Orbán ezermilliárdos megszorításokat ígért Kötcsén
Kötcsén, a lapunkhoz kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor nem titkolta: "nagy harcok" lesznek a 2011-es költségvetés körül, akár a Fidesz-frakción belül is, és lehetnek kiváló csoportok, "dezertőrök". A következő két-három év alatt "ezermilliárdszám" kell forrásokat kivonni a gazdaságból. A miniszterelnök szerint a kormány előtt álló feladvány: mindeközben meg kell őrizni "az alacsony státuszúak" szavazatát is.
Én elhiszem, hogy okos tanult ember vagy, de a gondolatolvasáshoz még nem érthetsz. :)
Nem látsz be a fejembe.
Meg sem tudnád mondani; most mire gondolok (a p.nán kívül.)
Nem drukkerként, és nem oldok én semmit - nem vagyok én egy aceton.
Miért nem hihető, hogy felszámolom a magyarországi érdeketségeimet, és az egzisztenciámat áthelyezve egy másik országba itt hagyom ezt a fasizálódó Patásföldet; míg nem késő?
Ezermilliárdszám??? Az irgalmatlan nagy összeg. Mi marad akkor a gazdaságban?
Engem nem nagyon érdekel, mit ért OV alacsony státuszúak alatt, mert ha csakugyan ezermilliárdszám vonja ki a pénzt, az rendes lapátolás lesz. Ott kő kövön nem marad. Akkor meg nekünk annyi.
Az lehet, hogy "a miniszterelnök szerint következő két-három év alatt "ezermilliárdszám" kell forrásokat kivonni a gazdaságból", csak lassan a magas adóterhek miatt már nem lesz versenyképes magyar gazdaság. Sorban mennek el a cégek, sokkal jobb ma inkább Szlovákiában bejegyzett társaságnak lenni. Ha így folytatják a gazdaságpolitikát, majd vonhatják ki a nagy semmiből a nagy semmit. Aztán az mind az övék lesz, kamatostul.
A pénzt a következő helyekről lehet elvonni: a nyugdíjrendszerből meg a segélyezési rendszerből és a családtámogatásból, valamint az állami beruházásokból.
Első lépésben a méltányossági alapon adott nyugdíjakat kellene megszüntetnie, amelyben azok részesültek, akik nem méltóztattak adózni és járulékot fizetni jövedelmük után aktív korukban. Második körben az ún. "özvegyi" nyugdíjakat lehet megvonni vagy legalább 80%-kal csökkenteni, az ugyanis az elhunyt házastársnak járt volna, aki befizette az alapjául szolgáló járulékokat. Személyesen neki.
Második lépésben ki kell mondania, hogy aki munkaképes, az dolgozzon. Van elég víztározó meg vízelvezetésre és árvízvédelemre való munka a Vásárhelyi tervben, hát nosza. Aki az ásót meg bírja emelni, kubikosnak már jó. Nem kell hozzá diploma, erre jó az analfabéta is. Lehet kezdeni az alföldi Homokhátság öntözését segítő és a budapesti árvizeket csökkentő csatornával, Csepel alól indul, Kecskemét felé tart. Hajrá. Segélyt csak azoknak, akik fizikai vagy mentális állapotuk miatt tökéletesen munkaképtelenek.
Következő körben ki kell majd mondania, hogy csp-t készpénzben egy gyerek után lehet kapni, slussz. Az összes többi után csak a korábbi csp-vel azonos összegű adókedvezményt lehet igénybe venni. Az első, ugyebár, még csak úgy "bejött", tudatlan volt a leányka. De aki már az első szülésén túl van, az csak tudja már, mitől lett a gyerek, nem? Elvégre megkérdezhette szakorvostól, a terhesgondozás és a szülés kapcsán találkozott ilyennel eleget. Ha nem tudja eltartani a második gyereket (már az elsőt se igazán), akkor a továbbiakban használjon óvszert. Nekem ne mondja senki, hogy a jellemzően láncdohányos HHH anyukáknak napi 2-3 doboz cigire telik, de kotonra nem. Majd eztán egy doboz cigivel kevesebbet vesz, az egészségének csak használni fog.
