A zsarolás nem terelés? Azaz kényszerítés hogy betakarodj a korlátaid közé, aminek helyét majd én mutatom meg nektek? A karám én vagyok köréd. A zsarolás valós információkon alapuló szóformájú (ez esetben szózat - beszéd) karikásostor. ;-))
Mindent tudok rólatok.
"sosem fogom bántani a baloldalt" ...............................
A gondom ott van, hogy ez a ....... (nem mondom ki, mert nem szabad káromkodni) valaki, ott folytatja, ahol abbagyta. Rástartolt a totális bukfenrenc után egy ujjabb vezérségre. Gyanítom megijedt attól, hogy mindenki, mindenkiről túl sokat tud, és ha egyszer elindul a nagy őszinteség..... Fél a Szili féléktől. Össze kell zárni, de én vagyok a karám. Gyűljetek körém.
"Nem érte el a célját a beszéd. Ali és a babák több mint negyvenen vannak. Tolvaj a szavazók többsége. De én egész éjjel dolgoztam, mint 40 éve mindig.Értekezzetek orgazdák. Ráértek.És savazzatok patkányok."
Szerintem rettenet félreértettél. Abszolút elvonatkoztatva most a politikátol és bármiféle ilyen érdekektől, értékrendtől, nemes egyszerűséggel retoritikailag értékeltem azt a beszédet. Fingom sincs milyen felszólalások történhettek előtte. Azok se lehettek ám semmik. Jött a vezér a végén oszt iszonyat a karámba terelte 30 perc alatt az ostoba érdekfüggő birkákat. Az a beszéd szinte hitleri erejű volt, csak fordítva más, mert valóságszembesítés-megfélemlítésre és nem valakik elleni haragra (orbán elhangzott) vagy lelkesítésre játszott a kissebb nyálas nyájhoz. Ez már történelem. És minősíti az MSZP farkasnyáját. Éppen most jön a totális egymásfelfalása. Bár előbb jött volna. 87-ben az utcáról mondjuk. A sok lúd disznót győz.
"A liberális értelmiség kegyeit kereső, alulról, munkás és kommunista közegből felkapaszkodó KISZ-funkcionárius újgazdag, a privatizáció emlőin felnövekedett ember szellemi mélyrepülése, a politikai sznobizmus klasszikus megnyilatkozása."
És ez a szöveg szellemi szárnyalásnak lett szánva? Mert se füle, se farka. Például nem derül ki belőle, hogy mit vár el a szerző a "KISZ-funkcionárius újgazdagtól", amihez képest a gyurcsányi röpirat szellemi mélyrepülés lenne...
Az egész kritikának nincs más tartalma, minthogy a neoliberlizmus be akar szivárogni a magyar baloldal szívébe megmételyezni azt, és ezt nem szabad engedni. Meg hogy Gyurcsány megsértette a vöröskatonákat, akik legyőzték a nácikat, mert pontatlanul használja a fogalmakat...
Ahhoz képest, hogy "a nyugatos európai polgárosodás pártján állt", szépen lezüllesztette az országot - korrupció és közbeszerzések tekintetében - a Balkánra. Sőt, annál is lejjebb, mivel Szlovéniában vagy Horvátországban a Hagyó-féle figurákat igen gyorsan hókon vágják már az első nokiás doboz után.
"megválasztottak a tanárképző kar KISZ-bizottsága titkárának. Akkor kezdődött el igazából ez a karrier, mert ilyenkor kell eldöntened, merre indulj, mit csinálj és mit nem. És akkor, valamivel később azt mondták nekem, hogy ezt lehet főállásban is csinálni.
- Mi tetszett magának ebben a „foglalkozásban"?
- Az, hogy kaptam havonta 3700 forintot,
és ettől nagyon boldog voltam, huszonkét évesen többet kerestem, mint az édesanyám otthon. És közben bent voltam egész nap a karon, bejártam a kollégiumba, ugyanúgy éltem, mint korábban főiskolásként, hisz amikor az ember nagyon KISZ-ezik, vagy ha bent van egy ilyen egyetemi mozgalomban, amikor nagyon sűrű az élet, úgysem jár órákra"
"Ahány mondat annyi szamárság, elméleti képtelenség és politikai zagyvaság. A liberális értelmiség kegyeit kereső, alulról, munkás és kommunista közegből felkapaszkodó KISZ-funkcionárius újgazdag, a privatizáció emlőin felnövekedett ember szellemi mélyrepülése, a politikai sznobizmus klasszikus megnyilatkozása."
