Nem lesz egyszerű dolga az új kormánynak, ha újra akarja tárgyalni az IMF-fel és az EU-val kötött hitelszerződésünket. A valutaalappal könnyű lesz dűlőre jutni, ahogyan a piac is tolerálna értelmes lépéseket, de Brüsszel több okból is kemény dió lesz. Az EU alighanem a görög ügy miatt is keményebb lesz, de igazából jogi lehetősége sincs megengedni, hogy ne a mostani kormány által vállalt időre, 2011-re ne hozzuk három százalék alá a GDP-arányos költségvetési hiányunkat. Az lehet a végzetünk, hogy korábban már kétszer nem tartottuk be a konvergenciaprogramunkat.
Igazán hálás vagyok, hogy aggódsz értem, de hasznosabb dolgokra is fordíthatnád az energiádat...
Mit is tartasz egészen konkrétan ...minek is? Még ez sem derül ki a beírásodból...
De - azért persze nincs harag.
Üdvözöld bátran a "felkelő napot", ahogy az mifelénk itt a mélybalkánon évszázados szokás, és (egy jó tanács, cserébe az aggódásodért) addig helyezkedj, amíg még van hely! Velem ne törődj, az egészségemmel elboldogulok magam is...
Nem vagyok orvos, nem tudom, hogy a betegségedet pontosan hogyan hívják. De annyira sokat mondogatod a magadét, hogy lassan elfelejted, hogy mikor találtad ki, és a végén még magad is elhiszed, amit mondasz...
Őszinte aggodalommal figyelmeztetlek: vigyázz, ez az út komolyan veszélyes, beszűkült tudatot és a környezeteddel szembeni lehetetlen viselkedést eredményezhet.
Lazíts egy kicsit és ne akard másoknak megmagyarázni azt, amit magad se hiszel...
Ne válaszolj erre, csak gondolkozz el... Hidd el, hogy nem bántani akarlak, csak nagyon látszik, hogy segítségre van szükséged.
"tudod nem Orbán, hanem az előző kormány tetteinek a következményét fogjuk nyögni igaz már Orbánnal az élen."
Ez az, ami ebben az echte alsóbalkáni alsómagyar tudatos társadalomban semmit sem számít! 1998 - ban Mihályunk is nemzeti hős lett abból, amit a Bokros csomag teremtett neki! Két év alatt sikerült is felélnie. Mindenért az a hunyó, aki éppen a trónon ül! Most lejátszódik fordított előjellel. A mai helzet kialakulásában az MSzP töketlenkedései mellett orbánmihály keze is kőkeményen benne van, az itthon destruktív, külföldön a hazáját bemószeroló gazdaságromboló stratégiájával. Hát most majd eheti, amit részben maga főzött! "Minél rosszabb, annál jobb!"
Márpedig, ha villámgyorsan nem csökkennek jelentősen az adók, nem nő jelentősen a foglalkoztatás, nem csökkennek a közműterhek, akkor mi majd foglalgatunk hidakat, bontogatunk kordonokat, ostromolgatunk székházakat, gyújtogatunk autókat és gondoskodunk a vezetőinknek páncélozott BMW-ről, hogy felvehesse a nyúlcipőt, mielőtt Pintér ránk úszítja a talpasait! Mint mondottam volt: remek mulatság lesz! Hiszen rombolni sokkal könnyebb, mint építeni! Ezt Orbántól tanultuk!
Ugyanaz, ami a 2002 - es hídfoglalókat késztatte! Követeljük az ujraszámlálást! Vagy akármit! Felháborító Orbán kötcsei beszéde! Monnyon le! Azonnal! Mindegy, csak ártson!
kezdjük elölről: 1. mi késztet a hídfoglalásra majd? 2. kit fogsz hibáztatni?
mert ugye az, hogy egyenlőre lövésed sem lehet arról, hogy miért fogsz, de azt már tudod, hogy márpedig fogsz, és azt is, hogy Orbán lesz a hibás:-))))
Egyre inkább Morvai Krisztina szellemi magasságába emelkedsz.Orbánról sok jót képtelen vagyok feltétlezni, de azt gondolom, még ő sem hiszi, hogy Európával SZEMBEN lenne történelmi küldetése.
