Keresés

Részletes keresés

Wic Creative Commons License 2010.01.29 0 0 40

aham. és hol van ebben az összegben a borítékolás, kiküldés?

kimegy 2-3millió boríték. szerinted az kijön 21millió forintból?

és az "e lapok és csekkek" csak az ingatlanadós lapot, és ingatlanadós csekket jelenti szerintem. Mert az nem lehet az szja és EÜ járulékos csekk, mert az a 2 is külön van a borítékban.

Előzmény: TTAMAS (39)
TTAMAS Creative Commons License 2010.01.28 0 0 39

"E lapok, valamint a csomagokba betett csekkek költsége mintegy 24 millió forint - mondta Bakonyi Ágnes. "

Te idézted...

Előzmény: Wic (37)
Wic Creative Commons License 2010.01.28 0 0 38
:)
Előzmény: Magic Horse (36)
Wic Creative Commons License 2010.01.28 0 0 37
Egy lapot nem kell kitölteni, a többi előállítása, a asárga csekk, a borítékolás és a postázás nem volt kidobott pénz.

de az nincs is benne a 31millióban.
Előzmény: TTAMAS (17)
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.28 0 0 36
szerintem az, hogy 7 millió volt, mértékletességre utal, sokkal pofátlanabb lenyúlásra gondoltam, pl. volt valami kormányszóvivői portál
Wic Creative Commons License 2010.01.28 0 0 34
"Ez így már több, mint 30 millió bukta a mi pénzünkből."

A dátomot és a Nap-föld távolságot elfelejtetted hozzáadni.

miért, szerinted mennyi 7millió + 24millió?
Előzmény: TTAMAS (17)
Wic Creative Commons License 2010.01.28 0 0 33
A kalkulátor működtetése minimális informatikai fejlesztést igényelt a szóvivő szerint, ennek költsége mintegy 7 millió forint volt.

konkrétan mi volt 7millió?
egy 1GB-os tárhely bérlése korlátlan sql adatbázis használattal havi 900Ft+ÁFA. És ez a tárhely nagy mennyiségű kérést kiszolgál egyszerre...

A program meg nem lehetett több 500ezernél, és akkor nagyon rászámoltam.
Előzmény: Egy hegy megy (7)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 30
Sőt, az is mindegy, hogy ki a kormányzó.
Nem lesz kevesebb a fizetésed/nyugdíjad.
Előzmény: mammamija (29)
mammamija Creative Commons License 2010.01.28 0 0 29
Miért lennék keserű? Nekem aztán tök mindegy van-e vagyonadó, vagy nincs ti. nem voltam érintett.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 28
Kellett nekik a jogalap az nyakló nélküli büntetésre.
A kalkulátor bevetése ennek gyönyörű példája volt.
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 27
Nem is nagyon világos az érvelés, mert az illetékek kapcsán ez rendezve van, miért nem lehetett a működő gyakorlatot átvenni?
Előzmény: TTAMAS (22)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 26
Mert a kulák a múlt csökevénye.

Ki mondta, hogy fizess utána?
Én azt mondtam, hogy mi után semmiképpen nem szabad adót szedni.

Még akkor sem, ha az sem alkotmányellenes önmagában.
Ám így, ahogyan ezek előadják, semmi után nem szabad adót fizetni.
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 25
Nekem 2 ingatlanom van.
Miért fizessek arra,amelyikben nem lakunk ?
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 24
Ezen is.
Aki sokat markol, az keveset fog.
Előzmény: TTAMAS (22)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 23
A leglényegesebb különbség az, hogy nem a lakóépületre verték rá.
Senki ne fizessen adót az után, amiben lakik, valamint ha csak egy lakóingatlana van.
Előzmény: jabbababba (18)
TTAMAS Creative Commons License 2010.01.28 0 0 22

Ráadásul az ingatlanadóhoz ott volt a fenyegetés, hogy ha "rosszul" kalkuláltad, akkor úgy megbüntet az APEH, hogy csak...

Pont ezen bukott el.

Előzmény: jabbababba (18)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 20
Az Alkotmánybíróságnak köszönd.

Megköszönjük, Alkotmánybíróság!

