Keresés

Részletes keresés

trebront Creative Commons License 2024.11.29 -2 1 14669

az biztos. de mindig megnyugtatsz h van tőlem is lejjebb: te

trebront Creative Commons License 2024.11.29 -2 0 14667

mikor voltál utoljára nővel?

vagy a saját kezeddel?

rádférne!

Előzmény: kiabela (14666)
trebront Creative Commons License 2024.11.29 0 0 14665

aki úgy gondolta, h csak úgy eladja egy agregátornak bőven 5 Ft fölötti áron a fölös PV termelését, az készüljön fel, h idővel jól megadóztatják!

adójogszabály előkészítve, csak a számokat kell majd később átírni.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20241129/jocskan-emeli-a-kormany-a-ceges-aram-jovedeki-adojat-kozben-orulhet-a-lakossag-726556

vadrajder Creative Commons License 2024.11.29 0 0 14663

Üdv, mivel nem írtál pontos típust így féligmeddig találgatás lesz. Ha akku nélkül nem működőképes az inverter akkor első körben köss rá akkut. Mivel hibrid inverterről beszélünk akkor van rajta ac in, rákötöd a hálózatot és megnézed működik-e. Az mppt oldalt csak úgy fogod tudni tesztelni ha napelemet kötsz rá. Ha nem kettős konverziós az inverter akkor érdemes észben tartani hogy visszafelé is folyhat bizonyos esetekben az ac in-en kifelé az áram, ami ha nincs visszatáplálós rendszerre engedélyed de olyan villanyórád van ami képes ezt rögzíteni esetleg problémák lehetnek belőle, igaz tudomásom szerint eddig nem volt jellemző hogy elővettek volna bárkit emiatt, de jobb a békesség. Emiatt a napelemes részt leválasztott ac in-nel tesztelném. Ha kettős konverziós a cucc akkor nincs ilyen probléma.

Előzmény: veszim (14662)
veszim Creative Commons License 2024.11.27 0 0 14662

Üdv mindenkinek!

Laikus vagyok kérem nézzétek el nekem hogyha hülyeséget kérdezek. Tehát, vettem egy hibrid napelem invertert 3fázisú 10kw huawei. Hogyan lehetne tesztelni hogy működik-e?

Köszönöm a segítséget előre is.

_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.03 -1 0 14661

Zseni vagy, megvan a tettes (Mate Translate) A kiterjesztést kikapcsoltam, a reklám szöveg eltűnt. Köszi!

Előzmény: Celtis (14660)
Celtis Creative Commons License 2024.11.03 -1 1 14660
Előzmény: _Zolly_ (14659)
_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.03 -1 0 14659

Nem tudom, honnan jön. A Chrome-ot használom, a kiterjesztéseiben nincs benne a Bing. Az előnézetben a plusz szöveg valóban megjelenik, onnan kitöröltem, mielőtt a posztot elküldtem, de mégis belekerült valahogy. És úgy látom, hogy a posztot utólag nem lehet szerkeszteni. A Bing-et ráadásul nem használom, az Edge-ben is elő szokott jönni, ezért inkább a Chrome-ot használom. Amint rájövök, hogyan tudok tőle megszabadulni, megteszem :)

(Most lekapcsoltam az OrangeMonkey kiterjesztést, ha esetleg nem jelenik meg a Bing bejegyzés, akkor ez lehetet az oka.)

TRANSLATE with x English ArabicHebrewPolish BulgarianHindiPortuguese CatalanHmong DawRomanian Chinese SimplifiedHungarianRussian Chinese TraditionalIndonesianSlovak CzechItalianSlovenian DanishJapaneseSpanish DutchKlingonSwedish EnglishKoreanThai EstonianLatvianTurkish FinnishLithuanianUkrainian FrenchMalayUrdu GermanMalteseVietnamese GreekNorwegianWelsh Haitian CreolePersian TRANSLATE with COPY THE URL BELOW

Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back

Előzmény: trebront (14658)
trebront Creative Commons License 2024.11.03 0 1 14658

nem tudod a rohadt Bing önreklámját kikapcsolni valahogy?

