Tanácstalanul ült a fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága a legutóbbi ülésén azelőtt napirendi pont előtt: legyen-e monumentális üvegharang tollnyelvvel a Városháza udvarán, vagy sem. Az alkotás állítólag kész, negyven milliós árát át is utalta a fővárosnak a Miniszterelnöki Hivatal, csak bólintani kellene. De bólintani csak nem akar senki, többen az Időkerék kínos történetét emlegetik.
http://index.hu/belfold/budapest/2010/03/29/ujabb_idokerek_keszul_budapesten/
Már Szolnokra is pályázott, amikor Balázs Péter nyert. Kicsit visszatetsző volt, ahogy a végeredményt kommentálta. Kikérte magának, hogy nem estek hasra az ő művészi nagysága előtt. Feltételezem, ez lesz most is. Az Ascher-Csáky bíráló bizottság majd jól támogatja, utána, ha mégsem ő nyer, sipítoznak majd, hogy nem vették figyelembe a szakmai bizottság véleményét. A szolnoki koreográfia megismétlődik.
Sem a kórházi széfek elrendelése, sem az OPNI bezárása és pszichotikus ápoltjainak a társadalomra szabadítása (és ami fájdalmasabb: a világhírű stroke-centrum bezárása) NEM KÖZVETLENÜL Demszky bűne!
Mindezeket a jóvátehetetlen bűnöket a honi népesség és a beteg emberek ellen (ingatlan- és magáneü.-biznisz érdekében) az akkor még koalíciós párt, az SZDSZ komisszárjai, név szerint: a sok kórházból, alkalmatlansága okán kirúgott, viszont GYF-nél miniszteri polcra feltuszkolt MOLNÁR LAJOS, és szintén SZDSZ-es - végtelenül érzéketlen, egészség-politikailag alulképzett, de legalább ostoba - HORVÁTH ("hordágy") ÁGNES követte el, - ne felejtsük! - a ma már az MDF-fel vérfertőző SZDSZ megbízásából!
Állítólag a "csend" meg a "ha(ra)ngja" is ún. üvegből készülne, amiben semmi értékesnek minősíthető (v.ö. "felvásárlók"-nak eladható) anyag nincs. Legalább ennyit tanultak a "művészek" és a Demszkáj vezette Főv.Önk. is! Ez is valami!
Jópofa... ha lennék egy multiburzsi és lenne egy nagy irodaházam, lehet, meg is venném az előcsarnokába...
Node ez egy dolog, és ugye egy merőben másik dolog a közpénzszórás... én voltaképp csak az nem értem ma Magyarországon, hogy a feleségkereső Benkőnek (fénykorában lantművész) a 3 méteres bronzf*szára hogyhogy nem kapott rá egyik közpénzszóró hivatal se... megvették volna tőle 20-30 milláért, és most utólag lehetne rajta vitázni, hogy hova állítsuk ki a 3 méteres erektált bronzpéniszt (kis átalakítással valszeg napórának is alkalmas:)), ahol nem sérti a közszemérmet...
Ez a magyar találmány 10 millió forint, beltéri felállításra. Igaz, nincs politikai hátszele, én a CsOPÁ-ban láttam. Szerintem veri támogatás nélkül a harangot és az időkereket is. www.loclock.com
Liberális nyelvi lelemények: Lukács Andor színházának a neve "Sanyi és Aranka Színház és Opera". Elég nagyképű ahhoz képest, hogy egy IX. kerületi pincében működik.
"A CSEND HARANGJA" szóösszetétel gondolkodás-módjában maga a vegytiszta magyarországi liberalizmus megtestesülése!
Ne szóljunk arról, hogy az említett pol. áramlat az érintett "műtárgy" nevének leginkább első jelzőjére hallgathatna! A "harang" főnév, netán a "harangszó" jelentését ezek a "liberális művészek" rég kitörölték (ha benne volt valaha is) a szótárukból. Egyetlen szóval helyettesítették: a "pénz" szóval!
A dolog valóban kísértetiesen hasonlít az - ugyancsak Demszkáj támogatta és a Főv.Önk. által finanszírozott - "Időkerék" c. performanszra, ami szintén becsődölt, mint DG megannyi "látvány-intézkedése"!
Azért - valljuk be - ez a legfifikásabb ötlet: ugyanis ezek az (törhetetlen?)üvegből készült harangok (egy harang eredendő rendeltetése ellenére) valóban nem szólalnának meg, helyettük "erdei madárdal" csendülne fel bizonyos óra-ütések helyett. Ezt meg már néhány óragyártó cég rég kitalálta a házi faliórák adjusztálása esetében!
Egyszóval, ez a láthatóan senkinek sem kellő, de a Demszky-vezette Főv. Önk. által sokmilliós közpénzzel támogatni kívánt (a kedvenceik még utolsó dotálására szolgáló) "művészi alkotás" ismét egyike a Főv. Önkormányzattól megszokott közpénz-pocsékolásának!
Kiváló gondolat... egy diszkrét nokiás doboz, amiből "3 dokumentumok" kandikálnak kifele, és akkor már csak a tocsikolás képi megtormálására kell pályázatot kiírni:)))
Nézd, a 7-es mellett a Szoborpark szomszédságában még van üres terület, és a Duna felé eső még csak nem is védett (a Kamara-erdő felé az). Talán ideje lenne elkezdeni megcsinálni az előző éra szoborparkja szomszédságában a jelen éráét, és akkor oda mehet az Időkerék, a széfpiramis, az autópályakapu és stadionbeléptető, az ontopic műalkotás, meg még biztosan akad nehány. Mellette fotókon lehet demonstrálni az 1972(!) óta folyamatosan készülő 4-es Metrót, az új Nemzeti sorozatban kiásott gödreit...
"esetleg egy demszki fejet ratenni meg tojasokbol megformalva..." A mondat közepéig teljesen megijedt állapotba kerültem, de mikor tovább olvastam, megnyugodtam. Már azt hittem, hogy az eredetit akarod rátenni. :-)
Tárgyalni kellene, hogy az alkotók nem fogadnának-e el a művükért cserébe mondjuk 80 millió értékű kórházi széfet, stadion-beléptető rendszereket és autópályakapukat a 40 millió forint helyett. Utána pedig fel kell állítani az alkotást a bezárt OPNI üresen kongó kertjébe/előcsarnokába és rögvest igazán mély, fájdalmas értelmet is nyer, meg el sem töri senki...
Ja, ja! :-) Szerintem mindenkinek vannak hülye ötletei. Csak nem mindenki kap rá két-három nokiát ha megvalósítja. Tihanyi visszhang üvegből Az Üveg Visszaváltó szobra Az üveghegy elkurtafarkú malaccal Az üveges tót hanyattesése stb...
ha a MEH megallapodott a muveszekkel akik elkeszitettek mar az alkotast es a MEH mar at is utalta a penzt, akkor realis a nem fizetes? (csak akkor ha a muveszek szobeli bizonyistenre keszitettek el a muvet papirfecni nelkul)
Az üvegharangot legalább nem kell átforgatni - viszont törékeny.
Az nem tudom miért kell 120 különböző nyelven gyerekekkel a csendet elsuttogtatni - én féláron is képes vagyok a világ legalább 160 nyelvén csöndben maradni (és ezen kívűl még többezer tájszólásban is), és akkor még a hangszórókat is meg lehet spórolni:-)