Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 147
Én csak tippeltem. Nem véletlen hogy a nyugdíj helyzet ezen része tabu.
Úgy emléxem volt olyan törvény v javaslat hogy a nyugdíjas ne dolgozhasson közszolgálatban hiszen akkor 2x feji ua tehenet. De személyesen ismerek olyat aki mégis teszi ezt, mert teheti.
Előzmény: Törölt nick (146)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.21 0 0 144
Kihúzhatja, ha az elkövetkezendő években a rengeteg munkanélküli közül legalább a felét munkába lehet állítani a gazdaság esetleges kibontakozása révén.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (138)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.21 0 0 143
Elvileg elfogadható ez az álláspont, csakhogy a gyakorlat cáfolja minden nap, hogy ez a metódus működne.
Vegyük, azt az 50-es éveinek derekán levő szakit, aki az eddigi munkáját már egyre nehezzebben látja el, mindenféle baja miatt, az képezze át magát!
És versenyezzen azokkal a 20-as éveinek derekán járó munkanélküli fiatalokkal akik egészségesek, kiknek nem jár 30+x nap szabadság, és valószínű táppénzre is kevesebbszer kényszerülnek.
Sejted mennyi esélyük van? Mint nyúlnak a hurokban!

Én azt mondom a nyugdíjnak a járulékbefizetéssel arányos öregségi járadéknak kellene lenni, és nem öregségi szociális segélynek, ami boldog- boldogrtalannak jár a közkalapból.
Ez utóbbi legyen az állam feladata, de ne a nyugdíjkasszából finanszírozza.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (136)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 142
Az nem vitás hogy nem csak a bkv-nál hanem a parlamentben önkormányzatoknál is meg kellene nézni hogy hányan veszik fel a nyugdíjat és mellette dolgoznak teljes állásban.
Előzmény: dzselem (135)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 141
És 1x mint nyugdíjas.
Előzmény: Törölt nick (131)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.01.21 0 0 138
függetlenül a pártpolitikától, a nyugdíjrendszer jelenlegi formájában legjobb esetben sem húzza pár évnél tovább
Előzmény: dzselem (132)
pizo Creative Commons License 2010.01.21 0 0 137

Igen, ez így van. Amikor két nyáron, másodikos és harmadikos gimnazistaként dolgoztam az Egyetemi Nyomdában a 80-as évek közepén-végén, akkor a munkabérből esetemben is vontak nyugdíjjárulékot és tb-t arra a 3-3 hétre. Meg amikor az egyetemen kötelező nyári gyakorlat volt, ott is vonták (már amelyik cég fizetett valamit) ez már a 90-es évek elején volt.

Zoli   

Előzmény: Derek (124)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.01.21 0 0 136

a többség nem végez kemény fizikai munkát, aki meg igen, azt is főleg a korhatárig tartó munkavégzés felé (pl átképzéssel) kell terelni, nem a gyors nyugdíjbapucolás irányába

a végképp reménytelen és fizikailag leépült emberkéket szigorú feltételekkel esetleg el lehet küldeni 60 éves korukban, de ha a korhatár eléréséig munkavégzésen kapják akkor coki nyugdíj

a nyugdíjat vissza kell vezetni az eredeti koncepciója felé, vagyis az idős, munkaképtelen emberek ellátása kell legyen nem egy össznépi jóléti bónusz ami az ötvenes évei végétől "jár" boldog-boldogtalannak

