Néhány ezer(?)dolgozónak ma duplán utalták át a fizetését,cserébe technikai(?)okokból az áprilisi étkezési utalványt 17-én adják ki.Még jó,hogy Horváth Csaba rendet tett a cégnél!
Megbocsáss, de egyáltalán nem minden BKV-s felsővezető bűnöző. Vagy arra gondolsz, hogy bűnösök közt cinkos aki néma? Ez esetben egy frappáns kollektív büntetés lenne.
A kérdés csak az, hogy melyik cég kapná meg a zsírozott közbeszerzési megrendeléseket? Az épületátalakításra és az új székház felépítésére egyszerre.
Akkor az történhetett, amit én is vázoltam. Tranzakció visszautasításról jelzés, de az megtörtént. Újabb tranzakció. Az már rendben választ kapott. 2x ment a zsozso. Mellesleg én már jártam imádkozó falnál (ATM) is így. Első sikertelen, na mégegyszer. Kiimádkoztam a masinából a pénzt. A következő havi egyenlegen vettem észre, hogy kétszer vették le, de aztán a bank felfedezte és volt egy ugyanolyan plussz. Törölni nyilván nem tudják e szellemes pénzmozgás minden nyomát.
Érdekes lenne tudni, hogy az érintettek melyik banknál vannak.
Én a CIB-nél. Ha minden érintett, de csak ők, akkor nyílván ennél a banknál van valami technikai probléma. Többször lekérdeztem ma az egyenleget és döcögősen ment. Reggel még azt is mondta gépRozi, hogy rendszer karbantartás miatt egyes szolgáltatások nem érhetők el. Lehet, hogy ebből adódik a jelenség.
A banktól kapott SMS szerint a BKV-tól átutalt munkabér összege megfeleő volt. Nevezzük ezt "b"-nek. A számlámon a rajt lévő összeget meg "a"-nak. Átutalás után a helyes összeg "ab" lenne. De azt irták az SMS-ben, hogy "a+(2xb)". Tehát a bank szorozta fel kettővel az átutalt összeget. Ha azoknál is így történt akik nem a CIB-nél vannak, akkor a BKV-nál volt valami, amire én már nem tudok magyarázatot.
"összeesküvés-elméleteket hordtok majd itt össze egy technikai probléma nyomán..."
Megbocsáss, de milyen probléma? Kétszer nyomta meg a gombot a bérelszámolás adatbázisán alapuló külön átutalási banki rendszeren a cicamica? Vagy viszajelzett a banki rendszer, hogy a tranzakciók nem sikerültek és elküldte mégegyszer a teljes batchet (köteget?). Ilyen legutóbb velem is előfordult. Kiírta hogy tarnzakció sikertelen. 2x is. 3x-orra átment. Utána megnéztem az egyenleget. Átment mind a három. Utána pasnaszkodtam. A bank meg visszaszólt, hogy sajnos a szolgáltatótól nem tudják visszautaltatni a pénzt, viszon azt el fogják számolni a következő számláimban. Gratula, gratula!! Nem akartam felhívni vissza a csajszit, hogy vazze és ha emiatt esetleg kifutok a havi pénzemből és már enni sem lesz mit? Kérjek kölcsön a banktól?
Párszáz... Lehet, hogy közel 1 milliárd. Ha megnézed a BKV honlapján a 2008-as (ez most a legfrissebb) Éves jelentést, az eredménykimutatásban az éves bérköltség járulékok nélkül 37,5 milliárd. Ebből lejönnek a levonások, marad havi nettó 1,8-2 milliárd. Ha ennek a fele ment ki duplán, már az is 1 milliárd lehet...
Annyiban igen, hogy egy olyan rendszert kell kidolgoznia, hogy ilyen véletlenül se fordulhasson elő! A másik, ha jól tudom, minden normális nagy cégnél az ilyen bér jellegű csoportos utaláshoz kell felső jóváhagyás is.
Nagyjából tudom, mi történt - csak annyit: a 2x utalásnak és az utalvány késésnek semmi köze egymáshoz. Érdeklődéssel várom, milyen összeesküvés-elméleteket hordtok majd itt össze egy technikai probléma nyomán...
A hallgatás ára. Mert a pénz beszél, a kutya meg ugat. Nem ártok a cégnek, sem semelyik fönökömnek és vezérnek. Hallgatok, kifizettek. (???????????????)