Tényleg indokolt lenne enyhíteni a szigort, komoly frusztrációt okoz a sok bedrogozott, amfetaminnal, gyógyszerekkel,hormonokkal telenyomott szociopata között közlekedni. Akiket persze a kutya nem vizsgál - és persze veszélyeztetve vannak a sok alkesz által.
Persze ebben a verzióban teljesen igazad van! Mindamellett igazán jó, és tisztességes megoldás nem létezik - jelenleg! A zéró tolerancia egy baromság! Én a saját példámmal igazoltam, hogy sikerült megint átesni a ló túloldalára: nem ittam, a szar ketyera mégis kimutatta, a vér 0-ás volt, 4 napom, és egy taliga pénzem ráment: munkakiesés, utánajárás, buszjegyek halmaza stb. Nem beszélve az "égésről"! Úgyhogy tőlem senki ne várja, hogy: együttműködök, hogy helyeslem, és tapsolok! A Qrva anyjukat!!! Jut eszembe: a hugyos tábornoknak van még jogsija?...
Nézd. Az autós érdekeit figyelembe véve először a serest követelném.... és ott szépen komótosan elsőnek fújni egy érvényest, majd 20 perc múlva érvénytelent. Utána megismételni az egész procedúrát -a másodikra szintén érvénytelennel.....
Így nem lehet jegyzőkönyvezni, mert csak 2 érvényes egymásutáni ( 20 percnek el kell telnie a 2 között ) fújással lehet bizonygatni a szervnek.
És ha van annyira rutinos a delikvens, akkor a köztes időben kimegy a retyóra, és bevesz 3 szem citrompótlót, és szépen elrágja - régi buszos trükk - és a harmadszori nekifutásra olyan értékelhetetlent fúj ( érvényes fújásokkal ) mint a p..-csa.... 1 pohár bornál vagy egy korsó sörnél simán beválik.....:o))
Nem nagy kunszt átverni a serest, mert nem egyszerű szünetmentesen olyan erővel fújni....:P
és közben a randőröket meg szétbacca az ideg......
Csak azért, hogy ne OFF-oljunk, de mégis stílszerűek maradjunk:
"Krisztus példabeszédeiben olvashatjuk, hogy a bort a gyógyításban is használták: „És hozzájárulván, bekötözé annak sebeit, olajat és bort töltvén azokba.” (Lukács 10, 34.)
Pál apostol Timótheushoz írt 1. levelében a borivást, mint egészségre hasznos dolgot ajánlja. „Ne légy tovább vízivó, hanem élj egy kevés borral, gyomrodra és gyakori gyengélkedésedre való tekintettel.” (5, 23.)"
Bizony mondom néked barátom, bölcsebbek valák akkoron mint ezidőtájt itten...
...Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek.
Néhány évszázaddal később egy bizonyos Schneider Mátyás ezt így mondta (egy flaska sörre): Ami a mamáé, az a mamáé. Ami a Terkáé, az a Terkáé. Ami az enyim, az az enyim.
Nyugi, a "barátom" kifejezést abban az értelemben használtam, ahogy az Úr Jézus is tette:
"Amikor a király bement, hogy megtekintse a vendégeket, meglátott ott egy embert, aki nem volt menyegzői ruhába öltözve; így szólt hozzá: Barátom, hogyan jöhettél be ide, hiszen nincs menyegzői ruhád? Az pedig hallgatott. Akkor a király ezt mondta szolgáinak: kötözzétek meg kezét-lábát, és vessétek ki a külső sötétségre; ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás. Mert sokan vannak az elhívottak, de kevesen a választottak."
na jó, nyáron többet fröccsöztem, de sajnos a gusztusom drágább borokat kiván. Azt hiszem a kéthetente egy üveg bor a hétvégi poharazgatáshoz teljesne megfelel az "alkalmankénti alkoholfogyasztás"-nak.
Viszont aki kisüstivel óhajtja kezdeni napot vagy minden nap borozni óhajt, az ne vezessen.
Szó sincs korlátlan vedelési engedélyről. De ne kelljen már rettegni egy konyakmeggy miatt, vagy a délben elfogyasztott pohár bor miatt, csak mert 2óra múlva menni kell haza. Kell egy küszöb ami felett kemény büntetés várható, de ez a küszöb ne 0.0 ezrelék legyen. Nyilvánvaló ha egyszer a társadalom felnő ehhez, lehet a lovakközé dobni a gyeplőt, mert lesz önkontroll.
