http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=28651
Titokzatos lábnyom a tényői családirtás helyszínén.
Lehet én vagyok a figyelmetlen, de az indexen erről valamiért nem találtam cikket. Miért? Illetve hozzá kapcsolodó topikot sem találtam... (ha lenne, ezt kéretik törölni)
Kíváncsian várom azon olvtársak véleményét, akik szerint tényleg a családfő volt a gyilkos...
Mégsem zárult le a március közepén történt tényői gyilkosság aktája, mert a család fellebbezett az ügyben – közölte a Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. A család azt kéri, hogy ne büntethetőséget kizáró ok (azaz az elkövető halála), hanem a férfi kóros elmeállapota miatt zárják le a nyomozást – mondta Kocsis Tünde alezredes, jelezve, hogy a beadványt továbbították a kérdésben illetékes megyei főügyészséghez. (Kisalföld, aug. 10.)
Tényői gyilkosság – Megszüntették az eljárást "Büntethetőséget kizáró ok (az elkövető halála) miatt megszüntette az eljárást a tényői gyilkosság ügyében a rendőrség – erősítette meg kedden Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság sajtóügyeletese. Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: a dokumentumra még a nap folyamán rákerül a megyei bűnügyi osztályvezető aláírása. Tényőn, egy erdőhöz közeli, még épülő családi házban március 15-én este talált rá az egyik rokon a szülők, valamint két kislányuk holttestére. A rendőrség másnapi bejelentése szerint a férj előbb végzett a kicsikkel és a feleségével, majd öngyilkos lett. Szabadfi Árpád megyei főkapitány már akkor azt közölte: lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt, megszüntetik az eljárást. A rendőrség április végén jelentette be, hogy megérkeztek a szakértői jelentések, amelyek igazolták másfél hónappal korábbi feltevéseiket."
"Egy baltán nő kezének nyomát szerintem hiába keresnek, nemigen fog nő ilyet általában."
Vidéken, családi házban? Pláne félkész családi háznál? Dehogynem. Ha máskor nem is, hát a "drágám, hozd már ide a baltát!" szituációkban. Most azon gondolkozom, hogy van-e olyan szerszáma a férjemnek itt a háznál, amin ne lenne rajta az én ujjlenyomatom...szerintem nincs. Vagy ha az enyém nem is, hát rajta van a szomszédé, az apósomé, a sógoromé, a tesómé...egy vidéki családi házban szerintem olyan, hogy egy baltán kizárólag egy ember ujjlenyomata legyen, az ki van csukva.
"Érték nem tünt el, szerintem nem más tette."
Bosszú? Leszámolás? (adósság, megcsalás, féltékenység, mittudomén....beteges gyűlöletbe is bele lehet zakkanni...)
Na mindegy. Lehet, hogy a pasi tette, az is benne van a pakliban. Azt én elfogadom, hogy van olyan, hogy valaki bekattan és kiírtja az imádott családját. De itt valami nem stimmel. Más lenne különben a helyzet, ha azt látták volna az emberek, hogy a rendőrök egy hétig helyszínelnek, és végigbogarásszák a kertet, és a lakás minden négyzetcentiméterét. (valamelyik csatorna odacibált egy valamikori "sztárnyomozót" a helyszínre, aki különben kiállt a rendőrség mellett, viszont tett egy olyan megjegyzést, hogy XY ügyben anno 7 napig helyszíneltek, és nagyon jó nyomokat tudtak rögzíteni) Az az érzésem, hogy a jelek arra utaltak, hogy az apa volt a gyilkos, és nem is nagyon kerestek más nyomokat. Egy nap alatt letudták az egészet.