Előzmény: Zalancelot (125)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 130
Pedig hogy papol az óriási munkanélküliségről meg költségvetési hiányról.
A pénzt meg 2x veszi ki a kasszából.
Előzmény: Törölt nick (128)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.21 0 0 129
A mai fősuli mellett vidáman melózhat az ember mert bejárni, jelen lenni nem kötelező.
Előzmény: kopasznyakú (127)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.01.21 0 0 127

kár hogy a mai fiataloknak pl az egyetem már nem szolgálati idő

5 év azért ide vagy oda nem mindegy

Előzmény: Derek (124)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.21 0 0 126
Kétségtelen, hogy a jelenleg érvényes szabályok szerint, ez csont nélkül jogos!
Előzmény: Derek (122)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.21 0 0 125
Való igaz, Vágó szellemileg testileg is fitt ahhoz, hogy azt a munkát amit edddig végzett, még évekig ugyan azon a színvonalon végezhesse.
Ezért mondom hogy nem mindegy, hogy milyen munkakörben dolgozta le valaki az életét, mert az a hátralevő életkilátásait is nagyban befolyásolja.
Ha Vágó nem csak a zenésztársaival lenne favágó, hanem valójában is, meglehet te sem hoznád őt mint negatív példa, mert valószínű, hogy roskatag lenne és nem nézne ki neki 20-25 nyugdíjas év, henem csak 10-15.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (121)
Derek Creative Commons License 2010.01.21 0 0 124
Csakhogy MO-on a szolgalati ido szamit. Mivel kotelezo sorkatonasag volt azt is beleszamitjak, es az egyetemi eveket is.

Amugy en mar kozepiskolas koromban is jarulekfizeto voltam mert 2. gimis korom ota zeneltem hivatalosan OSZK kikozvetitessel es minden gazsi utan levontak a nyugdijjarulekot ,meg azutan is amikor elmentem egy teeszbe paprikat valogatni egyetemista koromban.Tudom mert kikertem a papirjaimat es minden tetel rajta volt,hogy mennyit kerestem a baZsevalassal.

Amugy a nejem pl elmehetett volna nyugdijba 2008-ban ,ha aprilis elott keri,mert megvoltak az evei ,csak lekestuk mert nyaron amikor MO-ra mentunk addigra megvaltozott a torveny . Nem lett volna sok de szepen szaporodott volna egy mo-i szamlan. Igyv szivtunk
Előzmény: Törölt nick (123)
Derek Creative Commons License 2010.01.21 0 0 122
Vago Istvan 1949 feb 14-en szuletett,vagyis 67-ben erettsegizett.Az utana levo evek,katonasag ,egyetem es munkaban eltoltott evek mind beleszamitanak az elszamolasba . Vagyis van neki eppen 42 ev szolgalati ideje.
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (121)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.01.20 0 0 121

de, akinek mondjuk van 42 év járulékfizetése, az elmehet felőlem 60 éves korában is 

a probléma az hogy ma nagyon lazák a nyugdíjbamenési szabályok és egy rakás (kb félmillió) fiatal nyugger vidáman dolgozik és közben kapja az állami zsebpénzt is, ami kurva nagy pazarlás

klasszikus példa amikor vágó istván nyugdíjas.....

Előzmény: Zalancelot (118)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.20 0 0 120
Én sok ilyet ismerek!
Ma éppen beszélgettunk róla egyikükkel.

A "srácnak" 44 elismert éve van de még a korhatárt nem érte el, ezért még takaréklángon működteti a kényszervállakozását, hogy kiérjen.
Előzmény: Rekesz Elek (119)
Rekesz Elek Creative Commons License 2010.01.20 0 0 119
Kérdés, ki fizetett 42 éven át?
Előzmény: Zalancelot (118)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.20 0 0 118
Nem, szerintem meg az a logikája, hogy a delikvens, már rakott annyit a közkalapba, hogy onnan már ki is vehessen, hiszen halmozott fel annyit, hogy várhatóan az élete végéig ez elég lehet.
(tudom ez a pénz nincs meg)
Aztán ezen túl, ha még a munkaerőpiac keretein belül dolgozni van kedve és ereje, egészsége, hát dolgozzon, és hízlalja még a nyugdíjjalapot.
Szerinted 42 év járulékfizetés után nem várhatja el bárki, hogy most már neki is csöpögjön valami a közkalapból?
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (117)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2010.01.20 0 0 117

semmi gond ha a nyugdíjas dolgozni akar, sőt ez jót is tesz neki

de az alapszabály kellene legyen, hogy korhatár alatt nincs nyugdíj

a korhatár alatti nyugdíjnak az a logikája ugyebár hogy szegény 55 éves nem talál már munkát, gyorsan adjunk neki örökjáradékot

aztán ha mégis talál, vagy mindig is volt neki, csak kamuzott, az örökjáradékot továbbra is fizethetjük neki.....lószart, mama

