Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 18
Szóval szted az teljesen normális hogy éveken át felveszi a háziorvos a fejpénzt a nem betegeskedő páciens után és mikor az beteg lesz akkor is figyelmetlen és nem törődöm vele.

Neki is épp úgy jogában áll vkit elutasítani, de ha elvállalta akkor törődjön is vele.
Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 17
A diagnózis rém eccerű: hanyagság és .... Méghozzá csakis és kizárólag a TE hanyagságod.
Kerestél volna előbb másik dokit... Teljesen jogosan kapta az eddigi a pénzt, hiszen te magad ítélted erre érdemesnek... V tartott bki is pisztolyt a fejedhez?
De ha meg nem ítélted rá érdemesnek, mégis nála maradtál, az hazugság, álszentség, stb, de smiképp sem a doki hibája. Teljesen nonszensz őt utólag ...
És az új doki milyen alapon is kéne hogy kapjon meg nem dolgozott pénzt???
V ha 2 hónap után ő sem szimpatikus, akkor megint pénzt tovább????
Á, röhej...
Előzmény: porperos (13)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 15
Szóval az orvosnak "utalt" "fejpénzt" visszamenőleg kapja meg az az orvos, akihez majd ezentúl jársz, bár most még nem is ismeritek egymást?
Azt a pénzt már elhasználtad, függetlenül attól, hogy voltál-e nála, vagy sem.
Az új orvos pedig attól a naptól kapja majd a "fejpénzt", ahogy hozzá bejelentkezel.
Előzmény: porperos (12)
tmbg Creative Commons License 2010.05.09 0 0 14
Tényleg pszichiátriai eset vagy, ha ez az időutazás lehetséges lenne akkor most milliók kérnék vissza a Zsiguliuk árát és tennék az új Suzukiba.
Előzmény: porperos (13)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 13
Persze. Ez orvosi diagnózis?
Leírtam miért nem váltottam. Mert nem volt panaszom ezért volt lehetőségem elkerülni a személyét, másrészt meg kényelmesebb helyi orvoshoz járni, mint utazgatni és vártam hátha nyugdíjba megy . Elég idősnek látszik évek óta beszélik, hogy most már biztos ez az utolsó éve.
Előzmény: tmbg (11)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 12
Nem is a saját pénzemet keresem, hanem a leadott kártyám után automatikusan kiutalt fejpénzt.
Azt se magamnak hanem annak aki ezután ellát tekintve hogy öregszem és most már biztos gyakrabban kell dokihoz menni, akinek dolga lesz velem, nem csak úgy kapja utánam.
Az eddig pedig sztem igen.
Előzmény: Törölt nick (10)
tmbg Creative Commons License 2010.05.09 0 0 11
20 évig elégedett voltál a mostanival, egyértelmű, hiszen azért nem váltottál. Ha utólag vitatod a döntésedet akkor beutalnak a pszichiátriára. :-)
Előzmény: porperos (9)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 10
A járulék, amit fizetsz (egészségbiztosítási járulék, vagy eü. szolgáltatási díj, attól függően, milyen jogviszonyban vagy) a rendszer fenntartására megy el az egészségbiztosítási alapba, és nem az épp aktuális háziorvosodhoz. Az OEP szolgáltatást vásárol neked, ez lehet pl az, hogy ott a rendelő a településen, benne orvossal, vagy akár szirénázó mentő, ha arra van szükség, vagy gyógyszer árához nyújtott támogatás.
Ne keresd a "pénzed", mert olyan itt nincs. Nehéz ezt átlátni, de itt nem arról van szó, hogy kis zacsikban őrzik a befizetők pénzét, és személyre szólóan mindig abból vesznek ki.
És még az is lehet, hogy mínuszban vagy, hiába nem vettél igénybe szolgáltatást, hiába fizettél rendesen.