Előzmény: _Zolly_ (14657)
_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.03 -1 0 14657

Köszi, hogy javasoltad a behúzó zsinóros terméket, nem is tudtam hogy ilyen létezik. Behúzó zsinórral is megoldható lett volna elvágás nélkül, de a kivitelezőnek ilyen a helyszínen nem volt, és hát az volt az elsődleges, hogy a munka befejezésre kerüljön.

Hát elég sok vezeték van a napelemek alatt, részben védőcsőben, részben védőcső nélkül.Ezeket nagyrészt a tető tartja. Nem is gondoltam, ez a hóolvadáskor probléma lehet. Szerinted ez hogyan kellett volna szakszerűen megoldani? Az indafotós albumba még töltöttem képeket(https://indafoto.hu/zolli/alap_album). Az optimalizáló is látszólag a cserepeken van rajta.

TRANSLATE with x English ArabicHebrewPolish BulgarianHindiPortuguese CatalanHmong DawRomanian Chinese SimplifiedHungarianRussian Chinese TraditionalIndonesianSlovak CzechItalianSlovenian DanishJapaneseSpanish DutchKlingonSwedish EnglishKoreanThai EstonianLatvianTurkish FinnishLithuanianUkrainian FrenchMalayUrdu GermanMalteseVietnamese GreekNorwegianWelsh Haitian CreolePersian TRANSLATE with COPY THE URL BELOW

Back EMBED THE SNIPPET BELOW IN YOUR SITE Enable collaborative features and customize widget: Bing Webmaster Portal Back

Előzmény: peterch (14656)
peterch Creative Commons License 2024.11.02 0 1 14656

Szia !

" a szigetelő szalag az első képen látható toldásnál már néhány napon követően nem képes a toldást összetartani, "

https://www.onlinevill.hu/lepesallo-gegecso-20-mm-behuzoszalas-flexibilis-vedocso-muanyag-fekete-100m-gewiss-dx15120r?srsltid=AfmBOorvsH-Cq3UawltrRKdbgybPi_lobqUfdy94yV8cdKwI1kdJWlyQ

Ilyen csővel mi gond van , ha hosszabb is a kábel , kényelmesen bele lehet húzni az ereket a gyárilag behúzószálas védőcsőbe . De ami szörnyű trehány munka , az a napelemek alatt szabadon ledobott védőcső keresztben . Ha lesz hó , akkor az pont jó lesz majd olvadáskor . Az fogja az olvadó hó súlyát tartani . :-(

Előzmény: _Zolly_ (14653)
_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 14655

Egyetértek, éppen egy másik válaszomban írtam, hogy a szigetelő szalag az első képen látható toldásnál már néhány napon követően nem képes a toldást összetartani, és a két csővég között már rés alakult ki. Egy másik hozzászóló javasolt csőtoldó idomot (védőcső karmantyút), ami darabonként közel 100 Ft-ból már beszerezhetőnek tűnik. Csakhogy azt rá kell húzni a csőre. Ami a bekötött vezeték esetén azt jelenti, hogy ki kellene kötni, a védőcsövet lehúzni, és a toldó felhúzása után a védőcsövet ismét a vezetékekre húzni, majd a vezetékeket ismét bekötni...

És sajnos nemcsak egy toldás van a védőcsőben. A csőtoldó idom felrakása egyszerűbb lenne, ha valaki a vezetékeket is elvágná az adott helyen majd azokat valahogy összetoldaná, de remélem, hogy ez nem felelne meg a szakszerű kivitelezés általánosan elfogadott követelményeinek.

Előzmény: Celtis (14650)
Atis57 Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 14654

Szia!

Tudod van az irónia ....(Ami egy ország és az irónok lakják? )

Tehát régebben ----a műszaki átvevő beszólt ! Na azóta ez  kiküszöbölték.(A saját munkát veszi át a főnök ? )

Minimális munkaidő ráforditás . (tényleg felhányni --s húzni onnan )

Egzakt -korrekt munkavégzés? (minek , ki fizeti meg ? )Bezzeg nyugaton....?

A "szerelők" esetleg 6, osztállyal ? De láttam már irástudatlan vállalkozót is !!!!!!!!!!!!!!!

s igy tovább 101 ig.

Előzmény: Celtis (14652)
_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.02 0 0 14653

Szia!

Attól tartok, hogy jól látod a dolgokat. Az ígért minőségű ígéretek több tekintetben nem fedik a tényleges teljesítés minőségét.

Nem kértem gyors munkát, de a munkán gyakran a sietség érződött. Az ígért I. osztályú minőséget nem határoztuk meg további részletekben a szerződésben, de a szigetelőszalagos csőtoldás nem annak tűnik. Közben megtudtam, hogy vannak esztétikus toldók (karmantyúk), és nem drágák. Az első képen látszik, hogy a szigetelő szalag már részben elengedte a toldást, így a két csővég között már rés keletkezett.

A magyar alvállalkozókat emberileg teljesen szimpatikusnak találtam. A kivitelezés díját annak mértéke miatt azonban nem. Természetesen a minőségi munka elismerést és megbecsülést érdemel, ezt a díj megfizetésével el is ismertem, de a teljesítés minősége néhány tekintetben kétségesnek tűnik a számomra.

Előzmény: Atis57 (14648)
Celtis Creative Commons License 2024.11.02 0 0 14652

Nem értem a kérdésedet sajnos. Csak a kérdező fotóiról írtam. Azokon trehány munka eredményét láttam. Nálam is nemrég telepítettek pályázatos napelem rendszert, azok sem voltak különbek sajnos, pedig nem kevés pénzt kaptak.

Szerencsére én megoldom magam a szükséges javításokat megfelelő minőségben.

Előzmény: Atis57 (14651)
Atis57 Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 14651

Szia!

A nézőpont?

Ez a "Tutiszaki" egy olyan képe amivel reklámozza a jó munkát.

Melyik az igénytelen?

Előzmény: Celtis (14650)
Celtis Creative Commons License 2024.11.02 0 0 14650

Az a gégecső rögzítés és toldás nagyon igénytelen.

Előzmény: _Zolly_ (14647)
XANTIi Creative Commons License 2024.11.02 0 0 14649

Minden azon múlik mit követelnek meg a rabszolgától. "ha jól van az úgy is a birkának" a hétköznapi stílus, akkor minden nemzetiségű trehány munkát fog végezni.

Előzmény: Atis57 (14648)
Atis57 Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 14648

Szia!

Tudod-e kinek ,mit s, hogyan? 

Meghallgattad a PR szöveget a szakma csúcsárólesetleg az ISO 9001 ről is. S nem csak a kezedbe nyomták az alkatrészeket --Hanem fel is hányták a tetőre ! S ha működik is ? 

A Preciz, pontos, szakszerű, jó minőségű , s gyors munkából bármelyik kettőt választhatod egyszerre.

Sajna ez van. Egy Német ,svéd ,stb cégnél is iraki,afgán, tunéziai  szakik dolgoznak.Ezek meg legalább magyarnak születtek?(S me, kérnek feleannyit sem )

Előzmény: _Zolly_ (14647)
_Zolly_ Creative Commons License 2024.11.02 -1 0 14647

Kedves csoporttagok!

