Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 101
Te kis Humi Heri... Már csak ennyire telik a zértelmiségnek?
Előzmény: Geyza (77)
Fine Tune Creative Commons License 2010.01.25 0 0 100
MDF is OK, mert oda menekülnek a libsik:)
Előzmény: Fine Tune (99)
Fine Tune Creative Commons License 2010.01.25 0 0 99
A "demokratáknak" nem teszik a Jobbik.

SZDSZ programot tárgyaló topkót viszont nyithatsz dögivel:)))
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.25 0 0 98

Ha te már csak ezt várod, akkor tedd meg. Az illető biztos nagyon magába roskad majd, te pedig megvalósítod magasröptű vágyadat.

Hála az égnek legtöbbünknek ettől komolyabb vágyai is vannak még. Kacagnék rajtad, de empatikus vagyok és visszatartom. Sajnálni viszont nincs kedvem téged...

Előzmény: Geyza (77)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 97

Én meg azt hittem, a miénk magas.

De ennek ismeretében rögtön elégedetté váltam.   :)))

(A csatorna csak 70.-Ft/m3. Arról sem tudom, más településekhez viszonyítva milyen?)

Előzmény: lopikula (91)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 96
Akarom mondani: ujjpercem
Előzmény: lopikula (95)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 95
Szóval, inkább vágják le az ujj-perecem.
Előzmény: Törölt nick (93)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 94
Az én "szarszállításom" a sejtésem szerint, ilyen Jobbik féle jobber vállalkozók akarják éppen megfinanszíroztatni a jövőbeli fogyasztókkal, EU-s kisegítő finanszírozással, azt a látszatot keltve, hogy az általam fizetettek (eszembe sem jut fizetni nekik) saját erőnek tűnjenek.
Ennyit erről.
A 90-es évek elején még elment a Bod Péter Ákos féle elképzelés, mi szerint hozzuk helyzeti előnybe a hazai újkeletű tőkésnövendékeket.
De mos 20 év eltelte után??? No ne máár!
Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.24 0 0 93
----------------------------------------------------------
A vezető választást pedig már onnantól nem értettem, hogy az Mszp hatalomra jutott. Aztán mégegyszer. És így tovább.
---------------------------------------------------------

Szerintem az emberk nem akarták elhinni hogy EKKORA gazemberek kormányra kerülhetnek, és sokáig elhitték a kifogásokat...

Talán pont a Jobbik megjelenése biztosította azt a kontrasztot ami világossá tette hogy NAGYON át lettek vágva.

Nagyon sokan büntetésből fognak a Jobbikra szavazni, akkor is ha nem érteek egyet mindennel amit a Jobbik hirdet, de az emberek nagyon tudnak haragudni arra aki becspja őket.

Előzmény: Törölt nick (22)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 92
És ebben még nincs benne a szarszállítás.:-))
Ahhoz egy újabb maffia-akció van készületben.
Előzmény: lopikula (91)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 91
Akkor én is megadom:
Én 400ft-ot fizetek m3-enként!
Előzmény: halkergető (87)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 90

Nekem lenne egy személyi ajánlato: A (volt akasztói) jelenleg solti Stadler!   :))))))))

Előzmény: Törölt nick (88)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 87

"Ráadásul nálam a hazai maffia szolgáltat aranyárban."

Jahhhhhhh!

Nálunk is! A m3 árat meg megadtam.

Most akkor kit szidjak, melyik multit, vagy melyik kormányt, mikor egy regionális vízműtársulás a szolgáltató?

Előzmény: lopikula (82)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 86
Valami ilyesmit sejtettem én is!  :))))
Előzmény: Derek (84)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 85

Ha ennyire tudod, tedd már be akárcsak példaként azokat az összegeket, a maguk konkrétságában, amiről itt mesélsz nekünk!

Én nem tudom, csak föltételezem azt, hogy a bányajáradék csak egy része a víz eladási árának, mégpedig elenyésző része. A nagyobb részt a kietremés költsége, a hálózatépítés költsége, a fertőtlenítés költsége, meg a csoda tudja még milyen költségek teszik ki.

Megbaxná a ......, ha még az álam is valam qrvanagy bányajáradékot tenne rá a vízre, akkor nem 259-et, hanem 500-at fizethetnénk m3-enként. De jó is lenne!   :(((

Előzmény: Ati356 (81)
Derek Creative Commons License 2010.01.24 0 0 84
"Tehát az állami vagyon privatizációs bevételeiből mennyi került az államkasszába, és menyit loptak el? Ez lett volna a mondanivalóm! "

Ami a privatizacios szerzodesben volt osszeg AZ BIZTOSAN BEKERULT az allamkasszaba, hogy aztan az mire ment el az mas kerdes, hogy mennyit csusztattak az asztal alatt az meg sosem fog kiderulni
Előzmény: halkergető (80)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 83

Dehogy mondtam azt!

