Keresés

Részletes keresés

Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.18 0 0 73
Aki jön a helyére, az nem fog vérszemet kapni? Ahogy a mondás tartja: a vegetáriánus rögtön megszereti a kolbászt, ha örököl egy kolbászgyárat.

Amúgy azt is érdekesnek találom, hogy ilyenkor rögtön a "lakók kérésére" bevezetik a díjszedést, miközben fel sem mérik előtte, hogy a többség kéri-e vagy sem.
Előzmény: k55122 (71)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.18 0 0 72
"Ugyanolyan őrzött parkolóban fizetek havidíjat a munkahelyemnél, amilyen itt nálunk is van."

XIII. kerület? Hol?

Előzmény: gyedmoroz (69)
k55122 Creative Commons License 2010.06.17 0 0 71
A közterület köztulajdon, amivel választott önkormányzatunk gazdálkodik.

Itt a nagy lehetőség az önkormányzati és polgármesteri jelöltek nyerési lehetőségének javítására.

Akkor jár le a parkolóóra ideje, mikor a parkolási harácsot beszedő képviselőket és polgármestereket leváltjuk.
Előzmény: Garbai Sándor (52)
Geyza Creative Commons License 2010.06.16 0 0 70
Érdekes, én ilyet még nem láttam Bécsben...
Előzmény: Zod (58)
gyedmoroz Creative Commons License 2010.06.16 0 0 69

"És ahová ő megy dolgozni, ott fizet a parkolásért? Vagy ugyanazt adja elő, ami ellen az előbb felháborodva írtál?"

Fizet.  Legalábbis én igen, meg még néhány szomszéd is, akiről tudok. (Ezt tartom természetesnek. Ha nem tudom fizetni, akkor majd jön a BKV)

Ugyanolyan őrzött parkolóban fizetek havidíjat a munkahelyemnél, amilyen itt nálunk is van. Üresen. Pedig lényegesen olcsóbb, mint az automatába dobálni.

Ezért merészeltem örülni, hogy mostantól nem kell görcsölnöm, hogy, hol tudok otthon parkolni, és nem kell "százmétereket" gyalogolni-cipekedni a lakásig.

Előzmény: Garbai Sándor (53)
Zod Creative Commons License 2010.06.16 0 0 68
Ez csak egy mellékes megjegyzés volt Ausztria kontra Magyarország...
Előzmény: Fáradt Vándor (60)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 67
Akkor mától kezdve rohadjanak meg! :-)
Előzmény: Törölt nick (65)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 66
Azt láttad, hogy a Népfürdő utca túlsó végében, a lakóteleppel szemben zöld kerítést építenek a "park" szélére?

Eddig nem zavarta az önkorit, hogy egy merő trágya a hely, parknak nem használható, és hogy egy-két autó parkol a "gyepen". Most, hogy fizetős a parkolás, kivéve ott, rögtön észrevették, hogy kell egy park a népnek...

Milyen édesek. Mióta "pógámeste" a Totya? Nyolc éve? Tizenkét éve? És csak most akar parkot a népnek? Hmmm...
Előzmény: Fáradt Vándor (57)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 64
Aki dolgozik egy adott helyen, az már az én szememben majdnem lakó, elvégre rengeteg időt tölt el ott, és ráadásul a munkája nyomán az önkormányzatnak pénze lesz.

Ha nem is ingyen, de kedvezményes bérlet formájában járna nekik a parkolás. Én pl. ha nem is örömmel, de szívesen fizetnék havi X ezer forintot a napi X ezer helyett, hogy a rendkívül zsúfolt rakparton parkolhassak. Eszem ágában nem lenne bemenni autóval a belváros szűk utcáiba...
Előzmény: Greyhound 2010 (49)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 63
Úgy legyen!
Előzmény: Greyhound 2010 (50)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 62
Valaki demagógnak nevezett nem olyan régen, amikor előjöttem azzal, hogy a parkolódíj lovagja, D. Gábor budakeszi lakos is autóval jár a belvárosi munkahelyére, és nem fizet a parkolásért.
Előzmény: horex (48)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 61
Ilyenkor szólják el magukat: "azért jó a fizetős parkolás, mert így találok parkolóhelyet (és szépen kirakom a rokikártyát)..."

Előzmény: horex (47)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 60
Sőt, a Mol 20-30 Ft-tal olcsóbban adja ott a benzint, mint nálunk. Jaaa, lehet, hogy nem gazemberek irányítják a várost?

