Eldurrant az agyam, ma szembesültem azzal, hogy pártunk és kormányunk 15%-al emeli a gépjárműadót 2010-ben. Ez messze infláció feletti emelés, gondolom az a cél vezérelte, hogy akinek van pénze autóra, az ki tud fizetni több adót is. Az autós a legnagyobb fejős tehén.
Sírva kérlek Téged, és mindenkit, nézze már meg azt a fizetési papírt, amit készhez kap... Nem csak az a lényeg, hogy éppen Te mennyivel kapsz többet... Hanem a munkáltató mennyivel fizet többet Érted. Nem csak a nettó, kifizetett végösszeget kéne nézni, hanem a teljes bérköltséget. Mivel én önfoglalkoztató vagyok, a munkaadói, és a munkavállalói járulékokat is ki kell fizessem +a többi sarc. ZSEBBŐL. Azaz nekem pl. azt az összeget kell kitermelnem, ami a Te papírodon BRUTTÓ bérként szerepel. Na, akkor hol is tartunk? Megint többet kell fizetni. Hazudtak, hazudnak, hazudni fognak.
Feltéve ha a kedves munkaadód nem azt mondja, hogy nettó ugyanannyit kapsz, mint tavaly, mert így a bérköltségen annyit tud spórolni, hogy nem kell leépítenie...
Vagy esetleg az éves béremeléseket tudja le az adóátrendezés miatti nettóbér emelkedéssel.
Nekem ugyan nem teljesen átlagos a bérem és kétfelé is adózom, de az otthoni barátok és rokonok átlagbérrel, 8-10 ezerrel is jobban jártak eddigihez képest. Az egyik volán sofőr, 105-110 nettó helyett most kapott 123 ezer nettót, jó anyám 90 helyett 100 felett kapott. Ők pl. az a réteg akiknek nincs autójuk, így ezen a téren nem is tudják tőle behajtani.
Egyébként röhej, hogy most többet fogok egy ezressel fizetni a 1.4-res, 96 lovas kocsim után, mint 3 vagy 4 éve a 2.0/134Le után.... vicc ez a Magyarország.
Az a poén, hogy néhány szerencsétlen hülye (pl. én) már a megnövelt adó után fizetjük a vagyonadónak nevezett újabb lenyúlást (teljesítménytől függően 2-2.5-3 -szorosát), amit ráadásul gennyes módon UTÓLAG vezettek be. Az öreg Saabom után évi 50ropi, de fél millkóért rá sem kérdeznének a használtautó.hu-n... :(