Azt kérdeztem, hol van nálunk egy olyan közgazdász, aki magyar gazdasági csodát tudna tenni?

Nekem aztán teljesen mindegy, hogy a bürgözdpusztai sertéstelepet igazgatja éppen, vagy a  20 főből álló Zöldtea-kedvelők Pártja gazdasági tanácsadója.

Csak legyen már egy ilyen ember!  :))))))))) 

Előzmény: Törölt nick (78)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 82
Most Te ragadtál le a pécsi vízműnél.
Azt elfelejted, hogy ehhez a bányajoghoz egy felszíni hálózat és szolgáltató infrastruktúra is tartozik.
Nekem meg ne mondd a felháborító vízárakat, mert tele a tököm velük, de talán nem így kellene franciátlanítani hazánkat. Ráadásul nálam a hazai maffia szolgáltat aranyárban.
Előzmény: Ati356 (79)
Ati356 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 81
A szövegértési problémáiddal nem tudok mit tenni.
Legfeljebb másképpen próbálom ugyanazt elmondani.
Tehát nem a vízműnek kifizetett 259 Ft/m3 árhoz képest fizetsz ki nagyságrendekkel többet, ha hivatalosan van fúrt kutad, hanem ahhoz képest, amit a vízmű fizet az államnak kitermelt víz után!!!
Előzmény: halkergető (76)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 80

Derek, ne szórakázz velem!

Pontatlanul fogalmaztam, de biztos vagyok benne, tudod mire gondoltam.

Csak nem szeretem használni az ellopás szót, mert az én szememben már annyira devalválódott.

Tehát az állami vagyon privatizációs bevételeiből mennyi került az államkasszába, és menyit loptak el? Ez lett volna a mondanivalóm!   :))))))))))) 

Előzmény: Derek (73)
Ati356 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 79
És neked miért kel ugyanazért a vízfelhozatalért nagyságrendekkel kifizetned, mint egy külföldi multinak?
Előzmény: lopikula (74)
Geyza Creative Commons License 2010.01.24 0 0 77
Én már csak azt várom, hogy egy jobbikos a kezembe adjon valamilyen szórólapot, hogy udvariasan visszaadhassam:
"Bocsánat, de úgy látom, WC-papírnak túl durva."
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 76

A bányajáradékok, meg kitermelt vízdíjak konkrét összegeihez nem tudok mit mondani, mert nem ismerem azokat.

Ahhoz, hogy elfogulatlanul mondjak véleményt, látni kéne a cégek prfivatizációs szerződéseit, meg a kitermelt anyagok árait.

Azt tudom, hogy az előző évben, az utolsó számla szerint 259.- Ft/m3 áron kaptuk a vizet a vízszolgáltató cégtől.

Ne mondd azt nekem, hogy cca 25 ezerFt-os áron kapnám én a víz m3-ét, ha a saját házamnál lévő kútból szivattyúznám. Ugyanmár!

Ennyire azért ne nézz olyan madárnak, aki bármely blöffödet beveszi!

És miután már ezen az egy dolgon így elcsúsztál, a további információid ugyanilyen hiteltelenné váltak előttem.   :(((

Előzmény: Ati356 (71)
Ati356 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 75
Keresd meg, hogy én hol ítéltem el MINDEN privatizációt!
Egyet értek veled hogy bizonyos dolgokat el kellett adni, ezzel nem is lenne semmi gond!
A gond az, mikor ezeket a vagyonelemeket irreálisan alacsony áron kótyavetyélik el!
Hogy egy példával éljek, amit közelről ismertem.
A debreceni Barnevál anno iszonyatos nyereséget termelt, többek között a libamáj exportból. Nagybátyám amolyan középvezető beosztásban volt, mikor jöttek a franciák megnézni a gyárat, amiben új nyugati gépsorok is voltak. Lejöttek még a minisztériumból is, és ecsetelték a franciáknak, hogy milyen veszteséges a gyár. Nagybátyám ennek azonnal hangot adott, hogy ez hazugság. És hogy több milliárdos nyereséget termelnek. Nos őt kirúgták ezért és megfenyegették, a gyárat meg eladták a franciáknak...
Nem azt mondom, hogy a Barnevált nem lett volna szabad eladni, (bár egy aranytojást tojó tyúkot minek eladni, főleg ha egy aranytojásnál is olcsóbban adják el...), de legalább valós áron kellett volna eladni.
És mindenre ez a véleményem.