A hivatalos sztori meg nagyon sántít. Sajnos volt a családunkban valaki, aki egyfolytában azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, meg is vágta a csuklóját, de persze nem sikerült neki. Erre azt mondta a pszichiáter (akit ő felhatalmazott arra, hogy beszéljen róla), hogy ha _tényleg_ meg akarta volna ölni magát, akkor nem így vág. Akkor úgy vág, hogy tényleg veszélyes legyen. Na most ha ez az apa _tényleg_ bekattant, és _tényleg_ menni akart a halálba, akkor már elsőre is olyan sebeket ejt magán, amik veszélyesek, nem pedig felületiek...és ha a családját is vinni akarja, akkor meg velük kezdi, basszus... ha ez lenne a sztori, akkor tényleg azt mondanám, hogy OK, hát bekattant.
Na de hogy valaki "eljátssza" mindenféle felületi sebekkel, hogy öngyilkos akar lenni, _aztán_ megölje a családját, és aztán magát (mindehhez felhasználva a család összes vágószerszámát, amin érdekes módon csak a saját ujjlenyomatai vannak)....háááát...ez nekem nem áll össze!
Tényői gyilkosság: még egy hónapig nyomoznak "Várhatóan egy hónapon belül lezárul a március közepi tényői családi tragédia nyomozása. Tényőn, egy erdőhöz közeli, még épülő családi házban március 15-én este fedezte fel az egyik rokon a szülők, valamint két kislányuk holttestét. A rendőrség másnapi bejelentése szerint a férj előbb végzett a kicsikkel és a feleségével, majd öngyilkos lett. Szabadfi Árpád megyei főkapitány már akkor azt közölte: lefolytatják a teljes nyomozást, ami akár hónapokba is telhet. Ha minden kétséget kizáróan bebizonyosodik, hogy az apa követte el a cselekményt, megszüntetik az eljárást. A rendőrség április végén jelentette be, hogy megérkeztek a szakértői jelentések, amelyek visszaigazolták másfél hónappal korábbi feltevéseiket."
Az utolsó mondatodhoz: A feleség kórházban volt előzőleg a lába miatt. Egy baltán nő kezének nyomát szerintem hiába keresnek, nemigen fog nő ilyet általában.
Nekem az az érzésem, hogy olyan pszichés állapotban lehetett a férfi hirtelen, hogy teljesen elment az esze, logikát hiába keresünk.
Érték nemtünt el, szerintem nem más tette.
Olyan világot élünk, hogy időnként pár embernek teljesen elmegy az esze.
"Esetleg először rántotta be, majd a reszkető kezével sebzett 11-szer?"
És közben egyszer sem ejtette le? mert ez ugye az a típus volt, ami rögtön leáll, és akkor ugye újra be kell rántani. Tudom, az adrenalin.
"Mondjuk balta nálunk sincs a konyhaajtóban, de a feleség telefonja szerint az udvaron fát vágott előzőleg... akkor simán behozhatta."
Aztán minek?! (A sztori ugye az, hogy először magával akart végezni a tetőtérben, ahhoz nem kellett a balta, ha meg valahogy mégis a családjának szánta, akkor meg miért nem rögtön a megfelelő méretűt készítette oda? Egyáltalán: akkor miért nem velük kezdte?) Favágás után az ember belevágja a baltát a rönkbe, vagy a helyére teszi a kamrában/garázsban. Kisgyerekes szülő lehetőleg jó magasra.
Értem én, hogy ép elmével ne keressek logikát egy nem ép elméjű cselekedeteiben...de hallottatok ti már olyat, hogy valaki két öngyilkossági kísérlet _között_ gyilkolja le a családját? Hát ez nem sikerült elsőre, na majd a fűrésszel, de közben a családja is eszébe jutott...? De legyen így. Megy a fűrészhez, és azzal sem valami ütőeret akar átvágni, nem, hanem a fejét. Most azon gondolkozom, van-e ennél logikátlanabb dolog, tulajdonképpen bárhol máshol ejt magán egy jó mély bevágást, tuti elvérzik, de nem, ő nekimegy a koponyacsontjának, méghozzá 11-szer. nekem ez magas.