Néhány napja telepítés történt nálunk egy cég által, amelyik a saját véleménye szerint igényes, figyelmet fordít a precíz beépítésre, és szem előtt tartja a szép megjelenést. A rendszert bekötő kábel vonalvezetése a főépületen azonban meglehetősen hullámosnak tűnik, és a napelem panelek helyenként nem egy síkban, hanem attól több mint 2 centiméterrel lentebb, teknő jelleggel, szerintem szemmel látható görbülettel kerültek telepítésre. Az egyik helyen az alumínium tartósín is kissé görbültnek látszik, nem tudom hogy ez normális jelenség-e. A szerződésben I. osztályú minőségű kivitelezés szerepel. Mit gondoltok, a képek alapján ez első osztályú kivitelezés lehet? Megnyugtatna, ha szerintetek ez I. osztályú minőség.
Ami még érdekelne: az esetetekben szintezésre került-e a panelek magassága állítható tetőkampók használatával? Jól látható helyen nálatok rugalmas gégecsővel kerültek-e a ház falára a vezetékek egyenes vonalú elvezetésére?

A képek itt láthatók: https://indafoto.hu/zolli/alap_album

XANTIi Creative Commons License 2024.11.01 0 1 14646

Minden LiPo az egyben LiIon is.

De nem minden LiIon LiPo.

peterch Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14644

Szerintem meg mindegy . Amikor jelez a telefon , lekapcsolom a töltést és kész . :-)

Előzmény: umnyo (14643)
umnyo Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14643

OFF

Lehet benéztem, de korábban mindenesetre a LiPo volt még jellemző, az enyémben is az van, 4 éves lehet a telefon (xiaomi redmi 8 vagy note 8, vagy ilyesmi). Most kíváncsiságból rákeresve van hozzá lipo is meg liion is, legalábbis minkét néven árulják hozzá. Ami benne van gyári azon LiPo felirat van.

Előzmény: peterch (14641)
umnyo Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14642

HV akkuk már régóta vannak, főleg az RC világban terjedt el eleinte vagy 5-6-7 éve. Ott ugye fontos minden Wh mert annyival hosszabb az amúgy is kevés üzemidő - versenykörülmények között.

Az más téma, hogy ennek megvan az eredménye is, azok az aksik adott körülmények között széthajtva pártiz ciklust bírnak sok esetben.

Előzmény: XANTIi (14639)
peterch Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14641

Az én Xiaomi Redmi note 13-ban Li-ion van , ilyen : https://www.skyphone.hu/xiaomi-bn5p-akkumulator-5000mah-li-ion-redmi-note-13-5g-oem a leírás alapján .

Előzmény: umnyo (14637)
Celtis Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14640

Mégis milyen mai telefonba való 1020mAh-s, cserélhető, Nokia akku? Na ugye, hogy nem ez a jellemző.

XANTIi Creative Commons License 2024.10.31 -1 0 14639

Ezek döntően LiPo aksik. Az, hogy egy reklámban minek nevezik, más kérdés. Kezelésükben teljesen egyformák. (A LiPo is Litium ion alapvetően, csak kicsit nagyobb az energia sűrűsége.)

Újabban divat a HV litium akku. Ebbe még több elektron zsúfolnak. Jellemzője a 3,8 V névleges fesz. ami pár % plusz energiát jelenthet.

umnyo Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14638

Van különbség a töltöttség kontra feszültségszint és kémiában.

Van olyan liion akkucella ami az általad hozott fesz példádban pl. 3.5Vnál 20% töltöttségű, de van aminél ez még 50%.

Előzmény: kiggyo (14636)
umnyo Creative Commons License 2024.10.31 0 0 14637

OFF

Akkor telefon függő, az én xiaomi-mban lipo van pl.

Régebben ez volt a jellemző, ezek szerint sok helyen már váltottak.

Előzmény: peterch (14632)
kiggyo Creative Commons License 2024.10.31 -1 0 14636

Fogd fel inkább átlagos feszültségnek inkább a kisütés során.

3.7V-ig töltve 10-20% kapacitást se nagyon raknál bele egy töltés során. 

Én 3.5V-ig engedem le kisütéskor és 4.05V-ig töltöm, így 80%-ot használok ki az akksiból. Ellenben az élettartamnak jót tesz ha nem feszegetjük a határokat.

Előzmény: Törölt nick (14635)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!