"Amennyiben Tarlós István Budapest főpolgármestere lesz, kiemelt kormányzati támogatásban részesül - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lázár János."
Naja. Nem nehéz úgy nyerni, ha nincs ellenfél. Én pl simán olimpiai bajnok lehetnék 100 méteres síkfutásban még akár mankóval is, ha csak én indulnék. De ez nem biztos... :-D
Érdekes lesz, ha nem lesz közgyűlési többsége a Fidesznek. Alkalmi koalíciók szerintem nem lehetségesek, mert népszerűtlen dolgokat is meg kell majd szavazni, azt pedig egyik kényeskedő ellenzéki párt, elsősorban az LMP, mert ő jöhetne szóba, nem fogja bevállalni.
Szóval könnyen lehet egy új választás, ami persze ismét nem hozna többséget, úgyhogy nem tudom, mi a megoldás. Persze lehet durvulás is, az LMP olyasfajta bedarálása, amit Fletó csinált az SZDSZ-szel Fodor alatt. Én az LMP helyében azon imádkoznék, ha ne kelljenek a voksaim, mert akkor csúnya végük lesz.
Értjük a tréfát, de azért jegyezzük meg, hogy az önkormányzati választásnak nincs érvényességi küszöbe. Ha egy ember szavaz, az nyer, akit ő választ. :D
lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt most 3x olvastam végig szótagolva, szájmozogva, de nem értem
itt akadtam el:
"Nagy valószínűség szerint meglesz a Fidesz-KDNP biztos többsége a Fővárosi Közgyűlésben, de ha nem, Tarlós Istvánnak akkor is van választási lehetősége"
Nagy valószínűség szerint meglesz a Fidesz-KDNP biztos többsége a Fővárosi Közgyűlésben, de ha nem, Tarlós Istvánnak akkor is van választási lehetősége - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András. A Századvég Alapítvány igazgatója szerint akkor tekinthető igazi győztesnek a Fidesz október 3-án, ha Budapesten kívül több fontos megyei jogú városban is győzni tud.