Egy jó vállalkozó ilyet soha nem csinálna...
Te eladnád a lakásodat, ami mondjuk 10milliót ér, 1 millióért?
Előzmény: halkergető (72)
lopikula Creative Commons License 2010.01.24 0 0 74
Ugyan már!
A kákacsomótól eltekintve beszéljünk általánosságban.
Az teljesen világos, hogy ami kincs a földben van az a Magyar Állam tulajdona.
Azt ami ott van azt elég kockázatos (ld. makói csodagáz) és költséges (ld. alginit talajjavító, a szépészeti csodaképességétől eltekintve) a felszínre hozni.
A Magyar Államnak az a legkevésbé kockázatos, ha a bányajogért pénzt szed, amikor valaki a kincseinkből akar meggazdagodni.
Ennyit erről és remélem érthető voltam.
Derek Creative Commons License 2010.01.24 0 0 73
"Az más kérdés, hogy az eladott vagyonból mennyi vándorolt magánkézbe,"

Amit nem egy masik allamnak adtak el az mind magankezbe kerult. Privatizalas= magankezbe adas:-))
Előzmény: halkergető (72)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 72

Tudod, én meg elég nehezen értem meg azokat, akik úgy adnak egy helyzetleírást, vagy - értékelést, hogy nem veszik figyelembe azt, mi volt annak a helyzetnek az előzménye.

Próbáld meg végiggondolni, hogy az 1988-90-től kezdődő időszakban volt- Mo-nak máshonnan fejlesztésre forrása, mint a külföldi tőke bevonása, és az állami tulajdon értékesítése.

Nem tudtunk volna saját forrásból - az állami vagyon eladása nélkül - egy xar kereskedelmi bankot sem összegründolni!

Ha ezt nem teszik meg az azóta regnáló kormányok, már régen bekövetkezett volna az államcsőd.

Nem tudtulkk volna visszafizetni az aktuális hiteltörlesztéseket, és nem tudtunk volna önerőből olyan fejlesztéseket megcsinálni, amelyek azért (jól, vagy kevésbé jól) megtörténtek.

Tudod én még emlékszem, amikor hosszú éveket vártunk arra, hogy pl. vezetékes telefonhoz jussunk. Gondolod, ha marad az korábbi Matáv, akkor most itt neteznénk?

Az más kérdés, hogy az eladott vagyonból mennyi vándorolt magánkézbe, de hogy a fejlesztésekhez nélkülözhetetlen volt az eladás, én azt hiszem, ahhoz nem férhet kétség.

Aki ennek ellenkezőjét hirdeti, az valamilyen, jól felfogott saját érdekéből hazudik.    

Ati356 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 71
Nos lopikula és halkergető! Mint mondtam nem ez az egy bánya a lényeg.
Nem is értem miért mutatjátok magatokat ennyire értetlennek? (vagyis sajnos értem)
A jóval lentebb lévő hozzászólásom felsorolásából (ami "sorolhatnám"-ra végződött) kiszedni 1 példát és azon rágódni, hogy most 20-40 vagy 80 milliárdot ér-e az a bizonyos bánya, mellőzve a hozzászólás lényegét, mondanivalóját (persze ha csak értettétek azt) nem egy túl korrekt dolog!

Nos mivel örök optimista vagyok, és nem akarom rólatok azt feltételezni, hogy amolyan a kákán is csomót keresők vagytok, csak egyszerűen nem értettétek meg a lényeget elmondom egyszerűbben:

Pusztán arról beszéltem, hogy rengeteg bányát, gázlelőhelyeket, vízművet adnak el fillérekért külföldi cégeknek, majd annak kitermelése után ugyancsak minimális bányajáradékot (illetve más jogcímen megfizetett illetéket) fizetve az országnak, ami elméletileg arra szolgál hogy a nemzeti vagyonnak számító nyersanyagokat (,ami az alkotmányunk szerint nem eladható nemzeti kincs: víz, levegő ásványi kincsek, tehát egy gázlelőhely vagy bánya vagy vízmű megvásárlásával nem lehetnének a földben rejlő gáz, ásványi kincsek vagy a föld mélyében lévő víz tulajdonosai!), amit kitermelnek, megfizessék az államnak.
De mint említettem, ha te pl fúrsz egy kutat hivatalosan és tesznek rá egy mérőt, azután a víz után amit Te a felszínrehozol, nagyságrendekkel többet fizetsz, mint pl egy vízmű! Miért?
Mindenki fizessen ugyanannyit...
Előzmény: halkergető (66)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 70

Miért kéne annak a közgazdásznak a parlamenti pártokban - egyáltalán a pártok tájékán - sertepertélnie?

(Mellesleg nagyon nem szeretem, ha mások mondják meg nekem, hogy én mit akarok kérdezni.)

Azt hiszem, hogy a családi kosztpénz beosztásánál azért egy kicsit más, és több kell.

Előzmény: Törölt nick (68)
halkergető Creative Commons License 2010.01.24 0 0 67
Hol látsz Te akár a legtávolabbi horizonton olyan Erhard-kaliberű személyiséget, aki megcsinálná a magyar gazdasági csodát?
Előzmény: Törölt nick (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!