http://index.hu/belfold/2010/valasztas/ri_libkon/
Körvonalazódik-e bárki számára egy olyan liberális konzervatív párt, amely elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezet védelme mellett? Ilyenre szeretnék szavazni. Olvtársak? Vélemények?
Tudod, az a baj, hogy ha nem szereted a frankfurti levest, attól még nem biztos, hogy a moslék jobb. Sajnos, sokan vannak, akik azt képzelik, csak mert nem tetszik nekik az a fajta demokrácia, amit az MSZP-SZDSZ csinált és amely rövid úton kleptokráciává silányult, a diktatúra majd jobb lesz. Hááát, én inkább egy valódi demokráciát szeretnék, ha lehetne. Ez viszont tisztességes politikai elit nélkül elképzelhetetlen.
Én pl. Babarczy Eszterre szavaznék, ha lenne egy olyan párt amit ő igazgat, de isten tudja merre kószál. Él-e, hal-e? Egyáltalán itthon van még, vagy már lehet kivándorolt?
Arra a Babarczyra gondolok, aki valamikor az Arc kiállítást is csinálta. Mostanában alig hallani róla.
Itt azok törpölnek, akik az LMP-t nem tartják választhatónak. Az SZDSZ-t se.
Az Otthonmaradók meg addig-addig maradnak otthon, amíg, ha nem vigyázunk helyettük is, már nem is lesz miről lemaradni, ha otthon maradnak. Ahogy lehet háromhetente tartani hetente tartandó ülést, úgy lehet ám 12 évente tartani a négyévenkénti parlamenti választásokat is... Vagy 20 évente. A 2/3-dal miért ne?
Egyetértek. A Demokrata Párt megfelelhetne mint pártnév, gyakorlatilag elképzelhetetlen számomra olyan szabadelvű kampány, ami ezzel ne lenne összeegyeztethető. Csót: b
aki valóban tisztában van a "liberális" szó jelentésével, az meglátásom szerint a komónzervatív értékek mellett voksol. Ők valóban liberálisak, a magukat annak mondókkal ellenben.
nagyon veszélyes....remélem nem vesz el szavazatokat a Fidesztől, mert ha csak a közreműködésükkel nyerhetnek, akkor az nagy baj lenne a jövőre nézve. Általában az 5%-nyi épphogy bajutott de koalíciós partnerek diktálnak, nem a nagyobbak...lásd szdsz.....
kétségtelen, a történelem bebizonyította, hogy a diktatúra rövidtávon sokkal jobban működik. valami miatt még sem tekinthető stabil rendszernek, másrészt, én nem szeretnék benne élni.
Sajnos a liberális politikai elvek egy gazdaságilag és morálisan romokban heverő országban nem működnek. A gazdasági és eszmei javak elosztásához kell a liberalizmus, de előbb azokat meg kell teremteni. Főleg nem működhet a liberalizmus egy olyan országban, ahol az ország tönkretételéből alaposan kivették a részüket a magukat liberálisnak nevező lények.
Óóóh, öszöd után szerinted mi az értelmes állampolgári reakció ?
szerintem csak a nagyon egyszerűeknek következik az öszödi beszédből, hogy mindent szét kell verni. azóta sem értem, hogy milyen meglepőt láttak az utcára kivonultak ebben, illetve ha nem baloldalinak mondott politikus mond ki ilyet, akkor milyen reakciójuk lett volna. mert ugye, abban egyetértünk, hogy a más a választás és más a kormányzás szöveg sem különbözik ettől jelentősen.