Jósolgassál még keserűségedben, olyan jó olvasni!
Előzmény: mammamija (12)
mammamija Creative Commons License 2010.01.28 0 0 19
"Ennek"....
örülök, hogy ilyen kifinomult modorúak vagytok.
Előzmény: Törölt nick (15)
jabbababba Creative Commons License 2010.01.28 0 0 18
Sok kerületben eddig is volt építmény és kommunális adó, és tudod mi volt a különbség a mostani (szerencsére elbukott) ingatlanadóval szemben? Az, hogy megfizethető volt! Az ingatlanadó éppúgy négyzetméterre ment (a különféle korrigáló szorzók alig számítottak), és már egy 30 milliónál kicsit drágábbra kalkulált ingatlannál (aminek a piaci értéke persze köszönő viszonyban sem volt az APEH által megállapított értékkel), már 10 ezer forint felett fizethettél vona havonta. (Az építményadó max. 2000 Ft volt). Ráadásul az ingatlanadóhoz ott volt a fenyegetés, hogy ha "rosszul" kalkuláltad, akkor úgy megbüntet az APEH, hogy csak...
TTAMAS Creative Commons License 2010.01.28 0 0 17
A kalkulátor működtetése minimális informatikai fejlesztést igényelt a szóvivő szerint, ennek költsége mintegy 7 millió forint volt. Vagyonadó-bevalláshoz szükséges nyomtatvány mintegy másfél millió csomagban ment ki, összesen kétmilliót gyártottak. Miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a vagyonadótörvény lakóingatlanok adóztatására vonatkozó részét, a csomagból egy lapot nem kell kitölteni. E lapok, valamint a csomagokba betett csekkek költsége mintegy 24 millió forint - mondta Bakonyi Ágnes.

Ez így már több, mint 30 millió bukta a mi pénzünkből.

A dátomot és a Nap-föld távolságot elfelejtetted hozzáadni.

Egy lapot nem kell kitölteni, a többi előállítása, a asárga csekk, a borítékolás és a postázás nem volt kidobott pénz.

pert2 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 16
Többnyire már ki is vetették, arra készülve, hogy ha az APEH úgyis beszedi a pénzt, abból a polgárok számára fájdalommentesen levehetik a maguk részét. Kérdés, hogy ezekután ők is visszavonják-e?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 15
Ennek aztán mondhatod. Betonbiztos.
Előzmény: Törölt nick (14)
mammamija Creative Commons License 2010.01.28 0 0 12
Az Alkotmánybíróságnak köszönd.
Emígyen majd az önkormányzatok fogják kivetni a négyzetméter alapú tök igazságtalan kommunális vagy akármilyen adót - mert ugye az nm alapon fog számolni, és annyit fizet egy lerobbant lakás, mint egy felújított. Nem kell sokáig várni rá, mert kell a zseton.
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 11
miért kéne minden kis nyúlfarknyi program alá külön vas?

bár nem láttam az oldalt, de szerintem kb 50ezer ft-s programról van szó :D
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 10
Az alkotmánybíróknak kell megköszönni.

Előzetes normakontroll volt a vagyonadó kapcsán?
pert2 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 9
Már el is távolították a kalkulátorokat. A másik kalkulátort, amelyik az eladott lakások árából számolta a lakás értékét - igazán fennhagyhatták volna. Az vajon mennyibe került?
eFigyelő Creative Commons License 2010.01.28 0 0 8
Közérdek persze az is, hogy a zemberek ne idegeljék fel magukat a haveri cégeken :((
Előzmény: Egy hegy megy (6)
Egy hegy megy Creative Commons License 2010.01.28 0 0 7

Na jó, mondjuk kell a progi alá némi vas is, engedjünk meg nekik erre 1 milkát...

Hamarosan lekerül az adóhatóság honlapjáról a vagyonadó-kalkulátor, s visszautalják az adófizetőknek a lakóingatlanok után már befizetett vagyonadót is. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője azt mondta: miután az Alkotmánybíróság határozatát a Magyar Közlönyben kihirdetik - ez csütörtökön várható - el kell távolítani a kalkulátort az APEH honlapjáról. A már rögzített adatokat az adatvédelmi szabályoknak megfelelően, jegyzőkönyvvel megsemmisítik. Kedden délutánig egyébként 630 ezren töltötték le a kalkulátort, és 16 ezren mentették el az adatokat.

A kalkulátor működtetése minimális informatikai fejlesztést igényelt a szóvivő szerint, ennek költsége mintegy 7 millió forint volt. Vagyonadó-bevalláshoz szükséges nyomtatvány mintegy másfél millió csomagban ment ki, összesen kétmilliót gyártottak. Miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a vagyonadótörvény lakóingatlanok adóztatására vonatkozó részét, a csomagból egy lapot nem kell kitölteni. E lapok, valamint a csomagokba betett csekkek költsége mintegy 24 millió forint - mondta Bakonyi Ágnes.

Ez így már több, mint 30 millió bukta a mi pénzünkből.

Kösz, Bajnai!

Kösz Oszkó!

Kösz, MSZP!

ehm

Egy hegy megy Creative Commons License 2010.01.28 0 0 6
Közérdekű információ, hogy mely cég állította elő ezt kis progit?
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.28 0 0 5
Eredetileg hétszázezer volt, a plusz összegből lett kakaóbiztos.
Előzmény: Egy hegy megy (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!