Szóval teljesen értelmetlen és értelmezhetetlen ez a visszakérés.
Előzmény: porperos (9)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 9
Nem is magamnak kérem vissza, hanem annak szeretném juttatni, aki ezután esetleg elvállal.
És mivel ez 1 kis község hát nincs választék.
Ha orvost váltok utazásra kényszerülök, ami idő és pénz.
De most úgy érzem talán érdemes lenne, csak méltánytalannak érzem az új dokival szemben. Mivel zsebből nem nagyon tudnám támogatni , a gyógyszerek is nagy érvágás.
Előzmény: Törölt nick (7)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 8
Mellesleg ha az igaz hogy csak akkor jár kártyapénz ha megvizsgál időnként akkor erről szólhatott volna, amikor az utcán találkoztunk vagy legalább megkérdezhette volna hogy vagyok, és akkor elkönyvelhette vizitnek.:))

És lehet hogy meg is tette.
Ahogyan a védőnő is.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 7
Először is:az a pénz nem a "tied", hanem közös. Másrészt, amit te befizetsz (biztosított vállalkozó vagy, vagy pedig kiegészítő tevékenységet végző, vagy pedig foglalkoztatott?), azt nem "kapja meg". Ami mégis utal az OEP, azt a rendelkezésre állásért és a körzet fenntartásáért kapja, illetve ha ténylegesen odamész és valamilyen ellátásban részesült, akkor azt.
Átmész más orvoshoz (mehettél volna előbb is), onnantól ő kapja ugyanezt.
Előzmény: porperos (5)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 6
Ezek egyike sincs: vékony vagyok a vérnyomás 120-30 között van cukor 7, nem éhgyomorra. Tüdőszűrésen pár éve voltam.
Előzmény: tmbg (3)
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 5
Nyilván azért nem mentem orvoshoz mert nem olyan doki volt akihez szívesen jár az ember. De az utóbbi években már jártam néhányszor és az se volt annyira gyógyító hatású mert zavaróan semmibe vevő, nem törődöm volt.
Ahogyan most is.
Szal kapott -e utánam pénzt szinte munka nélkül vagy sem?
És nem kérhetnék e át belőle annak, aki esetleg figyelmesebben kezelne.
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 4
És miért nem mentél el orvoshoz 20 évig évente legalább egyszer?
Ha nem mentél, akkor igazából nem is érdekelt az egészséged, tehát akár te is lehetsz az oka annak, hogy most betegebb vagy. Mit tehet erről az orvos?
Előzmény: porperos (-)
tmbg Creative Commons License 2010.05.09 0 0 3
Azt sem tudom biztosan, hogy így van-e, de rémlik. Egyszerű évenkénti vérnyomás, testsúly, vércukor mérés sokat jelent, ezek a megelőzhető vagy korán felismerhető népbetegségek okai, kérdés, hogy a háziorvosokat kell erre ösztönözni vagy inkább a TB fizetőket, pl. szűrővizsgálatok elmulasztása esetén jogos járuléknöveléssel.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.09 0 0 2
És ez mennyire köztudott, hogy megszűnik a kártyapénz, ha nem jelenik meg a beteg évekig? Másrészt mi nevezhető kezelésnek?
Ha éveken át csak gyógyszerfelírást jelent mindenféle vizsgálat, akár csak elbeszélgetés nélkül az már csökkenti vagy növeli a komolyabb betegség kialakulásának esélyét?
Előzmény: tmbg (1)
tmbg Creative Commons License 2010.05.09 0 0 1
Elvileg a kártyapénz megszűnik egy idő után, ha (a saját érdekedben is) nem találkozol vele valameddig. Egyrészt ezt lehetne ellenőrizni, hogy volt-e fiktív bejegyzés ilyenről, másrészt felvetődik, hogy rendszeres orvoslátogatással megelőzhető vagy csökkenthető lenne-e a mai kezelésed költsége, akkor pereljen téged a TB.
sneci Creative Commons License 2010.05.09 0 0 0
Szerintem 0 forintot utalhatsz át.
porperos Creative Commons License 2010.05.09 0 0 topiknyitó
Van erről valami jogszabály? Lehetne perelni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!