Írom mindezt úgy, hogy 6hónapig iszom az egy üveg bort, és sosem vezettem úgy, hogy alkoholt fogyasztottam előtte. (se étel se ital formájában)
Én nagyon szeretem a bort, igaz csak 2-3 hetente veszek valami jobbat, de olyankor 1 pohár is a fejembe száll. Pompásan érzem magam tőle, de szerintem igy nem szabad vezetni. van úgy, hogy alig érzem a hatását pl ha nyári kánikulában fröccsnek iszom, de nagyon veszélyesnek tartanám, ha lazitanának a szabályokon. Mi van, ha valaki egy pohár helyett kettőt érezne veszélytelennek és úgy ülne be a volán mögé? Itt nem a lebukásról vagy a büntetésről van szó, hanem arról, hogy esetleg elgyalul egy gyalogost.
A SERES valóban a legmegbízhatóbb, de nem tévedhetetlen...
A vér a leghitelesebb "forrás"...
Jogod van vérvételt követelni. Ha ittál, te fizeted. Ha nem, akkor a rendőrség. Ezért nem annyira reklámozzák ezt a lehetőséget... A rendőrök eljárását most nem minősíteném...
Nem akarok nagy törést okozni a lelkednek, de azért csak elárulnám neked, hogy nem vagyok a barátod... Vetted...? Én eddig úgy tudtam, hogy a mindenkori kormány az, aki a szándékát érvényesíti az ország ügyeit illetően. Úgyhogy a drogliberalizációs problémáddal őket cseszegtesd. Vagy lehet, hogy ők sem akarják? Szerintem ez a valószínű... (mióta számít neked, hogy egy "jobboldali észlény" mit nyekereg?)
Hamis igazság ez. Mindenki tud hosszan sorolni olyan eseteket, amikor mások életét súlyosan veszélyeztető még csak ejnye-ejnyét sem sem kap. És nem csak autóvezető...
Nem tévedsz. Primitív társadalom vagyunk és pont ezért kell a zéró tolerancia :) Van itt egy széles réteg, akiknek annyi eszük van, mint egy marék lepkének. Ha nekik azt mondod, hogy lehet inni, de csak mértékkel, akkor simán bebaszva ülnek a volán mögé. Az viszont szép lassan eljut az agyukig, hogy bármilyen keveset isznak, megbasszák őket több tízezerre / ugrik a jogsi. Ők azok, akik miatt nem ihatsz egy pohár bort, nem a rendőrök / törvényhozók / antialkoholisták stb.
"Ecsetelnéd, hogy ezt mi alapján nyilatkoztad ki?"
Az alapján barátom, ami elepján a sok jobboldali észlény kijelenti, hogy a magyar társadalom nem érett az ártalomcsökkentő drogpolitikára és drogliberalizációra! Svájc érett, Hollandia érett, Csehország érett, Moldova érett, csak a magyar társadalom nem. Na, ez alapján.
A zéró toleranciához azért jó lenne egy pár dologgal tisztában lenni: pl. a jelenleg használt szondák mérési pontosságával. Mert azt azért jó tudni, hogy mindegyik típusú szonda bizonyos mérési hibaszázalékkal dolgozik, még akkor is, ha előtte egy órával volt hitelesítve! Aztán az sem mindegy - többek között - hogy abban a bizonyos szondában mikor cserélték az akkumulátort? Stb. Ilyen körülmények között a zéró tolerancia nem más, mint egy újabb behajtási eszköz a hatóság részéről... Saját példámmal igazolom, hogy ez is egy nagy átverés: megszondáztattak, és a ketyera nullaegész-három ezreléket mutatott akkor, amikor egy kortyot sem ittam! Mivel az igazoltatás első lépéseként oda adtam a jogsimat, erre hivatkozva azonnal bevonták! Kivertem a hisztit, mire nagy nehezen elmentünk vérvételre. Négy nap múlva lett eredmény, természetesen: nulla! Négy napig nem vezethettem, plusz egy nap utánjárás volt, hogy visszakapjam, és még azt sem mondták, hogy elnézést! A fene essen beléjük! Azóta letagadom, hogy nálam van a jogsim (ez kisebb büntivel jár, mintha jogtalanul elveszik) s ha elismerik, hogy tényleg nem ittam, akkor gyorsan megtalálom, és nem tudnak belém kötni... Érdemes továbbá egy kicsit elmélyedni az igazságügyi orvos-szakértői állásfoglalásokban, hogy mi is az a mennyiség, ami a vezetést számottevően befolyásolja... Igen érdekes dolgok derülnek ki... S nem véletlen, hogy Európában csak 3 országban dívik ez a zéró tolerancia...
Már ne haragudj, de ezt az eget verő, orbitális és szégyenteljes baromságot először Komócsin elvtárstól hallottam, amikor kinyilatkozta, hogy a magyar társadalom nem érett a demokráciára!! Azt ugyan senki sem kérdezte meg azt a szerencsétlen tahót, hogy ezt ugyan honnan vette, mi alapján állította ezt, de jobb is, mert ezt csak kijelenteni lehet - minden valós alap nélkül!!! Ez egy üres frázis, nem több. Egy nagy marhaság!