Jaaa, hogy te az a fajta vitázó vagy, aki a vitapartnered mondandóját is inkább elmondja helyette, mert úgy csak könnyebb megcáfolni, ugye? :)))
Nekem ezzel szemben van egy olyan kényszerképzetem, hogy az értelmiségi, különösen a véleményadó értelmiségi nem a világnézetével versenyez, hanem a munkájával. A produktumával, amit letesz a köz asztalára.
Mondom, mint a focista. Kovács XIII. János labdarúgó tevékenységét sem az alapján ítéljük meg, hogy nemzeti konzervatív, hisz istenben és a fideszre szavazott, hanem hogy melyik csapatban játszik. Ha a megyei bajnokságban, akkor biza elmodnhatjuk, hogy egy, a BL-ben rendszeresen előforduló csapatban játszó játékoshoz képest ő pár klasszissal lejjebb van.
Na, ez a különbség úgy nagyvonalakban egy Hegedűs Zsuzsa (nem Ferge, eltévedtél, csak szólok) és egy fricctamás vagy nemezis2 között, ha mint véleményadó értelmiségieket nézzük őket. Nincs ezzel amúgy semmi baj, mert a blasz-kettőben is játszania kell valakinek, csak ugye nem árt, ha értékén tudjuk kezelni a spílereinket. :)
Annak a kényszerképzetnek a fogságában vagy, hogy a balliberális értelmiség világnézete a bajnokok ligája, ami pedig azon kívül van az csupán lenézendő provinciális bénázás. Ez pedig nem mérce, holott FZS és FT megítélésére ezt akarod alkalmazni, és alkalmazod is. Így aztán fricctamásozol :S ... ez is az intellektuális mélyrepülés egy formája...
(Erre a szintre kerültél???) Persze, igazad van, nem túl elegáns dolog a káröröm, egy egészen picit röstellem is magam érte, de majd kitalálok valamit a kognitív disszonanciám oldására. Monnyuk azt, hogy én próbáltam mindezt neked normális, mondhatni baráti-társalgási hangnemben elmondani, figyelmeztetni arra, hogy ígyjárhatsz, de te nem hallgattál rám.
Szakadok, de nézd el nekem, hogy egyúttal megfelé is, a röhögéstől. Elhiszed, hogy kibaszottul viccesnek tartom ezt a fordulatot? A Friccek alkonya, avagy a turulpörkölt tragédiája. :))))
"a fricctamásokhoz képest ő legalább öt klasszissal jobb."
Azért az eléggé közös bennük hogy mondadókáját mindkettő a saját Világnézetébe ágyazva tálalja, és így természetesen aktuálpolitikai viták tárgyává válik álláspontjuk. Az ilyen fricctamásozós, ötklasszisos minősítgetések is erre vezethetőek vissza.
Én a helyedben nem tagadnám, hanem örülnék annak, hogy Hegedűs Zsuzsa a te pártodat preferálja, ugyanis Hegedűs Zsuzsával lehet bátran nem egyetérteni, de egyúttal azt is látni kéne, hogy a fricctamásokhoz képest ő legalább öt klasszissal jobb. Focis hasonlattal: ti a megyei bajnokságban versenyeztek, ő a Bajnokok Ligájában.
Tehát nem Hegedűs Zsuzsa a ciki a fidesznek és a magyar véleményformáló értelmiségnek, hanem ti. :)
Angyal bogaram, te vagy az, aki fletó nagyívűjében tapicskol bokáig, én találok magamnak annál sokkal izgalmasabb olvasmányokat is. De te és Pelczné annyira rácuppantatok erre a Nagy Emberre, hogy mindent és annak az ellenkezőjét is csak Gyurcsányhoz képest tudtok látni.
De megértem, ez olyan, mint Konrad Lorenz kutyái, tudod, akik a kerítés két oldaláról lelkesen csaholták egymást, de amint szembetalálkoztak kerítés nélkül már el is bizonytalanodtak és rohantak vissza a jól bevált kerítéshez.
Most fog apránként kiderülni, hogy lófaszt a gyurcsányi rettenetes elnyomatás miatt nem voltak itten sokan képesek érdemit alkotni, hanem biza ők a tökéletes tehetségtelenésgük miatt nem, és Gyurcsány csak a kerítés, akire rá lehetett fogni. Most, hogy már nincs kerítés, hogy bátran lehetne a nemzeti progresszó aktív élharcosa minden "nemzeti érzelmű", most, amikor végre megmutathatnák, most e helyett mi van?
Irtózatosan beszarva rohannak vissza a kerítésükhöz, gyurcsányozni kicsit. :))))