Negyedik körben le fogja állítani a mamutberuházásokat, sajnos, ennek alighanem áldozatául esik a 4-es metró meg az összes tervezett autópálya. :-(
Nem kell az IMF-fel tárgyalni, én csak egyetértek vele, hogy ne merüljünk el az adósságcsapdába. De akkor meg kell tanulni prudens módon és nagyon takarékosan gazdálkodni a közpénzekkel. Szép feladat, hajrá.
"lapunkhoz kiszivárgott hírek szerint..." Erről ennyit. Idézni akkor korrekt, ha van hozzá videó is.
Amúgy 3 év alatt a bankadóbol is megvan kb. ezermilliárd, szóval nem kell parázni. És láthatatlanban megmondom, ha kivonnak pénzt a gazdaságból, azt tuti, hogy államadósságtörlesztésre fogják fordítani.
Én hallottam már erről a témáról beszélni, s ott azt fejtegette, hogy az elkövetkező években a gazdaság felpörgetése, munkahelyteremtés által a GDP növekedése az első két évben nagyrészt az adóság szolgálatra fog elmenni, de ez nem azt jelenteni, hogy a társadalomnak megszoritással kell számolnia, mert emelett mindenkinek könnyebb lesz az élet. 2012-13.-ban tiz milliárd adóságot kell törleszteni az IMF.-nek az előre, nem általuk kötött szerződés alapján, s ezt teljesítik, mert így lehet egy adóságcsapdából kimászni. Ez mindenkitől nagyobb erőfeszítést követel a saját területén.Beszélt a 2011.-es adótörvényekről, szerkezeti átalakitásokról, korrupció és bürokrácía vissza szoritásáról, ami őnmagában becslések szerint közel 2700 milliárdra becsülnek a hazai és nemzetközi elemzök.
Gondolom, hogy elöszőr a 2011.-es költségvetésben látjuk az írányokat, s az eredményeket a 2011 év végén, ami megalapozza a 12-13.-as magasabb adóságszolgálat kilátásait is.
Gondolom, hogy a Széchényi II. Terv úgymint az első a magánszférát mozditja meg, s ezáltal lodul be a gazdaság. Itt az állami hozzájárulást és pénzeket meg az EU forrásaira teszik aminek gőzerővel megy az átstrukturálása és egyeztettés az EU.-val.
2014.-es új eus pénzek felhasználásának előkészítése már megindult az EU.-ban is, s ez már teljesen az általuk elképzelt gazdaság politikára alapszik, aminek összhangba kell lenni az EU.-ban most elfogadott 2020.-ig tartú tervvel.
Szóval én nem temetném a kormányt, de az biztos, hogy az az út amin mennek nem egy sétagalopp.
Lelki füleimmel ide hallom a bakancsok ütemes csattogását.
De én azt az időt nem várom ám meg; összepakolva az utazóládám, a vállalkozásom felszámolva, kis vagyonkámat befektettem óaranyba. Már csak a zasszony gyógyulását várom, és megyek is ebből a faszista megszállt országból a demokrácia napfényes városába (hopp, majdnem elárultam, hova - dehogy írom le, mert ezek a nácikok képesek utánam nyúlni a mocskos kezeikkel)
Na, gondolom pont ezért beszélt alacsony státuszúakról, hátha azt nem veszi senki magára. Mint ahogy ha a megszorítást is gazdaságból való kivonásnak nevezzük, akkor az se lesz. :-)
hát, aki képes ilyeneket leírni, hogy Orbán fasizmust épít/építene, arra nem tudok jobb szót annál amit alant írtam. mellesleg érdekes a ballib, köztük te is. egyszer Orbán a szocializmust építi/építené, utána a fasizmus építené, meg aztán cigány. össze vissza beszélsz te is kínodban, oly nagy az Orbán fóbiád...
"A gazdaságból kivonandó forrásokról beszél, nem pedig a szociális szfárából kivonandó pénzekről."
Ja es akkor hogy lesz munkahelyteremtes? Mert ugye a gazdasagbol ketfele modon lehet eroforrasokat kivonni, lecsokkenteni az allami megrendeleseket ettol nem lesz uj munkahely,vagy megadoztatni jobban a cegeket, ebbol szinten nem lesz.Vagy megis lesz vagyonado?