Előzmény: Zalancelot (107)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 114
Semmi kifogásom ha valaki a nyugdíj helyett dolgozik tovább.
De általában az a gyakorlat mint a bkv elhíresült esetében, a dolgozó leszámol távozik, másnap mint nyugdíjas folytatja tovább.
Ez nagyon geci a jelenlegi óriási munkanélküliség mellett.

Előzmény: Törölt nick (112)
szivlapat Creative Commons License 2010.01.20 0 0 113

Jaj de mafla vagyok Őt meg lefelejtettem.

Előzmény: szivlapat (111)
szivlapat Creative Commons License 2010.01.20 0 0 111

Na meg természetesen a cicám is voksolhasson.

Na meg ő.
Előzmény: szivlapat (109)
nickodemus Creative Commons License 2010.01.20 0 0 110
amelyik csak folyamatosan emelkedő lélekszám

A fogyás és a szaporodás között helyezkedik el a szinten tartás.
Előzmény: Törölt nick (92)
szivlapat Creative Commons License 2010.01.20 0 0 109

"Csak az szavazhasson, aki vagy jelenleg is dolgozik, vagy az utóbbi 3évből 1évet dolgozott, és nem nyugdíjas."

Tovább megyek.

Ne szavazhasson továbbá:

- Cigány, sváb, tót, bunyevác, keresztény, ateista
- Szőke, fekete, vörös (pláne), barna, ősz és mindenféle hajú, na meg a kopasz se
- munkanélküli, sánta, vak, süket, meleg
- aki nem tudja igazolni, hogy az ősei Árpád apánkkal jött be az országban.

Szavazhasson:

- Csak Ön kedves "Nyuszi üldögél"

Majd Ön eldönti mi legyen azokkal a fránya "nuggerekkel", akik ezt a valamikor tejbe-vajba fürdő országot a rendszerváltás előtt és után is tönkretették.
A döntése után amikor kihaltak a fent felsoroltak, újból eljön a jólét, mondhatnám, Kánaán.

Önnek egyedül!!!
Előzmény: Törölt nick (94)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.20 0 0 108
A szociális problémákat tereljuk a nyugdíjkasszába. Ez világos mint a nap.
Míg a szociális gondok megoldása tisztán állami feladat lenne , ehelyett a nyugdíjkassza hiányaira hivatkozva sarcolhatnak bennünket kedvükre.
Előzmény: luis3 (98)
Zalancelot Creative Commons License 2010.01.20 0 0 107
Normális-e vagy?

Az, hogy valaki már termelési körülmények között nem versenyképes munkaerő, az nem azt jelenti hogy mindenféle munkavégzésre alkalmatlan.
Aki nyugdíjba vonul igen csak ajánlott, hogy a korának megfeleló munkavégzéssel ápolgassa a testét, hogy hosszú nyugdíjas évei lehessenek.

Vagy az acél hogy minél hamarabb kaparják el?
:-(((
Előzmény: Abrosz Tisztakosz (93)
kopasznyakú Creative Commons License 2010.01.20 0 0 106

kiegészíteném

mint a 25-50 év közötti fehér, egészséges, dolgozó, európai gyerekeket nevelő heteroszexuális , adózóknál.

Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.20 0 0 105
:))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (6)
luis3 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 104

Ha teljesen igazad lenne, tele lennének a parkolók rokkantkártyás Audival.

Tele is vannak- csak egyik Audi gazdája se rokkant.

A rokkantak plusz fizetése jelenleg erősen limitált, bizonyos összeg fölött választani kell- vagy rokinyugdíj vagy fizetés.

Előzmény: Törölt nick (101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!