Lesz hely a bűnözőknek, több börtön is megnyithatja kapuját 2010. július 5. 11:34
MNO - KN A solti büntetés-végrehajtási intézet tavaly bezárt két körletét és a Gyorskocsi utcai büntetés-végrehajtási intézetet is újranyitná a kormány – mondta Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn, az Országgyűlés rendészeti bizottságának ülésén, amelyen a testület általános vitára alkalmasnak találta a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szóló javaslatot.
Az ülésen a közigazgatási államtitkár hangsúlyozta: ha szükséges, még további intézményeket nyitnak meg. A most tervezett intézkedésekkel – a solti körletek és a Gyorskocsi utcai intézmény újranyitásával – 450-nel növelnék a férőhelyek számát. Kitért arra is, hogy a megnyitandó intézmény, illetve körletek nem azért lettek bezárva, mert olyan állapotban vannak, hogy emberi tartózkodásra alkalmatlanok, hanem financiális gondok miatt döntöttek így. Hozzátette: az újranyitás épp ezért nem jár nagy költséggel.
A közbiztonság javítását célzó módosítócsomaggal összefüggésben Felkai László bevezetőjében azt mondta: egy olyan javaslat fekszik a parlament előtt, amely egy káros társadalmi jelenséget társadalmi összefogással kíván felszámolni.
Kifejtette: a jogalkotás és a rendőrség áldozatos munkája mellett szükség van a társadalmi támogatásra is, arra, hogy az emberek feljelentést tegyenek, és e három tényező együttes megléte segíthet hozzá a közbiztonság javításához.
Hozzátette, hogy a javaslat tartalmilag kevés újdonságot mutat, mivel Pintér Sándor belügyminiszter még jelöltként a meghallgatásakor kifejtette elképzeléseit. Kiemelte ugyanakkor, hogy a tulajdon elleni szabálysértéseket elzárással sújthatóvá tennék, amely nemcsak a visszatartóerő miatt jelentős lépés, hanem azért is, mert elzárással sújtható szabálysértéseknél az elkövető őrizetbe vehető, és így lehetőség nyílik gyorsított bírósági eljárásra. A javaslatcsomag másik lényeges elemének annak lehetővé tételét nevezte, hogy a rendőrség úgynevezett előkészítő eljárás keretében felderítheti a tényállást.
Az ülésen több ellenzéki képviselő is bírálta, hogy a pénteken benyújtott javaslat megvitatására nem jut kellő idő, általános vitáját már hétfőn lefolytatják. Többen kérdésként fogalmazták meg, volt-e többek között közigazgatási egyeztetésen a tervezet. Ezzel kapcsolatban Felkai László azt mondta: volt egyeztetés, a tervezetet a kormány is megtárgyalta, továbbá a Legfelsőbb Bíróság elnökétől is kaptak írásos véleményt róla. Kormánypárti képviselők a bizottság ülésén azt hangsúlyozták, hogy a közbiztonság javítása érdekében azonnali lépések szükségesek.
Tóth Gábor, a Fidesz képviselője például azt mondta, hogy egyes területeken „polgárháborús helyzetek” állnak fenn és nemhogy a közbiztonság, de a köznyugalom fenntartása is komoly napi teendőket hárít a rendőrségre. Mátrai Márta fideszes képviselő ugyancsak annak a meggyőződésének adott hangot, hogy rendet kell teremteni az országban, és álláspontja szerint ez a törvényjavaslat is ezt szolgálja.
Köszi majd megoldom, de egyenlőre fel sem tudok menni csúszik mint a... De azzal tele van a hócipőm, hogy akkor amikor nő létemre minden melót meg tudok csinálni, akkor benga állatok kizárólag a súlyzókat tudják emelgetni a kondi teremben. Ásó, lapát, csákány stb.
