Orosz haditengerészek kirakták a kalózokat egy gumicsónakban jó messze a partoktól. Én azt mondom, nagyon helyes, de a liberálisok háborognak. Ha én ott lettem volna, akkor nem adok gumicsónakot a kalózoknak, csak kivágom a hajórol a tengerbe :)
Itt senkit sem olnek meg! Ures csonakokat es a bazishajojukat sulyesztik csak el, a kalozok mar a fedelzeten vannak regen! Hasonlo akciokat hajt vegre az ukran es az orosz haditengereszet/parti orseg a fekete tengeren a csempeszek es az ottani haramiak ellen!
Mellesleg van par amerikai ceg ami biztonsagi orokkel orzi a kliensei hajoit az indiai ocean ezen fertalyan!
Frissítem egy kicsit a topicot. Ez már kicsit életrevalóbb bánásmód, mondhatnám: így is lehet, ezeknek meg kell mutatni, hogy nem öldöshetnek civileket következmények nélkül.
Halálra ítéltek Jemenben hat szomáliai kalózt 2010-05-18 17:38:00 Egy jemeni bíróság halálra ítélt hat szomáliai kalózt, akik tavaly áprilisban eltérítettek egy jemeni kőolajszállító tartályhajót. A támadásban a legénység egy tagja életét vesztette, egy másik eltűnt, négy pedig megsebesült. Hat másik kalózt tíz évig terjedő szabadságvesztésre ítéltek. Az elítélt tengeri rablóknak 2 millió jemeni riál (9200 dollár) kártérítést kell fizetniük az általuk eltérített hajó, a Quana tulajdonosának, a Masafi Aden nevű cégnek. (MTI)
Szvsz nem szabadna említés nélkül hagyni azt sem, hogy ezek a szomáli kalózok nagy valószínűséggel a saját csecsemőkorukat sem élték volna túl a nyugati élelmiszersegélyek nélkül. Hálából mit kapunk tőlük? Nyiszatolják a nyugati világ gazdaságának egyik ütőerét, az egyik legfontosabb tengeri kereskedelmi útvonalat. :-(
Mivel egy csöppecskét ismerem a területet Arab és Afrikai országok. (Szomália természeti adottságai miatt kivétel + Szahel övezet) de az afrikai országok jelentős része maga lehetne a paradicsom. Akár az élelmiszer termelési lehetőségeket, akár a természeti kincsekkel való ellátottságot nézem csodát lehetne tenni. Kinek az érdeke, hogy ez mégsem így van. A volt gyarmattartók ugyanúgy kizsákmányolják ezeket az országokat. De beszéljünk másról. Kinek az érdeke pl. lehet, hogy neked apróság de mivel nőből vagyok engem dühít, hogy francos nagy pénzért reklám hadjárattal leszoktatjuk az afrikai nőket a szoptatásról, és rájuk sózzuk a N...lé tejporát, ami a helyi kutak fertőzöttségét tekintve az én szememben szándékos gyermekgyilkosság. Most is hasonló és kilátástalan baromság miatt mászkálok. De mindegy. Gazdasági dolgokról nem itt vitatkozom, és baromi nagy téma ide nem fér be.
Néha kicsit szélsőséges vagyok, itt ott letakarítanak. Ez van.
nincs konditerem a TVben csak és kizárólag - khm - oktató jelelgű műsorok mennek, mint pl egyházi jellegűek - ha mennek, mert belülről semmi nem vezérelhtő, csak kívülről a nap 24 órájából 23at a között a négy fal között töltesz el, teljesen egyedül nézheted a falat, mert az ablak az egy lőrés, ahonnan semmit, de semmit nem látni
gyakorlatialg aki oda bekerült, azt élve eltemették részemről inkább lőjenek le gyorsan (ja, ott nem hagynak ám meghalni.. nem ám)
Tündér Mackó! Nem a susnyásba megyek, hanem a nagy homokozóba. Nem fogok háborúzni azt megígérem. De baromi sz.r szeretkezni miközben még a legintimebb alkatrészeidben is a sivatag homokja csikorog. Úgyhogy előre dolgozok, mozgósítva van az egész hárem.