Hát én úgy látom Miferink zsenialitását nem sokan látják át, így hát segítek:
Ő tudta egyedül, hogy a válság által elsőként érintett országok kapnak sokkal könnyebben segítséget. Így mit tett? Ügyesen bevezette országunkat az elsőként IMF-hitelért kuncsorgók táborába és még sikeresen le is tudta hivatni hű emberével, Bajnai elvtárssal az összegek legnagyobb hányadát.
Most, hogy a görögök csak ilyen későn kerültek sz..arrrba lehet, hogy ott is maradnak.
Hitelek visszafizetése? Majd a Zorbán papa bányáját odaadják az IMF-nek, ha nem tud az új kormány fizetni. Ha meg viszik a Szentkoronát is legalább nem lesz megint korona-úsztatás by Viktor.
Nemhiába no, csak nem lehet Ferit egyszerűen leírni. Zseniális eccerűen...
Mi meg addig majd foglalgatunk egy kis hidat, ha reformokat merészelne bevezetni: szervezünk egy kis népszavazást, bontogatunk egy kis kordont...lehet, hogy még autókat is gyújtogatunk, székházakat is foglalgatunk - stb. Remek mulatság lesz.
dehogy.
nektek 4 évig csipu van, aztán majd a szavazófülkében teszitek az ikszet, ahova teszitek.
8 évig ezt mondtátok. csak nem csináltok segget a szátokból...
khm...olvtárs... 2006-ban nem rémlik, hogy sz@rban lettünk a választás után rögtön
fura mód úgy vette át az MSZP kormány saját magától a hatalmat, hogy rögvest tálalta: elkurtuk! És azonnal jöttek a megszorítások, adóötletroham egyéb nyalánkság.
aztán igen, a válság...letolt gatyával talált.:-((
én most nem Orbán és Gyurcsány tehetségét firtattam a hangulatkeltéshez.
Hanem a nép " bölcsességét" , hogy vajon képes lenne-e azzal kimenni az utcára óbégatni, aki mindezt okozta....
tudod nem Orbán, hanem az előző kormány tetteinek a következményét fogjuk nyögni igaz már Orbánnal az élen.
Most már csak az a kérdés, hogyha nehéz napok jönnek és úgy érzed hidat kell foglalnod, akkor ki ellen tennéd? az előző kormány ellen, vagy a következő ellen, akik jóelőre szóltak minden intézkedésnél, hitelfelvételnél stb, hogy baj lesz!
amúgy bírom. a balosok egy része arról áradozik, hogy egyáltalán nincs semmiféle tönk széle, minden nagyon jó, minden nagyon szép és az MSZP tökéletesen teljesített.
aztán ugyanők fújják, hogy hehe, megszívjátok! Jön a megszorítás, IMF törlesztés ( egyáltalán mire kellett ha olyan jól ment minden?), hiánycél egyéb.....
"de azért remélem nem Gyurcsánnyal az élen fogjátok csinálni:O))"
Aki ismeri Orbánt és hajlandó kicsit tanulni tőle, az tudni fogja: mikor és hogyan kell úgy irányítani az eseményeket, hogy mindeközben a háttérben maradjon!
És közben még lehet felháborodottan cuppogni is...miután elporzott a páncélozott BMW-vel...
Ez amit írsz, aláírható, de a dinom-dánomot finanszirozók felelőtlensége, nyereséghajhászása se mellékes. Engem tökön rúgnak, ha olyan kölcsönöket veszek fel, amikről a kölcsönfelvétel időpontjában is tuttira meg lehet mondani, hogy nem fogom tudni majd visszafizetni. A baj szerintem, hogy nem nézték meg, hogy kiknek adnak kölcsönt, mert most görögöknek kölcsöntadó államok bankjaiban, biztosítóiban, nyugdíjalapjaiban halmozodott fel a görög államkötvények jórésze és akkor még egy szót sem szóltam az ugyan általam nem teljesen értett valamelyik amerikai bank rendszeres segítségéről a görög államháztartási mérleg kozmetikázásánál. Valahol a bankokat kellene jól tökön rúgni, hogy ne játszadozzanak milliók megélhetésével, mert végeredményben a gazdag európai országban élő Gipsz Jakab normalverbraucher fogja megfizetni ennek a kölcsönnek az árát, mint ahogy a múlt évi bankoknak nyújtott segítség cehét is adófizetők fogják állni.