Én eléggé jártas vagyok a műholdas vételi lehetőségek terén, mégis kicsit elkacsingattam a földi digitális vétel felé is. Még tavaly sikerült olcsón hozzájutnom egy LG HD Ready LCD tévéhez, amit a bluechip.hu webshopból rendeltem. Egyedüli problémám, hogy csak MPEG2-es a tunere, ezért be kéne ruházni valami MinDig TV vételéhez alkalmas földi beltéri egységre. Nem akarok sokat ráverni, Ti milyen készüléket ajánlanátok?
Üdv mindenkinek. Bocs, ha engem általánosabb nem-tudás jellemez. Nekem jó lenne a nem-digitális műholdas tévéadás-vehetőség is. Nem találtam átalános topikot. Ime: Bevallom, teljesen tudatlan vagyok a tányérantennás tévénézés ügyben. Műholdas tévé-adások vehetősége/nézése. A rádiózás mintájára naivan úgy képzeltem, hogy veszek egy tévét (már van), és veszek egy tányérantennát, amit felszerelnek a tetőre. Kapok a szobába egy irányítót. Ezután, mint ahogy a rádió keresőjét tekergetve a világ sok rádióhulláma/adója bejön mindenféle cégek és társaságok közbenjárása nélkül - így képzeltem a tévéadások megfogását is. Eszerint nem így van. Nem baj, mást sem értek. ----- Ha valaki nyugodt és szelid, korrekt módon, érthetően felvilágosít, köszönöm.
Nem titkoltam, a Panasonic TV-knek mind azonos a menürendszere.
Egyébként közben - teljesen véletlenül - meglett a megoldás: van a távirányítón egy "TV"-gomb, amivel nem csak az AV-módról lehet visszaváltani, hanem ha még egyszer megnyomjuk, akkor a digitális és analóg mód között is vált - és így meglepő módon egy műsorgombra két adót (egy analógot és egy digitálisat) lehet beállítani.
Hogyan vársz segítséget, ha te magad nem segítesz magadon? Előttem mér kérdezte valaki, hogy mi a készülék típusa, de te titkolod. Az egészen bizonyos, hogy a digitális részben nem fogsz tudni analóg adókat beállítani.
Hogyan? Látszólag nem tudok visszább lépni. A menüben ott vannak az olyan alapállítgatások, mint hang, digitális adók beállításai - és itt a problémám, hogy nincs lehetőségként "analóg adók beállításai". A kézikönyv szerint pedig ott kéne lennie, ha lenne.
Nem ismerem a készüléket, de látatlanban is 100%-al meg tudom mondani, miért tűnt el ez a menüpontod. Mindaddig, amíg a digitális menüterületen vagy, addig ott csak digitális vétellel, beállításokkal kapcsolatos dolgokat fogsz találni. Lépkedj vissza a menüben.
A használati útmutatóból az derült ki - bár még nem dugtam össze -, hogy egy SCART kábelt is rá kell dugni a videóra az eddig szükségesek mellett (analóg adás mellett ilyen nem kelett), és akkor az AV-gombbal be fog jönni elméletileg.
A TV egy Panasonic készülék ha ez segít.
Az analóg-problémáról annyit találtam, hogy KELLENE lenni egy "analóg csatrnák hangolása" menüpontnak, de az eltűnt mióta benyomtam a "digitális csatornák hozzáadása"-t. Asszem be kell majd mennem szervízbe hogy megkérdezzem őket :(((((
Elég lenne elővenni a készülék használati útmutatóját. Egyébként nem az a kérdése, hogy egy digi programot tud-e venni analóg módon is, hanem az, hogyan tudja a tévéjét úgy beállítani, hogy digitális és analóg programokat egyszerre, vegyítve is tudjon használni.
Tehát mondjuk az 1-es ph. digi, a 2-es analóg, 3-6-os megint digi stb.
Végre a mi területünkön is elérhetővé vált a digitális TV-adás vétele (mi anetnnával fogjuk).
Több csatorna nem árthat, így megnyomtam a TV-menüjébena "digitális adás hozzáadása" menüpontot, az el is kolbászolt, beállított valami 15 adót.
Ekkor jöttek a problémák: - a hivatalos prospektus szerint a digitális adással egyidőben tudnom kellene fogni az analóg adásokat is. Tekintve, hogy van olyan analóg adó, amit szívesen néztem, de nincs digitális megfelelője, ezt be szeretném állítani. Csakhogy nincs ilyen menüpont jelenleg a TV-ben, és hiába próbáltam manuálisan keresgélni, nem ment. Mit tegyek? - a DVD/VHS-lejátszóm csatornáját szintén nem tudom behangolni sehogyan sem. Hogyan tudnám ismét használhatóvá tenni a készülékem?