A városvezetésnek szerinted mennyi köze van a benzinár alakulásához?
Előzmény: Zod (58)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 59
Hopp, már látom, hogy volt szó róla, de nagyon kibuktam...
Előzmény: Fáradt Vándor (57)
Zod Creative Commons License 2010.06.16 0 0 58
Bécsben nem kell. Csak ki van téve egy 1 Eurós "Danke" doboz és aki beledob, beledob, aki nem, nem. Sőt, a Mol 20-30 Ft-tal olcsóbban adja ott a benzint, mint nálunk. Jaaa, lehet, hogy nem gazemberek irányítják a várost?
Előzmény: Geyza (27)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 57
Az is élhetne nemi életet a nőnemű felmenőjével, aki a Népfürdő utcában fizetőssé tette a Dagály előtti parkolókat....

MEg úgy egyáltalán...
Előzmény: Garbai Sándor (-)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 56
Teljesen igazad van. Ha a lakó BKV-val megy, miért keresne napközben parkolóhelyet? Ha meg autóval, akkor nofene, autóval jár, de zavarja, hogy más is autóval jár? És ahová ő megy, ott fizet a parkolásért?

Az meg külön a kedvencem, ahogy írod is, hogy hobbiparkolgatónak néznek...
Előzmény: horex (46)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 55
Jogos a kérdés. És ez csak egy hely a Hungárián belül, ahol rengetek ipartelep, dzsuva található, nem beszélve a lakók által nem is használt közterekről, utcákról...
Előzmény: borkostolo2 (44)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 54
A helyismerettel nem rendelkezés legjobb jele, amikor valaki a nagykörút és a Hungária körút mentén osztja fel a várost. Mindig kínos vigyor ül ki az arcomra, amikor egy városvezető erről beszél...

Amúgy meg ha ellehetetlenítés, akkor az ott lakók is lehetetlenüljenek már el egy picit. Tessék a belvárost, mint választott lakóhelyet a kellemetlen oldalaival együtt is elfogadni, ne csak a kedvezőket mazsolázzák ki.

Olyan ez, mintha az erdész a rigó hangja mellé egy plázát is szeretne...
Előzmény: LSB (43)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 53
"Nagyon nagy öröm ez azok számára, akik du.kettőig-háromig dolgoznak. Hazaérnek, az egyébként baszom nagy (megszámoltam 250 autó fér el) parkolóban este hétig egy szem hely sincs, sőt még a környező kis utcákban sem (járdán, füves területeken szintén hegyekben állnak az autók), 3-4 utcával arrébb talán akad hely."

Szóval ők is autóval járnak dolgozni? Nem BKV-val? Hogy is van ez? Nekik szabad, másnak nem?

Ha este leparkolna az autójával, és másnap BKV-val menne dolgozni, nem kellene délután kettőkor-háromkor parkolóhelyet vadásznia. Nem?

És ahová ő megy dolgozni, ott fizet a parkolásért? Vagy ugyanazt adja elő, ami ellen az előbb felháborodva írtál?
Előzmény: gyedmoroz (51)
Garbai Sándor Creative Commons License 2010.06.16 0 0 52
1: Ha valaki az én magánterületemre akar gyalog bejönni, akkor attól én nyugodtan kérhetek belépődíjat.

2: Az Alkotmány kimondja a magán- és köztulajdon egyenjogúságát.

3: A közterület köztulajdon, amivel választott önkormányzatunk gazdálkodik.

4: Ha belépődíj szedése mellett dönt, akkor az úgy jogos.

Hajrá járdakoptatási díj, hajrá utcára kilépési díj, hajrá közterületi pad használati díj, hajrá aluljáró használati díj!
Előzmény: Törölt nick (45)
gyedmoroz Creative Commons License 2010.06.16 0 0 51

"Lakó napközben dolgozik, este van helye parkolni..."

Nagyon nagy öröm ez azok számára, akik du.kettőig-háromig dolgoznak. Hazaérnek, az egyébként baszom nagy (megszámoltam 250 autó fér el) parkolóban este hétig egy szem hely sincs, sőt még a környező kis utcákban sem (járdán, füves területeken szintén hegyekben állnak az autók), 3-4 utcával arrébb talán akad hely.

Egyébként a parkolóban nem, hogy hely nincs (még este 6-kor sem), hanem négy öt autó mindig várakozik, hogy lecsaphasson az esetlegesen - véletlenül - felszabaduló egy-egy helyre.

Különös élmény ez akkor ha még cuccolni is kell! Este 7-kor már valóban van hely, mint a siserék, mennek el a környéken dolgozó irodisták meg a vidékről bejárók.

Ja, és mindez Angyalföld-Újpest határán, a topiknyitóban is érintett területen.

Ez volt az utóbbi 7-8 évben.

Hál'istennek tegnapelőtt szép új világ kezdődött, fizetős lett a parkolás, hely mint tenger, a nap bármely szakában.

