Az elkúrt nyolc évért, kétségtelenül a Gyurcsány-Kóka tandem viszi a prímet, de az ő helyezésük alatti sorrend felállításához szabad a gazda. Indokolni is lehet.
"Állítólag egy alkalommal pénzt kért egy köztudottan fösvény embertől, aki nagyon sokáig késlekedett a dologgal. Diogenész türelme végül elfogyott, és így szólt az emberhez: - Kenyérre kell, nem temetésre."
Bár állítólag mexívatták néha őtet is beszólásilag.
"Egyetlen ember tekintélyét tisztelte, igaz, komoly fenntartásokkal, és csupán rövid ideig: Platónét. Diogenész meglett korában is eljárt iskolájába, mert akkoriban ő képviselte a tudást, de ha Platón - véleménye szerint - ostobaságokat beszélt, harapósan elrohant, ugyanis nem értett egyet Platon aszkézisével és ideáival sem. Mégis becsülte. Ennek jeléül többször megtréfálta, nevetségessé viszont sosem tette. Platon idősebb korában, egy nagyvonalú általánosítással, úgy jellemezte az embert, hogy az egy "kétlábú tollatlan állat"; mire Diogenész Platón következő előadására magával vitt egy megkopasztott csirkét. A tollától megfosztott jószágot magasra tartotta, majd közölte a szintén bölcs és megdöbbent hallgatósággal, hogy: - Íme, Platón embere! Platon rövid töprengés után fenntartva a definícióját, hozzátette: - ...és széles körmei vannak."
off Koszi...:) Milyen jo filmcim lehetne: a toblerone affeer...;DDD
Tegnap beleneztem a neten ebbe az atv ujsagiroklub cimu izeebe, es ott a bolgargyuri nevu kepzodmeny arrol beszelt, hogy a maszopnak a tovabbiakban a sved szocialdemokraciat kellene kovetnie a mostani kapitalista akarmi helyett, es hogy ez milyen jo uzenet lehetne a valasztok felee, ha 4ev mulva visszaternek......bolgargyuri biztosan nem hallott a toblerone bulirol...;DDDDDDDD
Ez a Diogenész azért lássuk be, extrém menő arc volt. Nem tudom mit szívott, de valami nagyon ütőset. Valószínűleg totál kész volt tőle mindenki anno. Ő lehetett a punk ősatyja.
Minek az? Fölösleges. Hiszen már Diogenész Laertiosz is megírta Szinópéi Diogenészről, hogy egy tenyeréből ivó gyermeket látva, eldobta a csészéjét. :)
Ingvar Carlsson kormányzása idején(is) Mona Shalin (akkor 1995 miniszterelnök helyettes) volt a nagy ász, hogy I.C. nyomába lépjen, mig nem az ujságirók ki nem szasszerolták, M.S. a parlamenti szolgálati kreditkártyájával fizetett 1 db toblenoreért. az ujságok tele voltak az esettel, hogy Mona beismerve hibáját, évekre time out-ot-on volt. (tobleroneafferen)
Meeg nem dontottem...monika allitolag fityiszes (aszongyak, az apja is torpe volt), gyozike viszont vadul a vorosert (ez biztos, 1x beleneztem, mer kivancsi voltam, hogy mit nez nemzetunk minden 4. tagja a polyastol az aggastyanig...)......szal nagy a dilemma!:DDDDDDDDDDDDDD
Jut eszembe erről, Geszti is a legkártékonyabbak között van, ő csinálta ugye a szadesz kampányait, s ha jól emlékszem a 2004-es decemberi népszavazás negatív kampányához is volt köze.
Természetesen nem vagyok vak, nem szoktam bekötött szemmel szavazni, stb.
Csakhogy felnőtt emberek azt hiszik, hogy akik eddig kormányoztak, mind egytől egyig honkupec, prehumán patkányok, a most következőek meg leszállnak közénk a felhők közül, ahol eddig hárfázgattak, verseket szavaltak és sebesült hajléktalanok bűzös sebeit kötözgették be, azok számomra: