Bolti tolvaj lőtt meg két biztonsági őrt a Váci úti Tescóban
http://index.hu/bulvar/2010/08/19/bolti_tolvaj_lott_meg_ket_biztonsagi_ort_a_vaci_uti_tescoban/
ismerős által...én is úgy tudtam meg,hogy egyik rendőr ismerőssel beszéltem mobilon...két mondat közt szólt,hogy mi történt...a környéken voltam így gyorsan odamentem...
fotósoknak általában megvannak a megfelelő emberkéik,ha történik valami azonnal rájuk telefonálnak...
nem figyelted még meg,ha az autópályán történik egy baleset már a helyszínelés alatt ott a trailer...
3. a BTK. az 1978. évi IV. tv., az, hogy a kedves politikusok legyen akármelyik oldalon nem tudtak azóta egy jobb BTK-t összehozni arról nem én tehetek
persze, mert a kórházban kiderülhet, hogy "hopp, ennek a szegény biztonságiőrnek perforált vakbele van... de jó hogy hasbalőtték, ha nem nyitjuk fel, holnapra halott."
Látom k..ra nem érted. Ha veszek egy pisztolyt, mondjuk dísznek, az elkövetett cselekményem lőfegyverrel visszaélés. Ha be tudja bizonyítani a hatóság, hogy azzal ölni is akartam az lőfegyverrel visszaélés+emberölés előkészülete. De szerintem olvass egy kis BTK-t és máris világos lesz minden.
Bizonyos cselekményeknél már az előkészület is büntetendő (pl. veszek egy pisztolyt, hogy öljek), de itt bizonyítani kell, hogy ölni akart (hiszen egy késsel is lehet őlni, mégsem csuknak le ha veszek egy bicskát).
jaja. szerintem is valami jótékonysági esten akarták felajánlani a kézigránátokat, meg a többi fegyvert.
gondolom elkövetett valamit, vagy előkészült valamirei. Tisztázzunk valamit. Bűncselekmény elkövetési szakaszai: "terv"- előkészület -kísérlet- "végrehajtás"-befejezett bűncselekmény. Ha elhatározom, hogy megölök valakit=nem bűncs., mert tett nem áll mögötte, megszúrok valakit= emberölési kísérlet, ha nem halt meg, emberölés, ha meghalt. Bizonyos cselekményeknél már az előkészület is büntetendő (pl. veszek egy pisztolyt, hogy öljek), de itt bizonyítani kell, hogy ölni akart (hiszen egy késsel is lehet őlni, mégsem csuknak le ha veszek egy bicskát). Budaházyról halottam olyan tetteket, amik egyes bűncselekmény előkészületeit megvalósították.
A bíróság az elkövetett cselekményt nézi, nem azt, hogy mit követhetett el volna. Ha megölök 1 embert nem fognak elítélni 100 ember megöléséért mert annyit is megölhettem volna. Vett gránátot 1 bűncselekmény, lövöldözött még 1 bűncselekmény, loptt megint 1 bűncselekmény. Majd kap érte valamit. De azt, hogy mit tehetett volna gránáttal???? Ezt senki nem tudja megmondani. Ilyen alapon mindenkit le lehetne csukni, mert lehet, hogy holnap egy konyhakéssel meg fog őlni valakit.
A bíróság mérlegel ilyen esetben. Az előzetes nem kizárólag a cselekmény súlyától függ. Befolyásolhat-e tanukat, elrejtőzhet-e, fennáll-e bűnismétlés veszélye, stb.
Nem mindegy. Látom nem igazán vagy otthon a büntetőjogban. Itt több cselekményről van szó, amit nem egy időben, egyszerre követtek el. Más a lövöldözés, más a korábban vásárolt fegyver. Attól mert a társam lövöldözött én nem leszek gyilkos. Attól mert korábban vásároltam fegyvert ugyancsak nem leszek gyilkos. Nem őket védem, de a büntetőjog nem olyan egyszerű.
Már nem azért, de az előzetes letartóztatásról a bíróság dönt a büntetőeljárási törvény szerint, Ez a törvény mostanában nem igen változott, legalábbis az előzetesre vonatkozó része, úgyhogy nem tudom én sem, hogy milyen régi törvényről van itt szó.
háazér sírtak itt egyesek, hogy ha nincs az új törvény, nem lett volna lövöldözés se, mer csak csokitolvajok, és nem érte volna meg lövöldözni, vagy ilyesmi.
persze akkor a gránátokra se derült volna fény... és még nagyobb lenne az öröm-bódottá.
A másik, akit nem lövöldözött, az szabadlábon védekezik.
mondjuk a kézigránátok megtalálása után nyomnám őt is az előzetesbe.
Csak tudod ez csak a probléma 50%-a. A feladat csak félig van megoldva. Kitől vette a gránátot? Kitől vette a pisztolyt, lőszert? Fogadni merek az az ember még nincs meg, és nem is foglyák megtalálni. Természetesen azt is meg kell büntetni, aki gránátot vesz, de szerintem sikkal nagyobb probléma az, hogy magyarországon aki megfelelő helyen keresgél kb. 1 óra alatt gránáthoz jut.
azt nem tudom, hogy akik eddig védték a topikban ezeket a bűnözőket, valamint a napi 8.000 forintos ellátással próbálták zrikálni a Zorbánékat, mit mondanának, ha ezekből a kézigránátokból néhány felrobbant volna pár hét múlva, mert ezeket a bűnözőket elengedték volna a régebbi szabályozás szerint.