Ebbe a topikba várunk kezdő és profi makrósok fotóit. A fotók mellé írhattok adatokat, a készítésével kapcsolatos technikát is. Jelenleg létezik egy technikai topik is ami Makró fotózás címen megtalálható ezen az url címen: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057201
Az adásvételi postok szerzőit a moderátorok kitiltják innen!
Az alábbi kép is hasonló össze állítással készült. A vaku TTL állásban + egy hengeres chips-s dobozból vaku fény terelő. Van aki az objektívra rakható körvakut használ. Már van kinaiból is elég tűrhető minőség. Ha van egy kis affinitásod a barkácsoláshoz, a videó megosztón van sok ötlet.
Szívesen nincs mit kérdezz bármikor nekem is sokat segítettek itt a fórumon tanácsokkal. sajna mostanában kevesebbet fotózok mióta eladtam a jó kis 100 as Makróobit.(illetve rendszert cseréltem ) Amúgy ezek mind vágott képek,valamint kézből készültek soha nem használtam állványt körülményes.
Csak arra voltam kíváncsi,hogy volt-e közgyűrű, vagy kihuzat. Nekem nincs makró obim, csak közgyűrű meg fordított objektiv ha netán már kellene a nagyításhoz. TTL vaku mód+ házilag készített fény terelők.
ebben a műfajban a cél a minél precízebb képalkotás, amihez valószínűleg minőségi objektívekre van szükség.
másrészt ott van a kérdés, hogy mit akarsz vele elérni. nyilván a múzeumban a cél, hogy jó minőségű dokumentum készüljön, ami esetleg kutatásokhoz is használható. de te mit akarsz egy ilyen fotóval elérni? kitenni egy pipát, hogy ezt is meg tudom csinálni? mert valljuk be, esztétikusnak nem esztétikus.
tök fölöslegesen vergődsz. valaki obiszembefordítós játszáshoz keresett objektívet, Te meg mikroszpókos obikat kezdtél ajánlani pedig arra ezek pont nem jók. nem azt mondtam hogy másra sem jók, csak hogy ez marhára nem az amit ő keres. minden egyebet Te költöttél bele a történetbe.
Összekeversz valakivel, én ezeket a márkaneveket makrózással kapcsolatban nem emlegettem
Továbbra is azt állítom hogy az általad ajánlgatott mikroszpókos cuccok nem alkalmasak arra amire a szembefordított obis kolléga használni akarja azt amit keresett. És minden kép amit beszúrtál, ezt az állítást támasztja alá...
mielőtt nagyon összecsapnátok. igazából ilyen nagyítás mellett képtelenség a szűk mélységélesség miatt egyszerű képeket készíteni egy 3D jószágról, ide focus stackingre van szükség, hogy képként is értékelhető dolog alakuljon ki.
éppen emiatt én sem erőltetném ezt a mikroszkóp lencsés megoldást, inkább csak érdekesség, hogy na, ezt is fel lehet a gépre illeszteni.
Szakadj már le rólam a hülyeségeiddel. Onnan indultunk hogy a kolléga obiszembefordítósdihoz keresett valami 28mm körüli fókusztávú objektívet, Te meg nekiálltál reklámozni a mikroszpókos szarokat mint kiváló megoldást, csak éppen éles makróképet nem tudtál vele mutatni. Nem fogok a kedvedért nekiállni pocsolyák partján baszkodni, rajtad kívül senki nem erőltette ezt a műfajt