És még mindig nem értem, hogy hogyhogy nem volt a feleség ujjlenyomata egyik késen, egyik baltán sem... OK, a késekhez nem nyúlt az utolsó mosogatás óta, de hogy egyik baltát sem fogta meg soha?
Esetleg először rántotta be, majd a reszkető kezével sebzett 11-szer?
Mondjuk balta nálunk sincs a konyhaajtóban, de a feleség telefonja szerint az udvaron fát vágott előzőleg... akkor simán behozhatta. Persze akkor az furcsa, hogy az udvarról felmegy az emeletre öngyilkolni....
Mindenkinek jobb lett volna, ha az udvaron már eszébe jut a fűrész:-(
Mindezt összekaszabolva, összevagdosott csuklóval, vádlival, mellel...+ fejjel, amit 11-szer vágott meg, és gondolom többször is be kellett rántania, mert nehéz elképzelni, hogy közben egyszer sem ejtette el ezt a korszerű, ha leejti azonnal leálló gépet...az adrenalin tényleg csodákra képes...
(11-szer...szóval, ha azt írják, hogy egyszer megpróbálta a fejét, vagy kétszer....de hogy csak 12-edikre jutott eszébe, hogy van nyaka is...)
Valóban utólag kapott jelentőséget, a család beszélt róla, most. Senki sem gondolta addig, hogy ennek a kora kamaszkori traumának később ilyen szörnyű jelentősége lesz:-(
Bár nem vonom kétségbe, hogy az apa volt, van azért, amit nem értek. A rendőrség szerint reggel 8-9 között történt a szörnyűség. V. anyukája pedig (állítólag) 11 körül még beszélt a lányával, aki elmondta, hogy K. az udvaron fát vág, a gyerekek is kint vannak. Valamelyik bulvár szerint a szomszéd néni is hallotta délelőtt a gyerekeket az udvaron. Emlékszem, 15-én kellemetlen, hűvös idő volt errefelé. Nem hiszem, hogy 8 körül kint lettek volna a gyerekek. Vagy a nagymama emlékszik rosszul, és korábban beszéltek - a telefon híváslistája gondolom perdöntő az ügyben.
Én azt gondolom, hogy a feleség sokkal sikeresebb, foglalkoztatottabb volt az elmúlt időszakban, mint a férj. Sokat dolgozott, nagy munkák voltak mögötte, a sajtóban is többször szerepelt. Szerintem (de ez csak egy érzés) ez a férj önbecsülésére nem volt jó hatással, pláne, ha amúgy is labilis az idegrendszere.
Hát nem tudom, az ilyesmi (vágások iránya) szerintem egyértelmű kellett volna legyen már sokkal korábban (talán az is volt, hiszen valahogy úgy fogalmaz, hogy megerősítették a gyanút), nem értem, miért nem kommunikálták ezt már sokkal előbb.
A másik meg, amit persze szintén meg lehet magyarázni, de nem nagy egy kicsit ez a fegyverarzenál (2 balta, 3 kés- plusz még végül a fűrész) egyetlen embernek?
Apa már az emeleten megsebezte magát, vérnyom fürdőben stb...
vég az útvonalán cseppenéses vérnyomok... az eszközökön amit megfogott...
és így tovább... ill. transzfer vérnyomok, amit kezére került áldozati vér okozott...
A sérülés felületi volt, úgynevezett öngyilkossági kísérleti sérülés, fájni fájhatott, de nem befolyásolta lényegesen a fizikai képességeit...
Lelki anno utaltam rá, hogy apja öngyilkossága megviselte, nyomorgott, lelkileg iegn erősen érintette, haragudott rá, mert így hagyta őket amikor apja "elment", megfogadta ő nem hagy hátra így senkit...
Nem a garázsba egyik foton sincs véres titokzatos lábnyom
Az se áll össze jobban, hogy hónapokig-évekig lesben áll egy láncfűrészes gyilkos, arra várva, hogy az apa lemészárolja a családját, és ő meg működésbe léphessen.