Remélem pár nap és itthon vagyok. Drága gyermekem már baromi nyűgös, és abban a korban van amikor lázad. Ahhoz meg még fiatal, és nyamvadt, hogy mindent az orrára kössek.
Addig sem éhesek és nem is fáznak. Sőt van konditerem és tévé is van. Amikor meg jön a specnáz akkor tutira veheted, hogy lekapcsolják a villanyt. Vajon melyik verzió lehet az ilyesztőbb?
valahogy nem reklámozzák, de ha már USA halálbüntetés évtizedes végrehajtással és ügymenettel... adott esetben sokkal kegyetlenebb, mint helyszínen agyonlőni, sőt....
http://en.wikipedia.org/wiki/ADX_Florence
nem oylan véres, mint egy spanyol inkvizíció, de...
Szerintem ez egy szép kerek üzenet kifelé. Ez nem egy olyan puhapöcsös - "terroristákkal nem tárgyalunk" - mellé duma, amelynek évtizedes perek és 35 év Hawai a halálsoron lesz az eredménye, hanem egy egyértelmű tett mellé jól időzített kijelentés arról, hogy mi is vár azokra akik próbálkozni akarnak orosz érdekeltségű területeken a terrorizmussal.
Lehet valami hülye azt hitte, hogy az azonnal likvidálásért majd elítéli őket a közvélemény ezért aztán csináltak inkább egy hülye mesét. Végül is katonák oszt civilül gondolkozni olykor ez kihívás. Ha meg direkt rakták a túlélőket olyan csónakba, amelyben nem lehet 300 km-t megtenni az is hibátlan, hiszen híre megy hogy mostantól kalóznak lenni nem éppen a könnyű halál megválasztása.
"...Megölték a moszkvai metrórobbantókat Megölték a március végi moszkvai metrórobbantásokat szervező szélsőséges csoport három tagját, köztük az öngyilkos merénylőket kísérő egyik férfit. A hírt Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója jelentette Dmitrij Medvegyev elnöknek.
Bortnyikov elmondta, hogy az illetők kemény fegyveres ellenállást tanúsítottak, ezért "sajnos nem sikerült őket élve elfogni".
Medvegyev közölte, hogy fegyveres ellenállás esetén a terroristákat meg kell semmisíteni..."
Tudod mit tarts gonosznak. Miután kiraktam volna a 10 kalózkát abban lélekvesztőben egy tisztességesen kibiztosított kukorica gránátot utánuk küldtem volna. Utána jöhetett volna az ENSZ összes szervezete. Cápa biztos gatyóban.
Mondták már, hogy gonosz vagyok. Mindenkinek lelke, rajta. Kíváncsi lennék a véleményére, ha pont az ő hozzátartozóját tették volna magukévá az aranyos szomáliai kalózok.
Üdv.
szem telen
Ha le nem meszelnek, még egy-két napig itt garázdálkodom, utána melegebb éghajlaton leszek. Addig is minden jót mindenkinek. Majd innen-onnan próbálok jelentkezni, addig a fiam tartja a frontot.
Szerintem a világ értelmesebbik fele nemhogy elitéli az oroszokat, hanem még tapsol is nekik.
Én is ezt teszem.
A kalózkodás ugyanis -- bár jövedelmező --, de rizikós foglalkozás.
Hajlandó vagyok fogadni, hogy a közeljövőben ha egy ilyen kalózbanda nekimegy egy hajónak, azok meg drásztvújtye köszöntéssel fogadják, előbbiek udvariasan felajánljákj majd nekik a révkalauzi szolgáltatást és vigyázzban biztosítják az utat végig a szomáliai felségvizeken...
Sőt valószínűleg a felségvizekre érkezés előtt a hajók "hirtelen" orosz zászló alatt kezdenek majd hajózni és minden matróznak kötelező lesz óránkánt hangosan elénekelni a szajúz nyerusímíj kezdetű népdalt.........