Részemről kifejezetten örülök a dolognak és marhára nem tudom sajnálni az ott dolgozókat, főleg, hogy a metró kb. 200 méterre van.

Előzmény: horex (46)
Greyhound 2010 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 50
Végülis, Budapest úthálózata simán elbír még úgy 3-4 millió autót.

Legyen ingyen a benzin is, hogy az is autóval járhasson, akinek esetleg korábban eszébe nem jutott volna.
Előzmény: horex (48)
Greyhound 2010 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 49
A Dagálynál tényleg kapitális baromság volt fizetőssé tenni a parkolást. Viszonylag sűrűn járok arra, már akkor sem volt tele a parkoló amikor ingyenes volt, csak nyári hétvégéken, amikor viszont most is ingyenes. Bár lehet, hogyha ott ingyenes lenne, akkor a kutya nem parkolna a környező fizetős utcákban, hanem mindenki a Dagály előtt tolongana. Aki meg esetleg hétköznap délelőtt szeretne úszni egyet, az mehet egy kilométerre levő - fizetős - parkolóba.

A parkolásból befolyt pénzek felett sokkal szigorúbb kontroll kellene, és kizárólag a tömegközlekedés, kerékpárutak és P+R parkolóhálózat fejlesztésére lenne szabad fordítani. Mindenképp hasznos dolog a parkolódíj, ha nem lopják el...

Egyébként én nagyon szívesen fizetnék 1000 forintot is egy óra parkolásért a belvárosban, ha cserébe lenne hely akkor, amikor szükségem van rá (ez nálam évente 2-3 alkalom) - aki bankban/irodában dolgozik a belvárosban, az nyugodtan járhat metróval, ne foglalja 8 órán keresztül a helyet azok elől, akik mondjuk bútor vagy más nagy/nehéz objektum szállítása miatt kényszerülnek autóba ülni.
horex Creative Commons License 2010.06.16 0 0 48

Igy könnyű lesz az 1millió uj munkahelyet létrehozni

Kiváncsi vagyok, fizetnek-e parkolóhely megváltást pl. a HonvédelmiMinisztérium, a Parlament , minisztériumok körül és hasonló helyeken

Elnézegettema Városház u-ban az autókat. Rengeteg NEM KERÜLETI parkolási engedély az ablakban

Le a fizető parkolással!

by horex

Előzmény: borkostolo2 (34)
horex Creative Commons License 2010.06.16 0 0 47

Minden nagyvárosban fizetni kell a parkolásért,

És? Akkor kövessük mi is! Na ez a baromság

Meg amit alattad Gép-ész mond

Szerinte szótakozásbol parkolnak az emberek? Ő is azt mondja, nem találna parkoló helyet

Mifasnak neked parkoló hely, csak nem parkolni akarsz? Elfoglalnád más elöl a helyet?

Aztán mi az hogy a Belvárosban? A XXV.kerben nem akarnak "tiszta levegőt szivni" az emberek?

by horex

Előzmény: Geyza (27)
horex Creative Commons License 2010.06.16 0 0 46

Gyakran a lakók kérik a fizetőövezet kiterjesztését "

Néphulyités, mint az OkosKata olvasói levelei

Lakó napközben dolgozik, este van helye parkolni,ha bkv-vel megy, akkormeg korábban már talált helyet

Egy szemét  pénzszivattyú az egész. Ugy adják elő, ha nem lenne fizetős a parkolás, akkor csak ugy cél nélkül szórakozásbol parkolgatnánk

Ha 6óra parkolásra van szükségem, akkor is parkolok ha fizetni kell, akkor is ha nem

by horex

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.16 0 0 45
1: Ha valaki az én magánterületemen akar parkolni, akkor attól én nyugodtan kérhetek díjat.

2: Az Alkotmány kimondja a magán- és köztulajdon egyenjogúságát.

3: A közterület köztulajdon, amivel választott önkormányzatunk gazdálkodik.

4: Ha parkolási díj szedése mellett dönt, akkor az úgy jogos.

Hajrá parkolóóra!
borkostolo2 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 44
Most jóval a Hungárián kívülről volt szó. Egyébként belül sem feltétlenül. A Kassák utcában például miért is kell?
Előzmény: LSB (43)
LSB Creative Commons License 2010.06.15 0 0 43
Hosszútávon a tág értelemben vett belvároson belüli autózás ellehetetlenítése a cél (nagyon helyesen), NEM az autós közlekedés bármilyen formában történő megkönnyítése. Az talán megkérdőjelezhető, hogy a Váci út külső szakaszán kell-e fizető zóna, de hogy a Hungárián belül mindenhol kell, az biztos.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!