Keresés

Részletes keresés

Blind Illusion Creative Commons License 2010.03.01 0 0 47
most már a diginél jóval jobb ajánlatok is vannak a piacon.
Előzmény: Törölt nick (10)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 46
ezzel mindenben egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (44)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 43
Ok ezzel senki nem is vitatkozik. De melyik a e-közigazgatásnak az az ága, amelyik elsősorban sávszélességfüggő? Melyik bevallásnak, adatlapnak, akárminek a kitöltéséhez kell 10 megabit? Webkamerán kell beszélgetni az ügyintézővel? Ehhez is bőven elég 2/2-es net. Vagy ne 100kb-os webes ürlapot kelljen kitölteni, hanem beszkennelni a 100oldalas kipostázott papírt és azt beküldeni 6000dpi-s bmp-ben? na ez lenne igazi eügyintézés és ehhez kellene is a sávszél. Remélem nem ez a cél.

Mielőtt valaki félre érti, én örülnék, ha mindenhol folyna a csapból a 10/10-es net olcsó alapcsomagként. De azt is tudja mindenki, hogy ezt pénzből lehet csak megcsinálni. Ott ahol ennek a költsége filléres (lakótelepek, nagyvárosok közepe) ott ezt meg is csinálta a digi meg a kábelesek mert anyagilag megéri. De az egész országot lefedni az iszonyat pénz és ez a közös zsebből megy. Tuti ráfizetés hozzánk idehozni az optikát, ezt valaki ki fogja fizetni és mivel az alap is egy gyors net, nem sokan fognak ennél magasabb csomagra előfizetni, mert minek. Igy a ráfizetést fizeti a zállam.
Előzmény: Zalancelot (42)
Zalancelot Creative Commons License 2010.02.28 0 0 42
Mondjuk azért, mert ha egy normális rizsim jön, akkor csak rájön, hogy a közigazgatást már rég e-alapra kellett volna helyezni, és akkor ha véletlenül ez mégis beindul, ahhoz normális infrastruktúra kell.
Előzmény: arnyekxxx (41)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 41
a dolgozást én is külön vettem. Akinek kell a munkához (vagy a szórakozáshoz), az előfizet a szükséges csomagra. A lehetőség legyen ott a rendszerben. De miért kellene ennek az alapnak lenni? Áramnál is ott a lehetőség éjszakaira, meg ipari áramra, de nem ezeket köti be alapból az elmü csak annak akinek szüksége van rá és megfizeti.

Előzmény: DMA (40)
DMA Creative Commons License 2010.02.28 0 0 40
Egyrészt lassú nettel gyötrelem dolgozni (nem csupa letöltés és magyarorszag.hu az élet), másrészt a kihúzott optikát butaság lenne nem kihasználni.
Előzmény: arnyekxxx (39)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 39
ez eddig rendben van, de mi az ami állami garantált minimumszolgáltatásként igényel 5-10 megabitet? Campus liszences win7 letöltése 15perc alatt 2 óra helyett otthon is, nem csak az egyetemen? Mert adóbevallásra, meg orbán királlyá koronázásának kötelezően nézendő online közvetítésére azért elég 1-2 mega is. Ha az okmányiroda ügyintézőjével kell videokapcsolatban beszélni, akkor se a letöltési, hanem a feltöltési sebesség korlátozna.

Autópálya sincs minden faluba vezetve csak azért, mert a mai fiatalok megszokták, hogy 130 alatt nem élet a közlekedés. Attól, hogy vérpistike szereti 10megabiten leszedni a dextert még nem kell ennek az alapszolgáltatásnak lenni. Főleg, ha a dexter letöltését még lopásnak is nevezi az állam.

Én még nem találkoztam olyannal, aki filmletöltésen kívül (na jó természetesen linux iso- letötés is napi gyakorlat mindenkinél) ki tudná használni a nagyonsok megabites rendszert. Értelemszerűen ha nem munkaeszköznek vesszük a netet és nem kell napi gigabájtnyi anyagot fogadnunk/küldenünk, de ez meg nem alapszolgáltatás.

Szerintem ez olyan mint a közlekedés. nagy ugrás, ha az ember trabant után - ami szakadékban tudott 80al repeszteni - átül egy suzukiba. Ott van egy durva komfort váltás, mint a félmegás meg 2 megás net között is van. De swift után már inkább kényelmi csere átülni egy mercibe, praktikusan ugyanannyi idő vele eljutni a-ból bébe, mert max 130 a megengedett sebesség (mert hiszen jogkövetök vagyunk ugyebár). Persze kényelmesebb, csendesebb, nagyobb a presztizse de mégse kellene az alapszolgáltatást mercire optimalizálni.
Előzmény: Törölt nick (38)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 37
azért a HD videozásokn kívül nem sok mindent tudnék mondani ami ténylegesen igényli a lefele sok megabitet. Én egy előnyét éreztem amikor 5megás netem volt, hogy egy szószpark nem 15 hanem 5 perc alatt jött le. Nem azt mondom, hogy maga a rendszer ne legyen alkalmas 100megabitre, hanem azt, hogy államilag támogatott, kötelező alapnak bőven megfelene egy 2 megás minimálcsomag, de az fel is legyen 2 mega és mindenhol legyen elérhető. szvsz a feltöltés korlátja az ami igazán visszafogja a használhatóságot.
Előzmény: Törölt nick (33)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 34
egy bajom van ezzel az egésszel, mi a krvaanyjukat nem kezték el 3éve, miért pont a választások elött egy hónappal csillan fel a fény az agyakban, hogy az internet már nem úri hobbi hanem az élet egyik alapeleme, miközben lassan egy csomó államigazgatási polgárszívatás évek óta netes felületű.
Előzmény: Törölt nick (32)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 31
Más kérdés, hogy ténylegesen kell-e minimumnak lenni a 6 megabitnek, szvsz le/fel 2 megabit bőven elég lenne alapszolgáltatásnak, nekem se az 5Mb miatt kellene az ujabb csamag, hanem a jelenlegi 2Mb-es 15kbites feltöltése iszonytató.
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.28 0 0 30
nem én
Előzmény: Blind Illusion (-)
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 29
De miért ne lehetne olyan módon mint pl a telefonvonal? Kiépíti x cég de más szolgáltatónak is oda kell adnia. adsl-nél müködik, legalább 5 helyről rendelhetném meg ugyanazon a dróton, ha nem lenne ilyen ótvar a drót. De gázt is vehetnék 2 helyről, pedig ugyanaz a gáz jön ugyanazon a csövön.
Előzmény: Fine Tune (28)
Fine Tune Creative Commons License 2010.02.28 0 0 28
Hatalmas buli, hiszen az adófizetők pénzén lehet egy olyan céget tuningolni, amely:

1. Ballib kézen van
2. Kiszorítja az összes konkurrens kábelszolgáltatót.
3. Mivel a net együtt van a TV-el, a csatornakiosztás is a cég kezébe kerül. (Jobbos körzetben mondjuk balos kábelTV).

Szóval nem lesz ebből semmi, mert a fidesz úgy bontja el a kormányváltásig alakult struktúrákat mint a berliníek a berlini falat.
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.28 0 0 27
Mondj olyan várost, ahol egyáltalán nem lehet internetet beköttetni 2010-ben (mobilneten kívül). Mert ahol én élek (7km-re egy megyei jogú várostól, nem a Hortobágy közepén egy tanyán) ott ma az egyetlen elérhető vezetékes szolgáltatás, az adsl "műszaki okokból nem létesíthető". Nem 10-20megabiteset nem lehet beköttetni, hanem semmilyet.
Előzmény: Törölt nick (20)
originalqszi Creative Commons License 2010.02.28 0 0 23
Ez az!!!!!!! Azok nyernek megint:((((((( Mindig ők járnak jól!!!!!! No, ennek kell végetvetni április 11.-én:)))))))) Április 11. olyan nap lesz, mint, mint, mint március 15.e:))))))) Magyarország felett felragyog a nap!!!!!!!
Előzmény: John Doe(520i) (0)
DMA Creative Commons License 2010.02.28 0 0 22
Bolyban (ha jól emlékszem a nevére) minden házhoz kihúztak egy optikát. Aki akarja ráköt. Net, TV. telefon. Szerintem olcsóbb mint ezt a 3 közművet külön-külön vinni.
Előzmény: Törölt nick (21)
trashr5 Creative Commons License 2010.02.28 0 0 17
"kinek az érdeke és miért?"

Hiába,itt magyar szellő lengedez.
Nincs már bizalom senkibe,még a jóba se.
Előzmény: Halle Lujza (16)
Halle Lujza Creative Commons License 2010.02.28 0 0 16
És még fel sem merült,hogy kinek az érdeke és miért?
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.27 0 0 11
ki kell szorítani a tányérantennákat a piacról
digitál computeres győzikemónika köll a népnek
arnyekxxx Creative Commons License 2010.02.27 0 0 8
Nekem nem lenne rossz ha végre lehetne mai internetsebesség nálunk, ahol lakok ott csak a téadsl volt elérhető amig nem emelték 5Mb-re a minimálcsomagot, azota nálunk egyáltalán nem lehet netet rendelni mert 5 megás netet nem tudnak garantálni, kisebbet meg már nem lehet mert nincs. Ha nem köttettem volna be anno még a 2 megabiteset, most csak és kizárólag mobillal lehetne szerencsétlenkedni.
meret99 Creative Commons License 2010.02.27 0 0 7
Gyanus:( Rákosi idejében villamosítottak minden falut! Aztán 90 után derült ki, hogy hány van villamosítás nélkül:( Sajnos a ballib életeleme a hazudozás:( Vajon mi alapján törölték?
DMA Creative Commons License 2010.02.27 0 0 6
A cikk szerint a faluig megy el, onnét helyi szolgáltató szórja. Ebből gondolom amit.
Előzmény: Blind Illusion (5)
Blind Illusion Creative Commons License 2010.02.27 0 0 5
nem egészen értelek.

sztem a 6-10 mega természetesen nem településenként hanem felhasználónként értendő...
Előzmény: DMA (4)
DMA Creative Commons License 2010.02.27 0 0 4
Ezen 6-10Mb? Kicsit pocsékolós lesz ez. Vagy más társaságok építik maguknak és 100MRD-ért adnak picinyke sávszélt?
Előzmény: Blind Illusion (3)
Blind Illusion Creative Commons License 2010.02.27 0 0 3
optika
Előzmény: DMA (2)
DMA Creative Commons License 2010.02.27 0 0 2
Hogyan fogják kivitelezni? Optikán gigabitek mennek, építenek egy országos wifi hálózatot? Vagy hogyan?
Blind Illusion Creative Commons License 2010.02.27 0 0 1
az elképzelés jó.
100 milliárdos nagyságrendbe fog kerülni.
oké, de ki fog ebből anyagi hasznot húzni?
hogyan juthatnak ehhez hozzá az emberek és a szolgáltatók?
John Doe(520i) Creative Commons License 2010.02.27 0 0 0
kakaóbitz0s?
Blind Illusion Creative Commons License 2010.02.27 0 0 topiknyitó
Elrendelte a kormány a Nemzeti Digitális Közmű (NDK) projekt megvalósítását, amelynek köszönhetően Magyarország összes településén 6 és 10 megabites internet lesz elérhető.

részletek itt:

Index cikk

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!