Keresés

Részletes keresés

evass Creative Commons License 2011.01.06 0 0 14

Mi alapján mondod, hogy Panama "a Föld legnagyobb drogtermesztő helye, meg itt állomásozik a FARC"?

Előzmény: EndiMirador (8)
szilkó Creative Commons License 2010.09.10 0 0 13
Medves környékén vannak faluk ahova nem szívesen mek.Zsákutcába valahol betértem,hát eléggé beszartam:)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.19 0 0 12
A régi szép idők:

Konstantinápoly fő kikötője Galata. E város egy része lent a tengerparton fekszik, s a másikkal Péra hegyoldalára dől, dél-keletre nézve.

Galata tehát Konstantinápoly legélénkebb városrészeinek egyike; a világkereskedés rakhelye, rablók és orgyilkosok gyülpontja, különösen pedig a máltai és arnauta zsiványoké. Ez utóbbiak a kevésbé népes utczák zugaiban fényes nappal körülfogják az embert, oldalának késeket szegeznek: s elkezdik zsebelni, fosztogatni. Ha ki ellenáll, vagy zajt üt: azt leszurják s eltünnek. A szegény idegen tehát, nem csak hogy meredten hallgat a mütétel alatt: hanem még örvend, ha nekik maga szolgálhat órája, gyürüje s erszényével, hogy tőlük mihamarább menekülhessen.

Konstantinápoly városegyeteme hegyeken és völgyeken fekszik; földszine tehát mindenhol egyenetlen; sikátorai szükek, csavargók. Legszélesebb utczáját egy kocsi teljesen betölti. Ha két szekér jön szemközt: egyiket valami oldalsikátorba kell az utból félre tolni, hogy a másik tovább mehessen.

A kereskedő hajók terheit gyaloghordászok szállítják ide s tova. Személy hordozásra hátaslovakat és szamarakat használnak. Nők számára vannak bérkocsik is, ökrösök és lovasok. E kocsi-bárkák ollyanok, mint voltak századok előtt, születésök első napjaiban. Alakjok hasonlit a csónakéhoz, mellyre menyezet van helyezve. Az ökrösbárkák pedig egészen ollyanok, mint a régi superlátos ágyak. Menyezetök négy oldalára függönyök aggatvák. Ez otromba bérkocsik hajója s menyezete kiáltó szinekkel van bemázolva, s pazarul megaranyozva. Csupán török, görög és őrmény nőket hordanak és léptetve járnak, irtózatos csörtetéssel; kocsisaik pedig gyalogolnak, kezökben a gyeplővel és ostorral.

(Egressy Gabor Naplójaból, 1850)
Vajk Creative Commons License 2010.04.09 0 0 11
akkor ne ketten menjetek, mert valaki közületek nem jön vissza:)
Előzmény: EndiMirador (10)
EndiMirador Creative Commons License 2010.04.09 0 0 10
Persze, hogy nem. Mert ha lőttek volna ránk, eszünkbe sem jut kamerázni. A tudat pl. elég volt, hogy 2 hónappal korábban a térségben gyilkolásztak a gerillák, s hogy a helyi indiánok nem engedtek fotózni, sem filmezni, mert vörös zóna. Jövőre átkelünk a Darién Gapen, az biztos, mondjuk hogy élve-e vagy sem, azt nem tudom. :) Dariénből állítólagos statisztikák alapján 10-ből csak 1 ember jön vissza. :)
Előzmény: Vajk (9)
Vajk Creative Commons License 2010.04.08 0 0 9
ez szépnek szép, és jó nézni a többi videódat is, de ezeket én (innen és most) nem érzem veszélyeseek
Előzmény: EndiMirador (8)
EndiMirador Creative Commons License 2010.04.08 0 0 8
Ha már ultragáz helyeken utazgatunk, akkor itt van pl. az 1 hónappal ezelőtti kalandom Panamába, a Darién Gapben. Ez a Föld legnagyobb fdrogtermesztő helye, meg itt állomásozik a FARC. Szerencsére velük nem futottunk össze, de az értük küldött fejvadászokkal igen. Videó!

1. rész

2. rész
Előzmény: kékszemű (7)
kékszemű Creative Commons License 2010.04.07 0 0 7
Nem kell messzire menni egy kis balhéért...

Aki veszélyes helyre vágyik, annak van egy ajánlatom. Rövidesen itt van május 9.-e, ilyenkor Berlinben az Alexanderplatz nagyon izgis tud lenni...

A térre bevezető utakon, sarkokon a rohamrendőrök foglalnak el állásokat, az egyik irányból jönnek a neonácik, a másik irányból a ultrabalosok és mindenki üt mindenkit. A Szabadság téri TV ostrom kutyafüle ehhez a bulihoz képest...

Egyszer vesztemre pont arra jártam, szerencsére akkor, amikor még csak hangoltak a táborok. Menekültem is ész nélkül :-(((

Tátralányka Creative Commons License 2010.04.07 0 0 6

Sziasztok!

Még nem jártam a fórumnak ezen a részén (utazás), a frissen nyílt topikok között láttam meg ezt a címet, felkeltette az érdeklődésemet.

Engem érdekelne, hogy milyen élmény volt számodra EndiMirador ezeken a veszélyes helyeken járni.

Előzmény: EndiMirador (-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 5
holnap kína, maréknyi védoltással
2004-ben india
Vajk Creative Commons License 2010.04.06 0 0 4
Zűrös helyzetben már mindenki volt, aki járja a világot, én is:) Nem is egyben.)

Extrém időjárás azonban még nem piszkálgatta a tűréshatáromat..
Előzmény: EndiMirador (2)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 3
hideg helyre nem megyek.
Előzmény: EndiMirador (2)
EndiMirador Creative Commons License 2010.04.06 0 0 2
Zűrös helyzetekben már voltam, illetve extrém időjárási körülmények között.

Nicaragua fővárosában egyszer hárman vettek körül késsel a kezükben, hogy kiraboljanak, de lebeszéltem őket róla.

Guatemalában egyszer 61 kilométert kellett az őserdőben megtennem derékig érő vízben. 18 órán át mentünk.

Peruban az Ampato-vulkánon 5700 méter magasan töltöttem az éjszakát sátorban. -35 fok volt és 80 kilométeres szél. Reggelre megfagyott a hálózsákom.
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.06 0 0 1
Nem 0!!

én Burmába (Mianmar a fiatalabbaknak) vágyom. Kicsit. Vagy nem kicsit.
Vajk Creative Commons License 2010.04.06 0 0 0
Engem is izgatnak az ilyen helyek,de úgy látszik nem sokan vagyunk ezzel :)
Húzós (lövöldözős) helyzetben még nem voltam, igaz olyan nagyon nem is kerestem a balhét.
Veled mi a helyzet?
EndiMirador Creative Commons License 2010.04.06 0 0 topiknyitó
Biztos minimális azoknak a száma a Földön, akiket izgalomba hoz, ha olyan helyre utazhat, ami feketelistás a külügy honlapján, de én azok közé tartozom. Igaz, sok ilyen helyen még nem voltam, de idén például elmerészkedtem a Panama-Kolumbia határvidékre, Darién Gapbe, ami ugyan nem feketelistás, mégis háborús övezetnek minősül. Katonák, drogtermesztők, fejvadászok, volt minden.

Írj, ha volt hasonlóban részed, illetve ha érdekelnek az ilyesmik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!