Szerintem a többi kábelcsatorna azt várja, hogy kipukkadjon a lufi...remélhetőleg csak idő kérdése, inkább kevesebb, mint több. Addig meg legfeljebb keresek a neten egy oldalt, ahol előfizethetek az angol meccsek megtekintésére.
Fizetek én, van vagy 70-80 csatornám, de egyik sem közvetítette a tegnapi Debrecen meccset. Pedig megnéztem volna, amivel nyilván nem voltam egyedül. A módszerük az, ami visszataszító. Jóval a tényleges érték felett megveszik a nemzetközi meccseket (egyes bajnokságok közvetítési jogát), csakhogy azok a csatornák ne tudják megszerezni a jogokat, amelyeket a lakosság többsége fogni tud. Így próbálják rávenni az embereket, hogy fizessenek elő az ő csatornájukra. Ez elég balkáni módszer...Persze onnan jöttek!
Remélem csődbe futnak. Ez az irdatlan összeg, amit a közvetítések jogáért fizetnek akkor térül csak meg, ha rohamtempóban növekszik az előfizetőik száma. De nem számolnak a "dafke" és az "elmentek ti a jó q...ba" faktorral.
A DigiSport tulajdonosa, a Digi Tv Magyarország mellett Szlovákiában és Romániában is megszerezte az angol bajnokik közvetítésének jogát, az Index információi szerint közel 25 millió eurót, vagyis több mint hét milliárd forintot fizetve azokért. A Népszabadság úgy tudja, sportszerűtlen módon járt el a Digi, ugyanis megígérte az elmúlt években közvetítő, de fordulónként két meccset átengedő Eurosportnak, hogy nem száll harcba a jogokért. A Digi valóban nem licitált, ugyanakkor megalapított egy marketingcéget Romániában, amely megvette a jogokat, majd továbbadta a csatornának.
Három éve hét millió euróért vette meg az angol bajnoki meccsek sugárzásának jogát az Eurosport, amely idén 15 millióig licitált az Index értesülése szerint, ám a Digi ajánlatával nem tudta tartani a lépést.
A Premier Leauge mellett az olasz bajnokság, a Bajnokok Ligája (heti egy találkozó kivételével), valamint az Európa Liga is a DigiSport kínálatában található, ezzel alaposan megerősödött riválisaival szemben az adó. Ezen a csatornán lesz látható csütörtökön a két magyar még versenyben lévő kupacsapat, a Győr és a Debrecen találkozója.
Hiába a gazdag kínálat, a két nagy szolgáltató, vagyis a UPC és a T-Home nem veszi fel csatornái közé a DigiSportot, így viszont csak a hazai háztartások mintegy ötödében követhetik a közvetítéseket az angol és olasz bajnokikról. A DigiSport csak a Digi 800 ezer háztartásba elérő hálózatán, a 35 ezer előfizetővel rendelkező Antenna Digitalon, illetve a párezer előfizetővel rendelkező Hello HD kínálatában található meg.
Bizony - a kormánynak valódi hazafias cselekede az volna, ha kivásárolná a Digitől az angol, olasz és a nemzetközi kupameccseket és elérhetővé tenné minden magyar számára.
Mekkora ötlet! Egy parabola antenna + egy beltéri egység mennyibe is kerül? Igaz, a szerelés ingyen van. Remélem olvassák az ötletedet az óbudai szalagház lakói is és holnap mindegyik megrendeli a szolgáltatást. Szép látvány lesz az összes ablak alatt meredező parabola antenna erdő. Ha az ablaktól egyáltalán van rálátás a műholdra... Szóval azért örülök, hogy csak elhatározás kérdése, hogy az országban minden családban legyen. Akár négy készülékre is.
Debrecenben sem mindenütt, én pl. ha megfeszülnék sem tudnék itthonra Digisportot csinálni. Mondjuk neten tudom nézni, gyengébb minőség, de a semminél jobb.
Az ominózus csatornát nem tartalmazza a kábeltévék ajánlata. Persze, nézhető legalább 7 sportcsatorna, csak ahol mondjuk a MU-Liverpoolt adják, az nem. Viszont a foghatók valamelyikén a Kaposvár-Kecskemét meccset még ismétlik is vagy háromszor.
Ez nem lehet annyival elintézni, hogy kapitalizmus van. Ha az új kormánynak fontos a sport és azon belül a foci, akkor el kell érnie, hogy a legjobb bajnokságok mérkőzéseit ne csak egy törpe kisebbség élvezhesse.
A Digi román tulajdonú vállalat, és a magyarok nagy részét megfosztja egyrészt a világ legjobb bajnokságának, az angolnak a meccseitől, másrészt a magyar csapatok nemzetközi kupamérkőzéseitől.
Nem tudok csak úgy előfizetni erre a csatornára és a lakosság többsége is így van ezzel. (Az más kérdés, hogy nem is akarnék.) Azonban ez sok esetben nem csak elhatározás kérdése, ami azt jelenti, hogy ha a köztévé a piacon nem tudja, vagy nem akarja a magyar érdekeltségű sportesemények jogát megszerezni, akkor a helyzet évekig változatlan marad. Tudom, hogy ezeknél a jogoknál az erősebb kutya játszik, de talán a későbbiekben kicsit erősködni kellene. Én legalábbis elvárom a köztévétől, hogy a továbbiakban legyen pénz egy magyar csapat nemzetközi mérkőzésének a közvetítésére.
Ezek csak focimeccsek, nem a jogállam megléte vagy nem léte múlik azon, hogy hol közvetítik.
Ami pedig a magyar focit illeti, ha annyira közügy lenne, akkor nem pár ezer ember lézengene egy-egy meccsen, és a nagy tévéknek is megérné a focit nyomatni.