06 0 0 19
Én a spar-ban vettem Budget-es nutellát, valami 4-500 forintért: egész finom volt. (De lehet hogy csak azért ízlett, mert olyan régen ettem nutellát, hogy elfelejtettem már milyen az igazi. :D)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 18
A lentebb linkelt Nutellás táblázatban az olasz kakaótartalma nem szerepel, de az összes többi klón 7-8% közötti kakaót tartalmaz, mogyoróból pedig 13% körül.
Előzmény: mtbf (17)
mtbf Creative Commons License 2010.10.06 0 0 17
mert elment tőle a kedvem, amikor a hátulját elolvasva azt láttam, hogy kakaótartalom: 4%!!

Az abszolút tesztgyőztes, mindentvisz "Nutkao"-ban is 7% a kakaótartalom:

"Olasz mogyorókrémek, amelyek kis kiszerelésben 18g- 750g illetve, 1kg és 13 kg kiszerelésben elérhetőek. A termékek 13% mogyoró 7% kakaó hozzáadásával készülnek, amely megegyezik a Nutella-val. Termékeinket a hagyományos 400g illetve 750g ovál üveges kiszerelés mellett, a 600g-os sörös korsóban, 200g-os kakaós mogyorókrém, illetve a szintén 200g-os tejes, és kakaós mogyorókrém töltettel, kehely formájú üvegben forgalmazzuk. 18g, 1kg, 13kg, 7% mogyoró és 7% kakaó hozzáadásával készülnek, amely összetevők lényegesen jobbak, mint a hasonló árfekvésű termékeké."

Szóval, akkor azok sem csokikrémek :) ?
Előzmény: Rayny (5)
mtbf Creative Commons License 2010.10.06 0 0 16
A teszt összefoglalója elérhető, ha van hozzá táblázat is, az általában csak a regisztrált, fizetős ügyfeleknek érhető el.
Teszt
Előzmény: Törölt nick (15)
mtbf Creative Commons License 2010.10.06 0 0 14
Hát, ha azt a "csészés", vagy papírpoharas változatot próbáltad, az túlnyomórészt margarin, cukor, aroma,és dísznek kakaó. Ahogy lentebb írták, van komolyabb Tesco-s nutellahelyettesítő is, azt nyugodtan kipróbálhatod.
Van még pl. cora-s pl. a Matchban vagy a Cora-ban, de az szinte drágább, mint az eredeti, és messze van tőlük összetételben.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 13
Ott a pont, a Nutoka mellett teszem le a voksom én is! :-)
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 12
perselus Creative Commons License 2010.10.06 0 0 11

"A teszt első helyén a nutako kakaós mogyorókkrém végzett kiváló minősítéssel"

Ahol a nutella a negyedik lett...

A legjobbnak pedig még az tekinthető amit nálunk lehet kapni, mert a talján valóban más.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 10
Hepci Creative Commons License 2010.10.06 0 0 8
Hihi, azért gondolom ebben se számottevően több a kakaó és a mogyoró összege, mint 20%. A többi meg (édes)ipari hulladék, mint a csodás eredetiben.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 7
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.06 0 0 6
A Tesconak több sajátmárkás mogyorókrémje is van szerintem, biztos a műanyagdobozoshoz volt "szerencséd". A 400g-os Nutellát koppintó kiszerelésű összetételben is azonos, de jóval olcsóbb (400 Ft körüli) és finom.
Az Aldiban találkoztam a Nutoka nevezetű mogyorókrémmel. Méretre ez is azonos a Nutellával, összetétele kicsit eltér, pozitív irányban: pár százalékkal több benne a kakaó vagy a mogyoró. Ára 380 Ft körül van.
Rayny Creative Commons License 2010.10.06 0 0 5
Ott kezdődik a probléma, hogy mitől lenne ez mogyorókrém? Ez csokikrém. A mogyoróvajra asszociál mindenki, ami teljesen más! Ezeknek a csokikrémeknek meg semmi értelme, még a Nutella ehető, abban talán van csoki, de a múltkor valami Tescos szart próbáltam volna ki, azért csak próbáltam volna, mert elment tőle a kedvem, amikor a hátulját elolvasva azt láttam, hogy kakaótartalom: 4%!!! Egy csokikrémben. Igaz, a neve nem csokoládékrém volt, hanem csokoládé ízű kenhető krém...
Előzmény: dezső a menő (4)
dezső a menő Creative Commons License 2010.10.05 0 0 4
A nálunk kapható lengyel gyártású nutella már maga is csak egy utánzat. Ha van lehetőséged, kóstolj meg egy olaszt.
Előzmény: bcontact (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!