Esetleg van egy egy-két emberes megoldásom. Na azért rablógyilkosokat nem vállalok be. Csak annyit kell dolgozni mint nekem. Az eső elvitte a fél hegyet, kb két heti lapátolás, csákányozás, talicskázás bejön. A szökés a három kutya és miattam nehézkes, de dolgozni lehet. Sőt meg lehet tanulni főzni és egy rakat házi melóval megismerkedni. Telek határon túlmenni nem ajánlott.
Persze, ezért butaság a megnyitni pl. a Gyorskocsi utcát. Börtönt olyan helyen kell építeni, megnyitni, ahol van mellette földterület és állattartásra alkalmas hely, ahol a tyúktolvaj is ganyézza disznót, meg rángatja a kapát tavasztól őszig. Muszáj lenne nekik, mert a saját kajájukat termelnék. Nem lenne erejük egymást kiművelni, mert örülnének, hogy este beeshetnek az ágyba. Út a munkához program. ;-)
"ami ugye böcsült adatokból áll..."
A börtönőrök elég jól tudnak böcsülni, hisz naponta együtt vannak az elítéltekkel. De hát a PC miatt csak oda kellett írni valamit, ami tompítja az élét a dolognak. :-P
érdekes, mintha ti is ezen a véleményen lettetek volna - talán a rengeteg sikkasztó, tolvaj fehérgalléroson javít némileg a börtön, de egy tyúktolvajból, betörőt fog faragni. Igaz, hogy most annyi a diplomás bűnöző, hogy tényleg szükség van több börtönre, kicsit javítanak majd a statisztikán:)
Ha pedig valamelyik szlovakiai magyar kepviselo magyar zaszloval a hajtokajan tenne le az eskut a szlovak parlamentben, akkor meg kellene erteni a szlovak erzekenyseget,mert minek provokalni ugye?
Nekem lesz több eszem és hagylak itt vergődni, ecsémfitty...:)
(Te kis pszichológus, aki az elütések számából következtet a hozzászóló érzelmi állapotára... Neked ezen mondatok után maximum az értelmi állapotodra lehet(ne) következtetni...)
Írjál még, de már nem válaszolnék rá, ha nem haragszol. Tudod, te már annyira lent vagy (és offolsz is), hogy nincs értelme...
figyelj, egységsugarú barátom, korábban már felajénlottam, hogy menj és köpködd a Fideszt, a Pintért, Orbánt, de szakadj le rólam, mert unom a szánalmas kis hülyeségeid.
Ha már szerinted azért vagyok bértollnok, mert belekötök a helyesírásodba, akkor te mi vagy, amikor az én mondateleji kisbetűimmel foglalkozol? És csak ennyit találtál? Pedig ez csak a kontakthibás Shift gomb... Na most akkor mi van ilyenkor?
A másik az, hogy te próbálsz itt kúrogatni engem, holott már kértelek, hogy inkább csendben figyelem vergődésed, te meg nyugodtan reklámozd az SZDSZ-t meg az MSZP-t, gondolom, azért vagy itt.
Nem, apám. Én tanultam matematikát is, sőt kapaszkodj meg: statisztikát is. Sőt: matek-analízist is. Ott pedig ilyenekről is meséltek, hogy "átlag". Leesett már vagy menjünk tovább?
először is tanulj meg helyesen írni, pici rigó, az nem "dűled", hanem dülled. Tudod, a helyesírás minősíti az embert.
Másodsorban ki kell ábrándítsalak, mert a düh legkisebb jele sincs orcámon, ahhoz te igen kevés vagy. De miért nem köpködöd inkább Pintért meg a Fideszt, az sokkal jobban állt neked. Majd én itt csendben figyelek, megígérem, legközelebb nem szólok bele a "nagyok" dolgába. Rendben?
te is megérkeztél, bogárka? már hiányoztál, mint a harangöntés.
engem üt meg a guta? Hát engem aztán biztosan nem. Ilyenekkel, mint te, naponta találkozom, én már a fogyatékosoknak kijáró tisztelettel és szeretettel kezelem a hozzátok hasonlóakat.